Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Fc Harlingen is weer een kampioen rijker. Het team F2, met trainer T. Helvrich, werd afgelopen zaterdag na een zeer spannende pot kampioen. Na twee verloren wedstrijden, ??n gelijkspel en zeven overwinningen mochten de jongens afgelopen zaterdag de schaal in handen nemen en sloten zij hun seizoen feestelijk af. Maar er waren meer teams die het seizoen feestelijk afgesloten hebben met bijvoorbeeld een BBQ, quiznight en een rondvaart. En ook al was het voor sommige teams een zwaar seizoen, volgend jaar komen er weer nieuwe ronden, nieuwe kansen. Onderstaand 1 van de laatste uitslagen via dit jeugdnieuws.

F-Pupillen

Fc Harlingen F5 speelde woensdagavond een wedstrijd in Stiens tegen Stiens F7. En ondanks de verre reis die de spelertjes moesten maken, wist Harlingen met een dikke winst huiswaarts te keren. Het werd maar liefst 0-10. Fc Harlingen F4 nam het zaterdag thuis op tegen Frisia F12. En met een winst van 5-0 werd Frisia weer naar huis gestuurd. Fc Harlingen F3 nam het op tegen en in Irnsum F3 en na een spannende pot wist Irnsum toch één meer te scoren. Eindstand 6-5. Fc Harlingen F2 kreeg zaterdag Blauw Wit F7 op visite. Lang bleef het spannend. Harlingen was wel de sterkere ploeg maar kwam niet tot scoren. Tot halverwege de tweede helft Chris de 1-0 in de touwen joeg. Hier bleef het bij en dus werd fc Harlingen F2 kampioen. Fc Harlingen F1 speelden hun laatste competitiewedstrijd in en tegen Stiens F1. En of het nou kwam door de gezellige seizoen afsluitende bbq van de avond ervoor dat weten we niet maar Stiens won met 6-0.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 nam het zaterdag tijdens hun laatste competitiewedstrijd thuis op tegen Frisia E11 en zij sloten het seizoen af met een gelijkspel. Het werd 2-2. Hiermee komen ze op een keurige derde plaats. Fc Harlingen E3 ontving zaterdag SC Franeker E5 en helaas verloor Harlingen deze wedstrijd met 0-4. Fc Harlingen E2 was zaterdag te vinden bij Zeerobben en namen het op tegen de E3. En Zeerobben won verdiend met 4-1. De grootste winst dit jaar was het team, want ook al stonden ze dik achter, ze bleven knokken voor een goed resultaat en dat toonde karakter. En als het tussen de ouders ook nog goed klikt kunnen ze terugzien op een prachtig seizoen en daar is het spelletje toch voor bedoeld. De jongens van fc Harlingen E1 speelden zaterdag de laatste competitiewedstrijd en hoe mooier kun je dat afsluiten door het op te nemen tegen de koploper in de hoofdklasse, Heerenveen E1. Het werd 9-1 voor Heerenveen maar toch sluit Harlingen dit seizoen zeer positief af en eindigen ze, van de twaalf teams, op een keurige zevende plaats. De meisjes van fc Harlingen ME1 speelden woensdagavond een uitwedstrijd en wel tegen St. Annaparochie ME1. Met een prachtige overwinning van 0-4 keerden de meisjes weer huiswaarts. En zaterdag ontvingen ze Leovardia ME2 bij Harlingen. Er werd wel gescoord maar de punten werden verdeeld doordat het 2-2 werd. Afgelopen woensdag speelden ze tegen Dronrijp/Foarut ME1maar van die wedstrijd was de uitslag nog niet binnen.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 hebben er zaterdag alles aan gedaan om thuis te winnen en de derde plaats te behouden in hun laatste wedstrijd tegen Arum/Stormvogels ’64 maar helaas… ze verloren met 4-5. Fc Harlingen D2 verloor de wedstrijd tegen Sparta ’59 D3 met 2-1 maar ze staan nog steeds op de tweede plaats want tegen Frisia D5 werd afgelopen zaterdag gewonnen met 1-5. En met deze mooie prestatie sluiten ook de mannen van D2 hun competitie af. Fc Harlingen D1 kende een zwaar seizoen. Nu kunnen ze genieten van de zomerstop en in het nieuwe seizoen zullen ze er ongetwijfeld weer vol voor gaan! De meiden van fc Harlingen MD1 verloren nipt tegen Bolsward MD1. Het werd 0-1 voor Bolsward. Tevens was dit ook voor de meiden de laatste competitiewedstrijd.

C-Junioren
De jongens van fc Harlingen C2 hebben geprobeerd om in hun laatste competitie wedstrijd het de koploper, ONS BOSO Sneek C3 lastig te maken maar toch ging Sneek er met de punten vandoor. Het werd 1-8.

B-Junioren
Fc Harlingen B2 speelde woensdag tegen SC Bolsward B3 en verloren daar met 3-0. Zaterdag stond de ploeg van Appie Kalkhuis in een uitwedstrijd tegenover Franeker B4. En daar wist Harlingen wel met de winst naar huis te komen, het werd 2-4. Er staat nog één wedstrijd voor fc Harlingen B2 ingepland en wel tegen ONS Boso Sneek B3. De mannen van fc Harlingen B1 hebben de derde plek al in de pocket maar moeten de laatste wedstrijd tegen Arum nog spelen. En fc Harlingen B1 heeft afgelopen zaterdag haar seizoen afgesloten in de loods van Van der Meulen met een barbecue. Zo hebben ze met z'n allen nog even terug kunnen kijken op het seizoen.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 vertrokken zaterdagmiddag naar Deinum voor hun wedstrijd tegen Sparta’59 A1. Het werd 2-0. Hoeveel wedstrijden er nog gespeeld moeten worden is nog niet bekend maar uiteraard eindigt binnenkort ook voor fc Harlingen A1 het seizoen.

En zo nadert het einde van het seizoen 2015/2016. Er worden weer nieuwe teams geformeerd en in het nieuwe seizoen kan een ieder weer vol van het potje voetbal genieten. Morgen volgt nog het fc Harlingen toernooi voor de jeugd op de eigen velden en zal het een drukte van belang worden. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om aan te komen moedigen en te genieten. Een aantal teams zijn nog uitgenodigd om deel te nemen aan andere toernooien en dan als allerlaatst volgt het familieweekend op 10, 11 en 12 juni. Op vrijdagavond 10 juni staat het familieweekend in het teken van 7x7 voetbal waarbij diverse teams uitgenodigd zijn om te komen voetballen. De zaterdag zal in het teken staan van jeugdvoetbal en voetbal voor senioren. Nieuw op de zaterdagmiddag is de zeskamp. Zondags wordt traditioneel het weekend afgesloten met kaatsen voor jong en oud. Voor alle activiteiten kan iedereen zich nog opgeven. Ga hiervoor naar de website van fc Harlingen. En dan wordt er uiteraard genoten van een welverdiende rustperiode. En hopen we na de vakantie iedereen weer gezond en wel op de velden van fc Harlingen te zien.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda