Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Fc Harlingen gaat zich opmaken voor weer een heerlijk gevuld weekendje voetbal. Want afgelopen zaterdag was het wel heel rustig. Met een afgelaste wedstrijd van JO15-1 bleven er nog maar twee jeugdwedstrijden over. En dat is natuurlijk veel te weinig. Maar goed, het was ook vakantie en dus konden vele voetballertjes er even tussenuit met hun ouders. Een kleine vooruitblik samengevat met uiteraard de uitslagen van de twee wedstrijden die wel gespeeld werden vorige week.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar nemen de jongens van JO9-1 het zaterdag om 9 uur thuis op tegen Leovardia. De JO9-2 zullen het zaterdag op gaan nemen in Leeuwarden en wel tegen de koploper MKV ’29. De jongens en meisjes van JO9-3, die momenteel bovenaan de ranglijst staan, zullen vroeg hun bedjes uit moeten want ze reizen af naar Stiens om het op te nemen tegen JO9-4. De jongste voetballertjes van JO9-5 komen in Achlum in actie tegen de Stormvogels.

Bij de Jeugd Onder 11 jaar reizen de jongens van JO11-1 af naar Lemmer en zullen ze hartelijk worden ontvangen door CVVO JO11-1. De jongens van JO11-2 komen net als de jongens van JO11-3 om half 11 thuis in actie. De JO11-2 neemt het op tegen Leovardia JO11-8 en de jongens van JO11-3 zullen gaan strijden tegen de jongens van Mulier JO11-2. De meiden van MO11-1 nemen het zaterdag op in Tzummarum.

Bij de Jeugd Onder 13 jaar werd er door de jongens van JO13-1 in Dokkum gestreden tegen Be Quick JO13-2. Thuis wonnen de jongens met 3-1 en dus zullen ze nu ook alles op alles gaan zetten om met de winst huiswaarts te keren. Maar dat bleek even anders. De Harlingers werden verrast door een snelle goal van de tegenstander. En als even later ook nog door middel van een penalty de 2-0 wordt gemaakt zijn de jongens er even af. In de tweede helft dan toch een goal voor fc Harlingen maar het mocht niet meer baten. Met 3-1 gingen ze min of meer teleurgesteld weer naar huis… De jongens van JO13-2 gaan het zaterdag in Achlum tegen de Stormvogels opnemen. De JO13-3 zijn ’s middags in Leeuwarden en nemen het daar op tegen Frisia.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar werd dus de wedstrijd van de jongemannen van JO15-1 afgelast door de tegenstander. Om 14.00 uur zullen ze de mannen van sc Franeker thuis ontvangen en zullen ze proberen om door te gaan waarmee ze aan het begin van de competitie zijn begonnen. Winnen! De mannen van JO15-2 reizen vrijdag af naar IJlst. In een avond wedstrijd zal er gespeeld worden tegen de koploper ST.IJVC/Blauwhuis JO15-2. Dan zijn ze zaterdag vrij maar zullen dan op 10 mei tegen Wyckels Hallum gaan strijden.
De dames van MO15-1 gaan in Ruinerwold strijden tegen de koploper. De thuiswedstrijd werd met 0-1 verloren maar er kunnen zeker nog wel punten behaald worden. De meiden staan op dit moment op de derde plaats en moeten nog spelen tegen de voorlaatste en de laatste in de ranglijst.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar hebben de mannen van de JO19-1 het afgelopen weekend thuis opgenomen tegen Blauw Wit ’34 JO19-2. Na heel veel wedstrijden waarin de mannen van JO19-1 ondanks goed spel geen punten behaalden konden de Harlinger Seunen eindelijk hun eerste winst noteren. En wat voor één. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd Blauw Wit uit Leeuwarden met maar liefst 8-1 naar huis gestuurd.

En dan is het einde van de competitie in zicht. Volgende week zullen er teams op doordeweekse dagen nog wedstrijden in moeten halen. Maar we houden alles in de gaten voor de voetballiefhebber en ook volgende week is er weer een jeugdoverzicht. Voor aankomend weekend wordt het prachtig voetbalweer dus u bent van harte welkom bij fc Harlingen. Voor die ene prachtige wedstrijd, voor een lekker bakje koffie óf gewoon om de gezelligheid op te komen zoeken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda