Jeugdoverzicht fc Harlingen

Nog ??n ronde te gaan. Komend weekend zou de allerlaatste ronde van de competitie bij de jeugdteams zijn en daarna gaan zij de winterstop in. De trainingen gaan gewoon door tot aan de kerstvakantie, als het weer het toelaat uiteraard. Maar gelukkig staat de jeugd niet stil want er wordt weer het jaarlijks onderlinge wintercompetitie toernooi georganiseerd voor diverse jeugdteams. De eerste ronde zal op 17 december zijn in de Waddenhal. De JO7 en de JO9-5 zullen de spits afbijten en zij zullen dan van 12.00 tot 13.00 uur hun eerste ronde voetballen in dit onderlinge toernooi.

Ook de Jeugd Onder 9 jaar, de jongens van JO9-1 zullen meestrijden in het onderlinge toernooi. Zij zitten bij JO9-2 en JO9-3 ingedeeld. De spelers uit deze teams zullen per leeftijdsgroep gemixt worden en zo wordt er geprobeerd om de teams op zo gelijkwaardig mogelijke sterkte in te delen. Op zaterdag 17 december zullen deze drie teams van 13.00 uur tot 14.00 uur hun allereerste ronde spelen in de Waddenhal. De volgende ronde zal in het nieuwe jaar gespeeld worden en wel op 14 januari van 10.45 tot 11.45 uur.

Bij Jeugd Onder 11 jaar waren het alleen de jongens van JO11-2 die afgelopen zaterdag in actie kwamen. Thuis namen zij het op tegen SF Deinum JO11-1. Maar ondanks het verlies van 1-3 gaan zij toch met een goed gevoel de winterstop in. En zo zullen ook de mannen van JO11-1, JO11-2 en JO11-3 gemengd worden voor de onderlinge wintercompetitie. Deze drie teams beginnen eveneens met hun eerste ronde op 17 december in de Waddenhal maar dan van 14.00 uur tot 15.30 uur.
De meisjes van MO11-1 zetten thuis een zeer knappe overwinning neer tegen SC Bolsward MO11-2. Slechts één tegengoal in de hele wedstrijd waarbij de meiden er zelf maar liefst acht maakten. En zo bleven de drie punten in Harlingen. Ook deze meiden zullen starten met de onderlinge wintercompetitie.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. Het waren alleen de jongens van JO13-1 die in actie kwamen afgelopen weekend. In Berlikum werd er flink gestreden voor de punten. Harlingen kwam binnen vijf minuten achter maar wist gelukkig al snel de stand gelijk te trekken. Maar dan vlak voor rust wist Berlikum twee keer te scoren en gingen ze met een 3-1 achterstand de rust in. En natuurlijk zijn ze even goed wakker geschud door Arjan en Lawrence want de jongens kwamen vol zelfvertrouwen het veld op en wisten de wedstrijd in zijn geheel naar zich toe te trekken. De 3-2 en de 3-3 vallen dan ook snel. Vijf minuten voor tijd maakten ze de 3-4 en was het billenknijpen. Maar de jongens hielden goed vol en namen met deze zeer spannend pot voetbal toch nog de drie punten mee naar huis. En net als de voorgaande teams geldt ook voor deze jongens dat zij mee zullen strijden in de wintercompetitie. 17 December om 15.30 uur wordt het startsein gegeven voor de jongens van JO13-1, JO13-2 en JO13-3.
De meiden van MO13-1 zullen ook starten met de wintercompetitie in de Waddenhal.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar kwamen de jongemannen van JO15-1 in St. Annaparochie tegenover de nummer twee St. Annaparochie JO15-1 te staan. Na weken van voorbereiding moesten de punten worden gepakt om een groot gat te slaan op de ranglijst. En lang stond het 1-1 in St. Anna maar Finn wist vijf minuten voor einde toch nog de 1-2 te maken en zo kan ook deze wedstrijd bij de lijst van overwinningen. Voor aankomende zaterdag staat er nog één wedstrijd voor dit kalenderjaar gepland. Makkum, de ploeg waar ze in de eerste wedstrijd nog gelijk tegen speelden, staat op het programma. Het is tevens die enigste ploeg die voor puntverlies zorgde, de rest van de wedstrijden gingen allemaal gewonnen. Aanvang voor deze pot is om 14:00 uur op de thuisbasis. Op zoek naar wraak, zullen de mannen er alles aan doen om de overwinning binnen te halen. Voor de mannen van JO15-2 was het lastig in Oosterlittens tegen de JO15-1. Het werd 0-7.
De dames van MO15-1 vertrokken al vroeg afgelopen zaterdag naar Harkema voor hun laatste competitiewedstrijd. Stipt om 9 uur klonk het startsignaal. Tegenstander SJO Jong Harkema MO15-2 kreeg de eerste minuten kans om veel te voetballen maar toen Harlingen na 15 minuten ging wisselen kwamen de aanvallen van Harlinger kant. Het was de nieuwe sterspeler Lize die de score opende en niet veel later scoorde Harlingen de 0-2. Na de rust kwam Harkema iets beter in hun spel maar het was Harlingen die uiteindelijk de eindstand op 0-3 zette. En daarmee kunnen de jonge vrouwen met een gerust hart de winterstop in.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar was JO19-1 van fc Harlingen in Leeuwarden te vinden en de tegenstander was MKV’29 JO19-1. De 0-2 werden vrij gemakkelijk gemaakt door de Leeuwarders. Maar de duels werden door iedereen mannelijk aangegaan. Dit was ook nodig want deze tegenstander had fysiek meer in huis en veel ervaring met het spelen van wedstrijden op 1e klasse niveau. Het harde werken werd beloond want uit een vrije trap wist Harlingen vlak voor rust de aansluitingstreffer te scoren, 1-2. Na rust zette Harlingen alles op alles om er een gelijkspel uit te slepen maar helaas trok MKV aan het langste eind en gingen de jongemannen strijdend ten onder.

Voor aanstaande zaterdag zijn er nog enkele leuke wedstrijden. Om 12 uur zullen de jongens van JO13-1 het in een stadsderby opnemen tegen S.C. Franker JO13-1. De jongens van JO15-1 zullen om 14.00 uur gaan strijden. Makkum JO15-1 zal dan de tegenstander zijn. En om 14.30 uur zullen de mannen van JO17-1 de mannen van Workum JO17-1 ontvangen. Kortom, een mannenmiddag vol prachtig voetbal. U komt toch ook?