Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen week is er niet veel gevoetbald. Dit kwam natuurlijk omdat het Hemelvaartweekend was en het was ook nog vakantie. De wedstrijden die wel gespeeld zijn, staan hieronder in het kort maar we kijken ook vast een beetje vooruit. Morgen komen de meeste teams wel weer in actie en wordt het weer gezellig druk op en rond de velden van fc Harlingen. De meeste teams zullen nog 1 ? 2 wedstrijden moeten spelen. Ook zullen er wedstrijden ingehaald moeten worden en zo blijft de competitie voor sommige teams nog zeer spannend en blijft de druk hoog totdat de laatste wedstrijd gespeeld is.

F-Pupillen

Fc Harlingen F5 speelde vorige week thuis tegen Frisia F10 en het werd 1-2. Woensdag kwamen de Leeuwarder Zwaluwen F3 naar Harlingen en het werd die avond 2-6. Zaterdag spelen zij eveneens een thuiswedstrijd en dan komt St. Annaparochie F5. Fc Harlingen F4 was vorige week in Franeker en zij verloren daar met 9-2. Zaterdag zullen ze het opnemen in en tegen Warga F4. Fc Harlingen F3 speelde dinsdagavond al in Warga en wel tegen de F1. Met 2-3 werd de allereerste winst geboekt voor de mannen van Harlingen. Nu maar hopen dat ze op tijd weer fit zijn want zaterdag komt koploper Zeerobben F3 het tegen ze opnemen. Fc Harlingen F2 was vorige week vrij maar zaterdag zijn ze in Leeuwarden en nemen het daar op tegen Frisia F13. Bij winst wordt het wel heel erg spannend voor F2 want dan zal de laatste wedstrijd om het kampioenschap gaan. Fc Harlingen F1 verloor nipt tegen Leovardia F1. Waar ze thuis op 23 april verloren van Leovardia F1 met 0-8 werd het nu maar 2-1 in Leeuwarden. Komend weekend zijn ze vrij en de laatste wedstrijd voor F1 zal zijn op 21 mei, in en tegen Stiens F1.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 zal het zaterdag opnemen tegen Leovardia E8. De club uit Leeuwarden is momenteel koploper maar bij winst kruipt Harlingen, die tweede staat, steeds dichterbij. Fc Harlingen E3 nam het donderdag thuis op tegen Leovardia E7 maar de stand is nog niet bekend. Komende zaterdag spelen tegen hetzelfde team maar dan komt Leovardia E7 naar Harlingen. Fc Harlingen E2 heeft na hun eerste overwinning twee weken vrij gehad en gaan zaterdag ook weer vol aan de bak. Woensdag speelden ze al tegen FVC E6 en in Leeuwarden werden de punten verdeeld doordat ze 3-3 speelden. Thuis verwelkomen zij zaterdag om 10.30 uur Dronrijp/Foarut E1. Fc Harlingen E1 speelde woensdag mee met het E-pupillen Top Toernooi in Berlikum. Daar behaalden de jongens een derde plaats. Zaterdag reizen ze af naar Sneek en nemen ze het op tegen LSC 1890 E3.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 zijn zaterdag om 12 uur in Makkum te vinden en zij zullen het dan opnemen tegen Makkum D2. De week daarop spelen de Harlingers hun laatste wedstrijd thuis tegen Arum/Stormvogels ’64. Fc Harlingen D2 wisten afgelopen maandag thuis met 6-1 te winnen van Dronrijp/Foarut D3. Zaterdag komen de Franekers naar Harlingen en dan zal de strijd om 10.00 uur tussen de nummers 1 en 2 losbarsten. Eindelijk mag fc Harlingen D1 weer in actie komen. De mannen hadden maar liefst drie weken vrij maar zaterdag om 11.45 uur nemen ze het thuis op tegen Drachten D1. De meiden van MD1 speelden gelijk in de wedstrijd tegen ONT MD1. Het werd 2-2. Zaterdag nemen ze het in Leeuwarden op tegen de meiden van Blauw Wit ’34 MD3.

C-Junioren
De jongens van fc Harlingen C2 wisten vorige week thuis met maar liefst 6-0 te winnen van Terschelling C2. Zaterdag zijn ze in Dronrijp en nemen het op tegen Foarut C3. Fc Harlingen C1 heeft afgelopen zaterdag de competitie afgesloten. In de laatste wedstrijd van het seizoen kwamen de mannen thuis met 0-1 achter te staan. Doordat ze een penalty kregen, werd de gelijkmaker door Remco binnengeschoten maar direct vanaf de aftrap wist GAVC de 2-1 binnen te schieten. Het was een leerzaam jaar voor de jongens. Tuurlijk waren ze in de 1e klasse te hoog ingedeeld maar de jongens hebben stuk voor stuk laten zien dat ze toch bij redelijk veel wedstrijden goed tegenstand konden bieden. De ‘Ladies in Blue’ fc Harlingen MC1 zullen zaterdag hun allerlaatste competitiewedstrijd spelen. Maar omdat Franeker woensdag de wedstrijd tegen GAVC verloren zijn de meisjes van Harlingen eigenlijk al kampioen. Maar dat zal zaterdag na de wedstrijd vast nog uitgebreid gevierd worden.

B-Junioren
Fc Harlingen B2 speelt zaterdag thuis tegen IJVC/Blauwhuis B2. Fc Harlingen B1 zal het zaterdag in St. Annaparochie opnemen tegen de koploper, de B1.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 krijgen zaterdag de mannen van Blauw Wit ’34 A3 op bezoek. De wedstrijd begint om 15.30 uur. De mannen zijn nog steeds koploper in hun competitie en dus strijden zij ook nog volop voor het kampioenschap.

En zo zal zaterdag vanaf 9.00 uur de strijd weer losbarsten op de velden van fc Harlingen. Worden er morgen misschien al teams kampioen? Wie weet. Maar het draait natuurlijk niet alleen maar om kampioenschappen. Het blijft gewoon heerlijk om alle kinderen te zien genieten in hun strijd om de bal en uiteraard staat de koffie weer klaar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda