Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
De jeugd is een prachtige afdeling. Met tegenslagen leren ze omgaan en overwinningen worden soms gevierd alsof ze een Champions League wedstrijd winnen. Ook afgelopen weekend weer een hoop vreugde op de velden bij fc Harlingen. Hieronder een kort verslag van wat er zich afspeelde bij de jeugd van fc Harlingen.

Fc Harlingen JO9

Fc Harlingen JO9-1 mocht na de thuiswedstrijd tegen Leovardia JO9-4 nu zelf naar Leeuwarden om weer tegen diezelfde Leovardia te voetballen. De overwinning van 10-0 had Harlingen nog in hun achterhoofd. Onder leiding van coach Sido en trainer Ricardo werd er direct aangevallen op de bal waarin Harlingen al snel op 0-2 voorsprong komt. Voor de rust doet Leovardia nog wel wat terug maar ze gaan rusten met 2-4. Het spel gaat na rust op en neer maar Harlingen weet op voorsprong te blijven en zo wordt het uiteindelijk 5-7 voor de Harlingers en liggen ze op titelkoers. Zaterdag een inhaalwedstrijd om 9.00 uur thuis tegen SWZ Boso Sneek JO9-2. De jongens en meisjes van fc Harlingen JO9-2G waren afgelopen weekend vrij en ook aankomend weekend hoeven ze niet.

Fc Harlingen JO11
Fc Harlingen JO11-1 behaalde afgelopen zaterdag hun eerste overwinning. Tegenstander Lac Frisia, wat geen onbekende was, want in het bekertoernooi werd thuis met ruime cijfers gewonnen: 12-2. Deze keer werd het 5-2 voor de Harlingers. Fc Harlingen JO11-2 ontving DTD JO11-1 uit Koarnjum en ook zij mochten hun eerste overwinning vieren. Een dikke was het ook, het werd 10-1 en het bleef nog lang onrustig in de box. Aanstaande zaterdag zullen ze thuis om 10.30 uur de inhaalwedstrijd tegen MKV’29 JO11-2 spelen. Fc Harlingen JO11-3 reisden af naar Bolsward om het op te nemen tegen JO11-6. Met mooi overspel en combinaties wisten de mannetjes met 0-8 te winnen. Fc Harlingen JO11-4 nam het op tegen de koploper Tzummarum JO11-1 en kwamen in de eerste helft op 0-4 achterstand. Maar toch bleven ze hard werken en wisten de stand terug te brengen naar 3-4. En dat vergt een hoop energie waardoor Tzummarum uiteindelijk de wedstrijd afsloot met een 3-6 overwinning. Maar de jongens hebben hard gewerkt!

Fc Haringen JO13
Fc Harlingen JO13-1 doet het ontzettend goed in hun competitie. Afgelopen weekend boekten ze alweer de derde overwinning door met 1-4 te winnen van Oosterlittens JO13-1. En laat deze ploeg nou ook de beker tegenstander van aankomende zaterdag zijn. Dan reizen ze wederom af naar Oosterlittens maar dan om een inhaalbekerwedstrijd. Harlingen staat eerste in de beker met twee gewonnen wedstrijden en of ze een ronde door gaan zullen we zaterdag weten… Fc Harlingen JO13-2 pakte de eerste punten tegen MKV’29 JO13-2. Met 4-3 wisten de Harlingers te winnen en ongetwijfeld willen de mannen meer!

Fc Harlingen JO15
De jongens van fc Harlingen JO15-1 hebben nog geen wedstrijd verloren. Ook afgelopen zaterdag wonnen ze in Makkum tegen JO15-1 met 2-5. Dit in tegenstelling tot de jongens van fc Harlingen JO15-2. Zij hebben een paar pittige wedstrijden achter de rug. Zo ook tegen SWZ Boso Sneek JO15-3. Het werd 0-8 voor de Snekers. Nu eerst een speelronde vrij en dan kunnen zij zich op gaan warmen voor de wedstrijd tegen Mulier JO15-1 waar toch zeker wel punten te pakken zijn.

Fc Harlingen JO17
De mannen van fc Harlingen JO17-1 namen het in Easterein op tegen SDS JO17-2. En ook deze wedstrijd kan bij de overwinningen geplaatst worden want het werk 1-8 voor de Harlingers. Aankomende zaterdag gaan de mannen thuis een oefenpot spelen tegen Zeerobben JO17-2 om 12.30 uur.

Fc Harlingen JO19-1
Fc Harlingen JO19-1 sleepte een punt uit de wedstrijd tegen SJO Dronrijp/ Foarut Combinatie JO19-1 en het werd 3-3. Op naar zaterdag. Want dan spelen de heren thuis voor de beker tegen St. Minnertsga/St. Jacob JO19-1 om 15.00 uur.
Komend weekend begint de herfstvakantie maar toch zijn er nog vier wedstrijden te bewonderen komend weekend. Want wat moet de voetballiefhebber nou met een vrij weekend? Gelukkig kan men bij fc Harlingen terecht. De JO9-1 begint om 9.00 uur waarna de jongens van JO11-2 om 10.30 uur in actie komen. Ook de MO13-1 komt thuis in ‘bekeractie’ tegen SWZ Boso Sneek MO13-1 om 11.00 uur. En zoals hierboven al te lezen was, sluiten de jongens van JO19-1 de dag af. Een stuk rustiger zo aan het begin van de herfstvakantie maar de koffie staat weer klaar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda