Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Met een prachtig weekend achter de rug staan de meeste teams alweer te popelen om komend weekend weer te mogen gaan genieten van hun allerliefste spelletje, voetbal. Maar er zijn ook teams die dit weekend even kunnen ademhalen. Maar goed, afgelopen weekend was het weer gezellig druk en ongetwijfeld heeft u niet alles kunnen zien. Dus voor u, de uitslagen op een rijtje:

Bij de Jeugd Onder 9 jaar waren de jongens van de JO9-1 een ronde vrij in hun competitie. Zaterdag spelen zij een thuiswedstrijd en dan zullen ze het op gaan nemen tegen St. Annaparochie om 9 uur. Ook de jongens van JO9-2 waren afgelopen weekend vrij. Zaterdag komt Blauw Wit JO9-4 naar Harlingen en zullen we zien wie er met de punten vandoor gaan. De jongens van JO9-3 nemen het zaterdag thuis op tegen SDS uit Easterein. Bij winst stijgen de Harlingers naar plek twee op de ranglijst. De jongste ‘F-jes’, JO9-5 ontvingen thuis de JO9-5 van SJO Warga WWS. Na in een zeer spannend wedstrijd wisten de tegenstanders toch twee keer meer te scoren en werd het uiteindelijk 3-5.

Bij Jeugd Onder 11 jaar waren het de mannen van JO11-1 die het afgelopen zaterdag opnamen tegen de nummer drie SC Bolsward JO11-1. Strijd werd er wel degelijk geleverd. Het werd 4-2 voor de Bolswarders. Na een weekje vrij gehad te hebben zullen de jongens van JO11-2 het zaterdag thuis op gaan nemen tegen Makkum JO11-2 om 11.45 uur. De JO11-3 spelen zaterdag ook thuis en tegenstander zal St. Annaparochie zijn. De wedstrijd begint om 11.45 uur.
De meisjes van MO11-1 zoeken nog naar hun eerste punten in de eerste klasse. Maar zaterdag gaan ze het opnieuw proberen en dan ontvangen ze de speelsters van Mulier MO11-1.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 namen het thuis op tegen de ploeg uit Oosternijkerk, Ropta Boys JO13-1. Fc Harlingen komt met 0-2 achter te staan maar ze weten dan toch de aansluiter te scoren. Op basis van inzet hadden ze een gelijkspel wel verdiend maar dat zat er nét niet in. Eindstand 1-2. De jongens van JO13-2 en JO13-3 waren vrij van competitie en dus werd er een oefenwedstrijd georganiseerd. De teams werden gemixt en zo konden de jongens toch nog lekker ballen. Zaterdag spelen de beide teams thuis weer voor hun competitie.
De meiden van MO13-1 namen het afgelopen weekend op tegen SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1. Tegen de ploeg waar ze drie weken geleden met 2-0 van verloren speelden ze nu gelijk en hierdoor wisten ze toch nog een puntje mee te pikken.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar lieten de jongemannen van JO15-1 zien hoe het moest en ze namen het op tegen St. Minnertsga/St. Jacob JO15-1. Met nog acht wedstrijden te gaan, komt het kampioenschap steeds dichterbij en ook nu haalden de mannen flink uit naar de tegenstander. Zij werden met 8-0 naar huis gestuurd en fc Harlingen behoudt hiermee de eerste plaats. De mannen van JO15-2 speelden afgelopen zaterdag tegen Irnsum en zij wisten de drie punten thuis te houden. Met 5-1 een keurige overwinning van fc Harlingen.
De dames van MO15-1 reizen zaterdag af naar Steenwijk. Op Sportpark Olde Veste zullen de dames het opnemen tegen Olde Veste MO15-3 en hopelijk komen de dames met drie punten terug naar huis.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar namen de jongemannen van JO17-1 het op tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-1, de koploper in deze 2e klasse. De mannen verloren met 7-1. Komende zaterdag zijn ze een ronde vrij. De mannen zullen zich dan ook volledig gaan concentreren voor de wedstrijd van volgende week tegen en in Makkum.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar ging de wedstrijd van de mannen van de JO19-1 tegen SC Berlikum JO19-1 niet door. Voor nu zaterdag staat er een kraker gepland om 15.00 uur. Dan komt SC Franeker JO19-1 naar Harlingen.

Zaterdag zijn er weer nieuwe ronden, nieuwe kansen voor vele teams. Vanaf 9.00 uur is er op elk uur van de dag wel een leuke wedstrijd te zien. En er zitten weer een paar toppers tussen hoor. De vele vrijwilligers staan weer op scherp om iedereen van zijn hapje en sapje te voorzien. U bent uiteraard van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda