Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Het voetballen komt weer op gang bij fc Harlingen. Na de winterstop duurt het altijd nog enige tijd voordat de competitie weer losbarst. De trainingen zijn alweer een aantal weken bezig en dan wordt het ook weer tijd voor een wedstrijdje. En dus worden er oefenpotjes geregeld. Deze week waren er een aantal oefenpotjes en dit zijn altijd nuttige wedstrijdjes. Het wedstrijdritme wordt weer opgebouwd, conditie wordt weer opgebouwd en wanneer de competitie dan eindelijk weer van start gaat, is de jeugd er ook helemaal klaar voor.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar oefenden de jongens van de JO9-1tegen de Stormvogels JO9-1 en de Stormvogels wisten deze te winnen met 1-3.

Bij de Jeugd Onder 11 jaar waren het de jongens van JO11-1 die thuis oefenden tegen St. Annaparochie. Beide teams waren kampioen in de najaarscompetitie. De jongens van Harlingen gaan het in de tweede seizoenshelft proberen in de eerste klasse vandaar dat er een aantal oefenwedstrijden geregeld zijn. Zo oefenden ze afgelopen donderdag tegen Zeerobben JO11-2. De competitie start voor de jongens van JO11-1 op 11 februari en wel in en tegen Joure JO11-1. De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd overigens met 3-2 gewonnen.

De JO13-1 oefenden tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg. Dit ter voorbereiding op de competitiewedstrijd van morgen. De jongens van fc Harlingen spelen dan namelijk thuis om 10.00 uur hun eerste competitiewedstrijd en wel tegen Franeker. De oefenwedstrijd werd helaas met 0-2 verloren maar het spreekwoord luidt: een slechte generale belooft een goede première. De jongens staan keurig in de middenmoot van de eerste klasse. Het belooft dan ook een spannende tweede helft van het seizoen te worden.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar trappen in het nieuwe jaar de jongemannen van JO15-1 af met een oefenduel tegen Frisia JO15-3. Deze ploeg was zeker geen onbekende, aangezien zij in de beker ook al tegen elkaar speelden. Uitslag was toen 2-2, een mooie aangelegenheid om te zien hoe de verhoudingen nu staan. Een lastige wedstrijd beloofde het te worden, want ook Frisia staat eerste in hun competitie. Maar niks bleek minder waar. Er werd namelijk vrij eenvoudig gewonnen door fc Harlingen met 5-0. Morgen komt GAVC JO15-2 voor een oefenwedstrijd naar fc Harlingen. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar waren de JO19-1 van fc Harlingen in Leeuwarden om het in een oefenwedstrijd op te nemen tegen tweede klas hoogvlieger L.V.V. Friesland JO19-1. Fc Harlingen speelde een solide eerste helft. Er werd bijna niet één kans weggegeven, mede door het harde werken van de verdediging. Zelf wisten de seunen wel een aantal kansen te creëren. Dit leverde een kwartiertje voor rust de 0-1 op, door een goal van de sterk spelende Jari, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Jelmer. Het was jammer dat L.V.V. Friesland één minuut voor rust die ene kans die ze kregen ook wisten te benutten, waardoor de ruststand 1-1 was. De tweede helft begon perfect voor de Harlingers: Na ongeveer een minuutje wist Nick met een prachtige pass over 40 meter Jelmer in scoringspositie te brengen. De linksbuiten ging langs de keeper en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Een lekker moment om weer eens te winnen, zo een week voordat de competitie wordt hervat. Hopelijk kunnen de seunen deze lijn doortrekken en morgen bij Frisia de broodnodige eerste punten van het seizoen pakken. Er gaat in ieder geval voor gestreden worden.

Voor aanstaande zaterdag staat er één competitiewedstrijd op het programma. Maar er zal ook nog volop geoefend worden door verschillende teams. Saai wordt het morgen zeker niet. Want de onderlinge wintercompetitie is namelijk nog steeds bezig en morgen zal de allereerste ronde op de velden gespeeld worden. Na een aantal rondes in de Waddenhal gespeeld te hebben zullen de jeugdteams van JO7, JO9-5, JO9-3, JO9-2, JO9-1, JO11-3, JO11-2, JO11-1, MO11-1, JO13-3, JO13-2, JO13-1 en MO13-1 vanaf 13.00 uur op de velden weer onderling strijden in een 4x4 toernooi. Kortom, langzaamaan ontwaakt iedereen weer uit zijn winterslaap en wordt het weer gezellig druk. U komt toch ook?

|Doorsturen

Buienradar



Agenda