Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Vorige week vrijdagavond was het tijd voor de mannen 35+ om in actie te komen. Nadat de kinderen van de Voetbalacademie het veld hadden verlaten, kwamen de mannen 35+ in actie. De mannen van Harlingen namen het op tegen teams van Dronrijp, Arum, St. Jacob en Zeerobben. Alleen de wedstrijd tegen St. Jacob eindigde in een gelijkspel maar de overige wedstrijden wonnen de mannen zeer overtuigend. De volgende dag waren het de jeugdspelers weer die voor de nodige spanning zorgden. Hieronder een kort verslag.

F-Pupillen

Fc Harlingen F5 heeft zaterdag weer niet gespeeld maar zal morgen in actie komen in Leeuwarden tegen Frisia F10. Fc Harlingen F4 nam het in Leeuwarden op tegen Frisia F8 waarbij de tegenstander duidelijk een maatje te groot was gezien de uitslag. Eindstand 12-0. Fc Harlingen F3 nam het thuis op tegen Beetgum F1 en in de uitwedstrijd werd er redelijk kansloos verloren met 7-0 en dus hadden de jongens het een en ander recht te zetten. Ze kwamen 0-3 achter te staan maar bleven knokken tot de laatste minuut. Door goals van Jesse en Gijs werd de stand ineens 2-3. En dan kan alles zomaar nog gebeuren… ware het niet dat de tijd op was. Fc Harlingen F2 moest naar FVC om het tegen de F5 op te nemen. Helaas verloor Harlingen daar met 2-0. Bij Fc Harlingen F1 lukte het ook niet helemaal en zij verloren thuis van Leovardia F1 met 0-8.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 deed goede zaken in Franeker. De punten werden weer mee naar Harlingen genomen doordat ze wonnen van Franeker E8 met 0-3. Fc Harlingen E3 was in Leeuwarden en nam het op tegen de sterkere Frisia E9. Het werd daar 8-2. Bij fc Harlingen E2 was het Frisia E7 die de score opende maar het was Finn die de stand gelijk trok. In de tweede helft was het wederom Finn die scoorde door eerst een schot van Niec maar in de rebound werd het 2-1. Nu kon het alle kanten op, óf het werd 2-2 óf 3-1 maar gelukkig bleef het 2-1 en hadden de jongens van E2 hun eerste overwinning te pakken. Fc Harlingen E1 nam het thuis op tegen CVVO E1 en moest het doen zonder een paar van hun vaste teamleden. Harlingen scoorde wel maar het werd 1-9 voor de tegenstander. De meiden van fc Harlingen ME1 speelden in Dronrijp 2-1 tegen Dronrijp/Foarut ME1.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 reisde af naar Bolsward D7 en wisten daar met 1-4 te winnen. Fc Harlingen D2 speelden afgelopen week niet maar ze zullen het morgen opnemen tegen Sparta D3 in Deinum. Fc Harlingen D1 namen het op tegen de mannen van Zeerobben D1. Harlingen wist één keer te scoren maar Zeerobben was de sterkere ploeg en won met 9-1. De meiden van fc Harlingen MD1 speelden gelijk in de wedstrijd tegen MKV MD1. Het werd 2-2.

C-Junioren
De jongens van fc Harlingen C2 kwamen met een rotgevoel uit Easterein. In de wedstrijd tegen SDS C2 werd er een discutabele penalty tegen gegeven en een terecht doelpunt afgekeurd. Bovendien werden er overtredingen van de thuisploeg genegeerd, terwijl die van fc Harlingen zwaar bestraft werden. Zo kan het dus ook gaan en de stand leek in een gelijkspel te eindigen. Maar in de laatste minuut werd de eindstand uiteindelijk 3-2. Fc Harlingen C1 was vrij maar zal het morgen opnemen tegen de koploper Balk C1. De ‘Ladies in Blue’ fc Harlingen MC1 hadden stuk voor stuk hard gewerkt om de drie punten binnen te halen. Soms zit het mee en soms zit het tegen en deze keer hielp de tegenstander een beetje met scoren, maar de zege was dik verdiend. Nog steeds koploper met nu nog één horde te nemen, met nog één wedstrijd te spelen voor het Topteam MC 1.

B-Junioren
Fc Harlingen B2 verloor thuis tegen de koploper LSC 1890 B3 met 3-5 en zal het morgen tegen Bolsward B3 opnemen. Fc Harlingen B1 speelde thuis tegen Zeerobben B2 en wonnen met 5-1. Morgen moeten ze al weer tegen Zeerobben maar dan op het Oostersportpark om 12.30 uur.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 zijn morgen in Sneek te vinden als ze het op nemen tegen SWZ Boso Sneek A3. Het einde nadert voor de teams en de spanning is om te snijden. Morgen wordt er weer verder gestreden en wel vanaf 9.00 uur. Dan staan namelijk de teams van F2 en F4 klaar voor de strijd. En wat te denken van de meiden van MC1? Die spelen de laatste wedstrijd van hun competitie… worden zij morgen kampioen??? Komt dat zien, komt dat zien. De koffie staat klaar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda