Jeugdnieuws FC Harlingen

HARLINGEN - Voor de meeste jeugdteams van de fc Harlingen was het afgelopen zaterdag alweer de voorlaatste speelronde?van de najaarsreeks. En dit was ook de dag waarop het E1 team zich mocht laten uitroepen tot de allereerste kampioenen van de fc Harlingen bij de jeugdteams.

Voor de beide MP teams was er deze dag geen competitieronde vastgesteld. De heren en dames van F3G hebben de smak van de overwinningen te pakken, want F3G voor het eerst spelend in hun nieuwe fc Harlingen tenue, wist deze wedstrijd met maar liefst 7-1 te winnen. Voor F2G was er een uitwedstrijd tegen Dronrijp/Foarut F5 en in een hele leuke en spannende pot voetbal werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Het F 1G team had nog een heel klein kansje om kampioen te worden, maar dan moest er deze dag wel van Zeerobben F3 worden gewonnen. Ondanks dat F1 heel goed partij bood werd er helaas met 2-3 verloren en moet er in de voorjaarsreeks maar opnieuw worden geprobeerd om het kampioenschap te behalen.

E 5G moest thuis spelen tegen Hardegarijp E3 in een hele leuke en spannende wedstrijd met voor beide ploegen kansen bleef het heel lang 0-0, maar vlak voor de rust kwamen de gasten op 0-1. Na de ranja was het opnieuw heel erg spannend en was het Cenk die de verdiende gelijkmaker scoorde 1-1. Het bleef hierna zeer spannend. Halverwege de tweede helft kwam Hardegarijp op 1-2 en ondanks dat E5 er alles aan probeerde te doen om er nog minimaal een gelijkspel uit te halen lukte dit niet meer en werd er helaas verloren.

Het E4G team moest uit naar Warga/WWS E4 de koploper in hun klasse. Al vroeg in de wedstrijd kwam E4 met 0-1 en 0-2 achter waarna er ook kansjes kwamen voor E4, maar het was Warga/WWS dat voor de rust nog 2 maal scoorde. Na de rust speelde E4 erg goed en kreeg ook nu weer kansjes maar het opnieuw Warga/WWS dat 2 maal scoorde, maar ondanks de 6-0 nederlaag werd er goed gespeeld tegen de koploper.

Voor E3G was er een thuiswedstrijd tegen FVC E 5 en hierin wisten de Harlingers met maar liefst 9-1 te winnen.
Ook E2 speelde thuis en hun tegenstander was Frisia E 11 en de 3 punten bleven deze wedstrijd op de Vierkantsdijk want er werd een mooie 2-0 overwinning behaald door E2. Voor E1 stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, want bij winst zouden ze kampioen zijn. Er moest gespeeld worden tegen de directe concurrent voor de titel Frisia E7 en dit maakte het extra spannend. Maar E1 liet er geen gras over groeien en wist door doelpunten van Jesper Metz 4x, Mika Visser, Luuk de Bruin en Tijmen van der Ploeg met 1-7 te winnen. De andere spelers van E1 zijn keeper Tim Stellingwerf, Ronin Nauta, Milan Noordeloos, Niels Attema en Mees Nagel.

D2 moest thuis spelen tegen Workum D3 en wist hier een mooie 5-0 overwinning te behalen. D3 was vrij. En het team van D1 moest uit naar Leeuwarder Zwaluwen D3 en hier werd met 3-0 van verloren.

Het C2 elftal was niet scherp genoeg deze wedstrijd en dus werd er een beetje onnodig met 1-4 verloren. C 1 blijft het nog steeds goed doen in de 2e klasse. Na een wat stroef begin werd er door doelpunten van Patrick, Jort en Jari een 3-0 ruststand bereikt. Na de rust was het Remko die er al snel 4-0 van maakte en leek de wedstrijd gespeeld. Maar helaas werd de werd de wedstrijd ontsiert door een vervelend incident toen Bart Vuyk na een duel ongelukkig ten val kwam en bleef liggen. Bart werd met een brancard van het veld gedragen en kort hierna naar het ziekenhuis vervoerd waar een dubbele scheen- en kuitbeenbreuk werd geconstateerd, waardoor hij lage tijd uit de roulatie zal zijn. Vanaf deze plaats wensen wij hem dan ook een voorspoedig herstel toe. Ondanks dit vervelende incident werd de wedstrijd wel uitgespeeld en was het Jort die de eindstand op 5-0 bepaalde.

Ook MC 1 blijft het goed doen want er werd opnieuw gewonnen. En deze keer was het Bergum/BCV dat niet opgewassen was tegen de MC1 meisjes dat deze wedstrijd door doelpunten van Fleur 2x, Ashley en Julia met 1-4 wist te winnen. De mannen van B1 moesten uit naar Blauw Wit 34 B 4 en hier werd met 7-2 van verloren.

De wedstrijd van A1 tegen Sparta 59 A1 werd op verzoek van de tegenstander uitgesteld en word nu op maandag 8 december om 20.00 uur gespeeld op het eigen kunstgrasveld van de fc Harlingen.