Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Het is bijna winterstop. Morgen zijn er vier ploegen van fc Harlingen die in actie komen. Dit omdat het het zogenaamde beker/inhaal weekend is. De rest kan dus genieten van een vrij weekend. En dan is er voor de meeste teams nog ??n wedstrijd te spelen, uitzonderingen daargelaten uiteraard. Onderstaand de uitslagen van afgelopen weekend.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 thuis tegen de JO9-2 van Leovardia JO9-2. Na het verlies vorige week op koploper SC Stiens was het nu tijd voor een punt. En die sleepten ze binnen door 4-4 te spelen. Met nog één wedstrijd in Leeuwarden te spelen tegen MKV’29 JO9-2 kunnen ze met een gerust hart de winterstop in gaan. De jongens van JO9-2 waren zaterdag bij Zeerobben te vinden en namen het op tegen de JO9-2. En in de eerste helft maakt Harlingen het knap lastig voor de jongens van Zeerobben. Toch was het uiteindelijk Zeerobben dat sterker uit de bus rolde en won met 4-0. De jongens van JO9-3 waren vorige week vrij en ook komend weekend zijn ze vrij. Hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop is 26 november. Tegenstander zal dan Tzummarum JO9-1 zijn. De jongste ‘F-jes’, JO9-5, waren op Sportpark De Binning in Arum te vinden. Zelf scoorden de Harlingers wel maar Arum was de sterkere ploeg. Eindstand 5-1. En ook voor fc Harlingen JO9-5 geldt dat zij op 26 november hun laatste thuiswedstrijd spelen voordat de winterstop in zal gaan.

Bij Jeugd Onder 11 jaar namen de mannen van JO11-1 het in Bolsward op tegen de JO11-3. Met Speedy Gonzales en Buskruit en natuurlijk de rest van het team werd er hard gewerkt en keerden de jongens met een 1-6 overwinning huiswaarts. De jongens van JO11-2 zouden het in een thuiswedstrijd opnemen tegen S.F. Deinum JO11-1 om 11.45 uur. Maar deze werd afgelast. Komend weekend zijn de boys vrij en dus zullen zij 26 november in Leeuwarden zijn voor hun wedstrijd tegen Frisia JO11-8. De JO11-3 namen het thuis op tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie JO11-4. Met een keurige overwinning van 2-0 kunnen ze zich nu klaar gaan maken voor de wedstrijd in Makkum aanstaande zaterdag.
De meisjes van MO11-1 verloren in Tzummarum tegen MO11-1 met 2-0. Komend weekend zijn zij vrij maar 26 november spelen de meisjes thuis om 11.00 uur tegen AVC MO11-1 uit Sexbierum.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 waren al zeer vroeg in Leeuwarden te vinden en namen het op tegen de jongens van Blauw Wit ’34 JO13-2. Na een kwartier spelen zetten de Harlingers de score op 0-1. Pas in de tweede helft kwam Blauw Wit terug en wist ze toch nog de wedstrijd naar zich toe te trekken en ging er met 2-1 winst vandoor. De jongens van JO13-2 zijn een stapje dichterbij hun kampioenstitel. Afgelopen zaterdag namen ze het thuis op tegen Scharnegoutum ’70 JO13-2 en wisten de wedstrijd met 3-1 te winnen. In de laatste wedstrijd zal het erom spannen. In Easterein kunnen ze, 26 november bij winst, als kampioenen huiswaarts keren. Spannend dus. De jongens van JO13-3 waren afgelopen zaterdag al in Easterein en namen het op tegen SDS JO13-3. Een spannende pot voetbal die uiteindelijk werd gewonnen door SDS met 3-0.
De meiden van MO13-1 nemen het morgen om 11.30 uur in een thuisduel op tegen SC Bolsward MO13-3.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar waren de jongemannen van JO15-1 in Franeker te vinden om het op te nemen tegen de JO15-2. En met deze 0-3 was dit alweer de zevende overwinning op rij en zijn ze tevens nog ongeslagen in de competitie. Voor komend weekend staat er een oefenwedstrijd op de planning. Tegenstander is dan de JO15-1 van Franeker. De mannen van JO15-2 waren afgelopen weekend vrij maar ook aankomend weekend zijn ze vrij.
De dames van MO15-1 speelden in Workum tegen MO15-1 en wisten met maar liefst 0-7 weer huiswaarts te keren. Door een handsbal bij de tegenstander kreeg Harlingen de eerste penalty. En Meike scoorde onderkant lat. Daarna was het de beurt aan de rest van het team om goals te scoren en dit werd dus ook veelvuldig gedaan.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar namen de jongemannen van JO17-1 het thuis op tegen Terschelling JO17-1. 4-2. Gelukkig speelden de jongens de wedstrijd uit op karakter tegen een tegenstander die fysiek sterker was. De jongemannen speelden als team en daardoor werd de wedstrijd gewonnen met 4-2.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar was JO19-1 van fc Harlingen vrij en zij zal ook komende weekend niet in actie komen. Maar daarna zijn de mannen weer terug met uitwedstrijd op 26 november, een thuiswedstrijd op 3 december en nog een uitwedstrijd op 10 december.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda