Jeugdoverzicht fc Harlingen

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 in St. Annaparochie tegen de JO9-1 op sportpark De Waaie. En in de eerste helft gingen ze voortvarend van start. Het was het aloude tikkie takkie spelletje en de jongens stonden dan ook al snel op voorsprong. Maar na de rust was het een heel ander spelbeeld en hierdoor verloren zij hun wedstrijd met 5-3. JO9-2 speelden tegen Makkum JO9-1 en deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot voor de jongens. Wel strijdbaar maar helaas kansloos. Eindstand 11-1. Morgen spelen ze om 9 uur thuis tegen de Stormvogels. De jongens van JO9-3 namen het thuis op tegen JO9-1 van Minnertsga. Ze waren nog op zoek naar punten en helaas verloren ze ook deze wedstrijd met 1-4. Morgen nemen ze het op in en tegen Franeker en ook die ploeg heeft nog geen punten. De jongste ‘F-jes’, JO9-5 streden tegen de koploper AVC JO9-2 en het werd 1-6. Morgen reist de ploeg af naar Makkum en hopelijk nemen ze de drie punten mee naar huis.

Bij Jeugd Onder 11 jaar namen de mannen van JO11-1 het thuis op tegen ONS Boso Sneek JO11-2. Het was een leuke wedstrijd waarbij de trainer zelfs besloot om in de laatste minuten in een fantasie opstelling te gaan voetballen. Eindstand 6-2. Morgen reist de ploeg van Evan, Elmer en Johan af naar Heeg voor de topper tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO11-1. Beide teams hebben zes gespeeld en 18 punten, spannend… maar ook heel leuk. De jongens van JO11-2 waren in Bolsward te vinden. Daar namen ze het op tegen de JO11-5. En ondanks het verlies van de jongens bleven ze wel altijd doorgaan en gaven nooit op. En zo moet het ook, want ook verliezen schept een onverzettelijke band. Die uiteindelijk beloond zal worden. Want ondanks het verlies van 8-1 heeft het plezier in het spel warme glimlachen op de gezichten van de jongens getoverd. De JO11-3 nemen het morgen thuis op tegen SC Franeker JO11-7. De wedstrijd begint om 10.30 uur.
De meisjes van MO11-1 speelden thuis tegen SC Franeker MO11-1 en zij wonnen met 3-1.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 kregen Zeerobben JO13-1 op visite. In de allereerste onderlinge (beker)wedstrijd van het seizoen ging Harlingen onderuit. Maar fc Harlingen had de laatste twee duels gewonnen en dat heeft het zelfvertrouwen van de boys goed gedaan. Na een kwartier spelen kwam Harlingen na een snelle aanval op 1-0. De tweede helft moest Harlingen alle zeilen bijzetten maar zij hielden zich sterk en ze behouden de drie punten. De jongens van JO13-2 namen het in Menaam op tegen SJO Dronrijp/Foarut Combinatie JO13-4 en ook deze wedstrijd kunnen ze op hun lijstje van ongeslagen wedstrijden zetten. Eindstand 1-3. Morgen ontvangen zij Zeerobben JO13-3 en zal het een strijd worden tussen de nummers 1 en 2. De jongens van JO13-3 wisten vrij gemakkelijk te winnen met 5-0 van LSC 1890 JO13-7 uit Sneek.
De meiden van MO13-1 hadden het zwaar tegen de koploper LSC 1890 MO13-1. Het werd 8-1 in Sneek. Morgen zullen de meiden om 12.30 uur de ploeg uit St. Johannesga, DWP MO13-1, ontvangen.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar bleven de jongemannen van JO15-1 hun reeks ongeslagen wedstrijden voortzetten. Tegen SC Stiens JO15-2 wisten ze met 6-1 wederom de punten naar zich toe te trekken. De mannen van JO15-2 waren op Sportpark Schatzenburg in Menaam te vinden. Tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie JO15-2 konden ze niet winnen en het werd 6-1.
De dames van MO15-1 speelden thuis tegen Leovardia MO15-2 uit Leeuwarden. Door goals van Masia, Inez en Nikki staat het 3-1. Na rust bleven ze aanvallend sterk spelen en scoorden Masia, Luca, Nikki, Julia en Nica nog en zo werd het 8-1.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar hebben de jongemannen van JO17-1 nog een weekje extra vrij. Zij zullen zich dan ook gaan concentreren op morgen want dan spelen zij thuis om 15.30 uur. Tegenstanders zullen dan SDS JO17-1uit Easterein zijn.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar had Franeker een makkie tegen de JO19-1 van fc Harlingen. Het werd 4-0. Morgen speelt Harlingen thuis tegen S.C. Stiens JO19-1, de koploper. Hopelijk laten ze dan zien wat ze waard zijn. Voor hunzelf, voor het team, voor de trainer, voor de begeleiding en voor de enorme fanbase van ouders en betrokkenen die de JO19 een warm hart toedraagt.

Vanaf negen uur zullen de teams weer gaan strijden. Voor een leuke wedstrijd, met of zonder punten maar zeker voor het publiek. En eigenlijk is er elk uur wel een leuke wedstrijd te zien met als afsluiter de JO17-1 tegen SDS JO17-1 om 15.30 uur. Dus… tot morgen.