Jeugdoverzicht fc Harlingen

Het was de week van de tegenstander. Zo kan de afgelopen week eigenlijk wel genoemd worden. Oftewel de stadsderby?s. Het blijft ook altijd leuk om vriendjes, familieleden en klasgenootjes tegen mekaar te zien voetballen. Maar liefst vijf keer troffen de beide voetbalclubs uit Harlingen mekaar afgelopen weekend.

En hieronder de beknopte uitslagen van week 38:

Bij de Jeugd Onder 9 jaar kwamen jongens van de JO9-1 na een goal van Wesley op een 0-1 voorsprong tegen Bolsward JO9-1. Vlak voor rust trok Bolsward de stand weer gelijk. Maar Daniël maakt het in de tweede helft goed door de 1-2 te scoren en hierdoor namen de jongens de winst mee naar huis. JO9-2 maakte vorige week nog een vliegende start tegen LSC 1890 JO9-4. Deze week stonden ze in Sneek en namen ze het op in hun allereerste uitwedstrijd tegen SWZ Boso Sneek JO9-4. De eerste helft vloog voorbij zonder dat één van de partijen het net vond. Hoe anders was het in de tweede helft waar Luuk en Viggo voor 0-2 zorgden. Het spel ging snel heen en weer en Sneek trok de stand gelijk. Luuk scoort nog voor Harlingen maar Sneek scoort ook nog twee keer waardoor de eindstand op 4-3 uitkomt. JO9-3 moest de punten meegeven aan St. Annaparochie JO9-3. Harlingen scoorde nog wel maar het werd uiteindelijk 1-3 voor St. Anna. JO9-5, die eigenlijk bestaat uit doorstromende Mini Pupillen gingen als een speer uit de startblokken. Tegenstander was SC Franeker JO9-5 en door goals van Jens en Stan stond het al snel 5-0. In de tweede helft waren het Juul, Karlijn, Jens en Stan die de stand nog even verdubbelden. Eindstand: 10-1.
Bij Jeugd Onder 11 jaar speelden jonge honden van de JO11-1 in het Oosterpark. Een onvervalste stadsderby, onder goede omstandigheden en een prachtige klassieke grasmat. Er werd met veel passie van beide kanten gespeeld. Het was Kenji die als eerste doel wist te treffen maar al snel volgt Niec A. zijn voorbeeld. Door een prachtige voorzet van Syl zette Kenji de teller op 0-3. Zeerobben deed heus wel wat terug maar het waren de Harlingers die het veld beheersten. Door nog een goal van Syl werd de eindstand 1-4. JO11-2 kregen Zeerobben JO11-4 op visite en moesten de overwinning overlaten aan de Zeerobbers. 1-5. En dan JO11-3. Tegenstander was Zeerobben JO11-8. Kansen kreeg Harlingen zat, maar de keeper van Zeerobben was bij de schoten van Bono, Melvin en Senna elke keer precies op tijd. 0-1, achter in de rust maar Viggo maakte 1-1 in de tweede helft. Wat wilden de jongens graag maar langzaam vloeiden de krachten weg en op het laatst was het Zeerobben die toch nog de 1-2 scoorde. Nadat de meisjes MO11-1 vorige week hun wedstrijd tegen SC Franeker MO11-1 glansrijk wonnen moesten de Harlinger meisjes nu buigen voor Mulier MO11-1. Het werd in de thuiswedstrijd 0-11…
Bij de Jeugd Onder 13 jaar namen de JO13-1 het in een thuiswedstrijd op tegen de Leeuwarder Zwaluwen JO13-1. Met veel publiek langs de kant wisten ze helaas niet te scoren en werd het 0-3. Nadat JO13-2 vorige week een prachtige thuiswedstrijd had laten zien met een eindstand van 13-1 was het ook deze keer weer genieten. In Sneek werd het tegen LSC 1890 JO13-4 werd het 1-4. JO13-3 moest de winst overlaten aan St. Arum/Stormvogels ‘64 JO13-1 want het werd 3-6. De meiden van MO13-1 mogen het 8 oktober thuis opnemen tegen Joure SC MO13-1.
Bij de Jeugd Onder 15 jaar wisten de jongemannen van de JO15-1 zeer overtuigend het uitduel tegen Zeerobben JO15-2 te winnen. Door tomeloze inzet wisten de Harlinger voor te komen met 0-5. Zeerobben scoort nog wel een doelpunt maar Harlingen zet de eindstand op 1-6. De mannen van JO15-22 verloren hun wedstrijd tegen St. Annaparochie JO15-2. Het werd 4-0. Hopelijk gaat het morgen beter in hun thuiswedstrijd tegen ST Arum-Stormvogels'64-Tzum JO15-1. De dames van MO15-1 wisten overtuigend te winnen van SJO Wargo WWS MO15-1. Met 0-3 de rust in en na de rust gewoon de stand verdubbelen. Knap gedaan meiden. Eindstand 0-6.
Bij de Jeugd Onder 17 jaar moest de JO17-1 het thuis afleggen tegen de Oeverzwaluwen JO17-1. Het werd 0-4. Morgen reizen de mannen af naar Sneek om het daar om 12.45 uur op te nemen tegen LSC 1890 JO17-2.
Bij de Jeugd Onder 19 jaar speelden de JO19-1 tegen IJVC/Blauwhuis. Harlingen kwam met 1-3 voor te staan. Maar in plaats van de wedstrijd op slot te zetten ging Harlingen frivool verder voetballen, leed te veel balverlies en liet de verdediging aan zijn lot over waardoor IJlst er met 4-3 winst vandoor ging. Morgen spelen ze thuis tegen het altijd lastige Berlicum, middenmoter in hun klasse. Aanvang 15.00 uur op de Vierkantsdijk.

En morgen? Morgen komen er wederom interessante tegenstanders naar de Vierkantsdijk om het op te nemen tegen de jeugdteams van fc Harlingen. Wat te denken van teams van onder andere Franeker, SDS, Sneek en Witmarsum. De mannen van JO17-1 en JO19-1 sluiten de zaterdag af en beginnen hun wedstrijden op 14.30 en 15.00 uur. Uiteraard staat de koffie klaar en bent u allen wederom van harte welkom.