Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Een mager programma had fc Harlingen. Tijd om even bij te komen voor de meeste teams. Met nog 2 of 3 wedstrijden te gaan, is de spanning om te snijden bij sommige teams van fc Harlingen.

Bij de Jeugd Onder 9 Jaar was het alleen JO9-2 dat in actie kwam. Zij speelden thuis tegen Workum JO9-2 en in deze wedstrijd was het opletten geblazen. De doelpunten vlogen namelijk om de oren. Met maar liefst 15-0 wonnen de Harlingers en hierdoor wordt het weer spannend in hun competitie. De overige teams van de JO9 waren vrij. De jongens en meisjes van JO9-1, JO9-3 en JO9-5 komen 6 mei pas weer in actie.

Bij de Jeugd Onder 11 Jaar waren er deze ronde ook geen competitiewedstrijden. De jongens van JO11-1 komen niet eerder dan 2 mei in actie, en wel thuis tegen Heerenveense Boys JO11-1. De jongens van JO11-2 komen net als de jongens van JO11-3 pas op 6 mei weer in actie. Beide teams zullen dan thuis hun wedstrijd spelen.

Bij de Jeugd Onder 13 Jaar namen de jongens van JO13-1 het op een doordeweekse avond in Leeuwarden op tegen Leeuwarder Zwaluwen. Fc Harlingen speelde verder een prima wedstrijd maar tegen de nummer 2 van de ranglijst kon niet gewonnen worden. Het werd 6-0. Aankomende zaterdag zal er gestreden worden in Dokkum tegen Be Quick JO13-2. Thuis wonnen de jongens met 3-1 en dus zullen ze nu ook alles op alles gaan zetten om met de winst huiswaarts te keren. De jongens van JO13-2 en JO13-3 waren vrij en ook komend weekend zijn beide teams vrij. Op 6 mei zullen zij weer in actie komen.
De meiden van MO13-1 namen het zaterdag op tegen MKV’29 MO13-1. Op Sportpark Nylân moesten de meiden hun meerdere erkennen en het werd 8-0.

Bij de Jeugd Onder 15 Jaar blijven de jongemannen van JO15-1 winnen. Afgelopen zaterdag verwelkomden de Harlingers de mannen van Zeerobben JO15-2. Met een 0-0 ruststand werd er afgetrapt voor de tweede helft. Fc Harlingen kwam beter uit box en was in aanvallend opzicht een stuk sterker geworden. Kansen werden gecreëerd en al snel viel het eerste doelpunt. Daarna werd er nog drie keer gescoord en hiermee komen de mannen op 100 doelpunten in totaal. Eindstand 4-0.
De mannen van JO15-2 namen het woensdag 19 april thuis op tegen Mulier JO15-1 om 19.15 uur. Ze zetten een goede teamprestatie neer. Vanuit een solide verdediging en creatief middenveld werden de aanvallen opgebouwd. Er werd als team gevoetbald en dit zorgde ervoor dat de individuele kwaliteiten ook beter naar boven kwamen. Fc Harlingen was in deze vorm een maatje te groot voor Mulier en het werd 9-2. Zaterdag hoeft fc Harlingen niet aan te treden waardoor er rustig toegewerkt kan worden naar de volgende wedstrijd tegen Wykels Hallum.
De dames van MO15-1 kwamen niet in actie. Ook aankomend weekend zijn de meiden vrij. Op 6 mei zullen zij gaan strijden in Ruinerwold tegen de koploper. De thuiswedstrijd werd met 0-1 verloren maar er kunnen zeker nog wel punten behaald worden. De meiden staan op dit moment op de derde plaats en moeten nog spelen tegen de voorlaatste en de laatste in de ranglijst.

Bij de Jeugd Onder 19 Jaar zullen de mannen van de JO19-1 het zaterdag thuis op gaan nemen tegen Blauw Wit ’34 JO19-2. De Harlinger Seunen staan momenteel op de laatste plaats en Blauw Wit staat er 1 plekje boven. Dus er zou zomaar eens wat kunnen gaan gebeuren zaterdag! De wedstrijd begint om 12 uur.

Dit was het magere programma en komende zaterdag wordt het nog magerder. Dan staat er namelijk maar één thuiswedstrijd op het programma en dat is die van JO19-1 om 12.00 uur. Zij zouden wel eens de eerste punten kunnen gaan pakken. De wedstrijd van de jongens van JO15-1 is ook al verzet en zo blijft er bij de jeugd alleen de uitwedstrijd van JO13-1 nog over. Maar niet getreurd. Volgende week is er weer volop bedrijvigheid aan de Oosterparkweg.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda