Jeugdoverzicht fc Harlingen

Afgelopen weekend was het weer genieten op het voetbalveld. Zowel op de Vierkantsdijk, waar de thuiswedstrijden gespeeld werden, als bij andere clubs. Sommige teams moesten al voor dag en dauw op waarbij de zon pas onderweg in de auto ?op? kwam. En die tijd gaan we weer tegemoet. Maar als dat zonnetje dan eenmaal schijnt, is het genieten op en rond de velden. Hieronder de beknopte uitslagen van week 39:

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 thuis tegen de medekoploper SC Franeker JO9-1. En Franeker liet zeker zien dat ze niet voor niets koploper zijn. Harlingen wist nog wel twee mooie goals te maken maar het was Franeker die beter met de ruimte op het veld omging. Het werd 2-7. JO9-2 nam het eveneens thuis op maar dan tegen SDS JO9-1. Deze jongens uit Easterein zette gelijk druk en hierdoor werd Harlingen genoodzaakt om te verdedigen. In de eerste helft kwam Harlingen dan ook op een 0-2 achterstand. De jongens hadden op basis van inzet in de tweede helft zeker een doelpunt verdiend maar dit was helaas niet het geval en de stand bleef bij 0-2. JO9-3 nam het in Dronrijp op tegen SJO Dronrijp/Foarut JO9-2. De Harlingers kwamen net wat te kort om de winst naar zich toe te trekken want het werd uiteindelijk 2-1. De jongste ‘F-jes’, JO9-5, reisden af naar Witmarsum en tegenstander was JO9-2. En zij waren iets sterker gezien de eindstand van 8-1. Morgen komt Bolsward op visite en zullen de Harlingers om 9.00 uur voor de winst gaan strijden.

Bij Jeugd Onder 11 jaar streden de mannen van JO11-1 thuis tegen LSC 1890 JO11-3 voor de winst. Harlingen ging met een 2-2 de rust in. Maar na de rust had iedereen er weer vertrouwen in en Harlingen scoorde dan ook al snel de 3-2 en toen ging het snel. Er vielen veel goals en de eindstand werd op 6-3 gezet. Voor de jongens van JO11-2 was het ook een thuiswedstrijd en zij kregen Dronrijp op bezoek. Nadat Harlingen met 0-1 achter kwam te staan wisten ze toch de gelijkmaker te scoren. De Harlingers roken bloed en gingen vol in de aanval, rusten met een voorsprong zou een ongekende luxe uitgangssituatie zijn. Helaas dachten de gasten uit Dronrijp er ook zo over en maakten een paar minuten voor het rustsignaal nog een doelpunt. En doordat ze zoveel gegeven hadden in de eerste helft ebde de krachten wat weg bij Harlingen en kon Dronrijp de winst naar zich toe trekken. Eindstand 1-4. De JO11-3 kregen Mulier JO11-2 op bezoek en de drie punten gingen helaas mee naar Witmarsum. Harlingen wist wel drie goals te maken maar kon niet voorkomen dat Mulier met 3-5 de wedstrijd won.
De meisjes van MO11-1 speelden in en tegen Bolsward en door een sterk begin van de Harlinger meisjes stonden ze in de rust al voor met 0-9. Na de rust werd de score bijna verdubbeld en kwam de eindstand uiteindelijk op 0-17 te staan.
En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 moesten vroeg uit de veren want om 9.00 uur moesten ze tegen de Ropta Boys JO13-1 spelen in Oosternijkerk. Nadat de Ropta Boys voor kwamen te staan lukte het Harlingen toch steeds weer de stand gelijk te trekken. Maar vlak voor rust kwamen de Ropta Boys dan toch nog voor te staan. Na de rust kon Harlingen geen doel meer treffen en de tegenstander wel. Uiteindelijk werd het 6-2. JO13-2 heeft de smaak van het winnen te pakken. Met 3-1 wisten ze Oosterlittens JO13-2 te verslaan. Ook bij de jongens van JO13-3 gaat het goed. De wedstrijd in en tegen Makkum JO13-2 wonnen ze met 0-4. Morgen komt Franeker naar de Vierkantsdijk. De meiden van MO13-1 waren afgelopen weekend vrij en mogen het morgen thuis opnemen tegen Joure SC MO13-1. De wedstrijd begint om 10.30 uur.
Bij de Jeugd Onder 15 jaar was het nu de beurt aan St. Minnertsga/St. Jacob JO15-1 om het op te nemen tegen de JO15-1 van fc Harlingen. Na de winst van vorige week tegen Zeerobben JO15-2 wisten de mannen van Rienk ook nu weer te winnen, 2-5 kwam er op de scoreborden in Minnertsga te staan. De mannen van JO15-2 namen het in een thuiswedstrijd op tegen St. Arum-Stormvogels'64-Tzum JO15-1. En het harde werken werd beloond. Met 4-2 wisten de Harlingers te winnen. De dames van MO15-1 nemen het morgen op tegen St. Annaparochie MO15-1. Op de Vierkantsdijk begint de wedstrijd om 13.15 uur.
Bij de Jeugd Onder 17 jaar lieten de jongemannen van JO17-1 duidelijk zien wie de baas was in de wedstrijd tegen SC Bolsward JO17-2. De punten bleven in Harlingen en het werd 5-2. Morgen zijn ze bij Zeerobben te zien om 13.00 uur.
Bij de Jeugd Onder 19 jaar speelden de JO19-1 op de Vierkantsdijk tegen SC Berlikum JO19-1. Een lastige middenmoter in hun klasse. En de teams waren aan elkaar gewaagd. Aan de stand ook goed te zien maar het was Berlikum die aan het langste eind trok. Eindstand 4-5.

En morgen? Morgen spelen de allerjongste kinderen van fc Harlingen, de JO7, op de Vierkantsdijk. Teams van Berlikum, Minnertsga en Dronrijp komen dan naar fc Harlingen om het in poule wedstrijdjes tegen elkaar op te nemen. Om 10.00 uur beginnen zij. Uiteraard zijn er daarvoor én daarna ook nog genoeg interessante wedstrijden te zien. Tot morgen.