Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Een druk weekend heeft fc Harlingen achter de rug. Age zijn feest, de jaarlijkse bingo en natuurlijk heel veel voetbal. Op zaterdagochtendvroeg waaide er eerst een stevige bries over de velden. De spelers (en de toeschouwers) zijn het inmiddels wel gewend en er werd soms handig gebruik van gemaakt?

F-Pupillen

Fc Harlingen F5 heeft zaterdag niet gespeeld maar zal morgen thuis om negen uur in actie komen tegen de Leeuwarder Zwaluwen F3. Fc Harlingen F4 moest het thuis opnemen tegen Franeker F5 en na zelf twee keer doel te treffen was het toch Franeker die er met de winst vandoor. Het werd 2-5. Fc Harlingen F3 stond tot aan de rust met 3-1 achter in de wedstrijd tegen Stiens F6. Maar in de tweede helft werd het nog spannend. Uiteindelijk lukte het Harlingen om hun allereerste punt te pakken door 4-4 te spelen. En dit zijn dan de wedstrijdjes waarin hard trainen, vallen en opstaan, uiteindelijk toch beloond wordt. Fc Harlingen F2 nam het thuis op tegen SJO Warga WWS F6. Waar Harlingen in de uitwedstrijd nipt verloor met 2-1 werd er nu over Warga heen gewalst. Door te winnen met 7-1 neemt F2 nu de koppositie over op doelsaldo van Blauw Wit. Fc Harlingen F1 speelden hun allereerste uitwedstrijd en wel tegen Zeerobben F1. Oppe fiets erheen en de jongens toonden tijdens de wedstrijd karakter en piepten niet zoals sommige betaald voetbalspelers wel doen als ze binnen drie dagen alweer een loodzware uitwedstrijd op het programma hebben. Sterker nog, de avond voor de stadsderby waren veel van de spelers van F1 te vinden op de voetbalacademie, waar ze door de trainers niet gespaard werden. De stadsderby heeft helaas geen punten opgeleverd en de eindstand werd uiteindelijk 5-1.

E-Pupillen
Frisia kent vele E-teams en het was zaterdag de E14 die het in Harlingen op nam tegen de E4. De punten werden verdeeld doordat er 2-2 werd gespeeld. Fc Harlingen E3 speelden ook thuis en zij namen het op tegen de E2 van de Leeuwarder Zwaluwen. Helaas voor Harlingen verloren zij met 0-3. Fc Harlingen E2 was te vinden op het complex van Blauw Wit. Het is een gigantisch complex maar om nu te zeggen dat het veel gezelligheid uitademt, dat zou erg overdreven zijn en dit gecombineerd met een harde wind maakte het er niet aangenamer op. Harlingen speelden alles of niets maar het mocht helaas niet baten. Ze verloren met 4-1. Bij fc Harlingen E1 was de eerste helft voor Harlingen. Ze gingen met een 0-3 voorsprong de rust in, in de wedstrijd tegen Heeg E1. Maar Harlingen krijgt het moeilijk in de tweede helft en spelen uiteindelijk 3-3. Toch een puntje erbij en hiermee blijven ze strijden in de middenmoot in de hoofdklasse. De meiden van fc Harlingen ME1 speelden gelijk tegen St. Annaparochie ME1. 4-4. En met dit puntje behouden ze de derde plaats.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 kreeg Workum D3 op bezoek. Workum is niet voor niets de koploper en wisten ook nu weer te winnen met 1-6. Fc Harlingen D2 wonnen hun wedstrijd in Sneek tegen Boso Sneek D4 met 1-3 en behouden hiermee hun tweede plaats. Fc Harlingen D1 was afgelopen weekend vrij maar zal het zaterdag opnemen tegen de mannen van Zeerobben D1. De meiden van fc Harlingen MD1 wisten toch een puntje te pakken in de wedstrijd tegen Bergum MD1. Het werd 1-1.

C-Junioren
Het was Terschelling die niet genoeg spelers had en dus werd de wedstrijd tegen fc Harlingen C2 afgelast. C2, die momenteel derde staat, zal het morgen opnemen tegen de nummer 4 SDS C2. Fc Harlingen C1 verloor in Akkrum tegen de C1. Ze komen wel met 0-1 voor maar het is Akkrum die in de tweede helft de regels bepalen. Eindstand 7-1. Voor de ‘Ladies in Blue’ fc Harlingen MC1 werden punten verdeeld door een 0-0 eindstand tegen GAVC MC1. Morgen nemen ze het op in Leeuwarden tegen de nummer laatste, LSC 1890 MC1.

B-Junioren
Fc Harlingen B2 was ook vrij maar zal het morgen thuis opnemen tegen de koploper LSC 1890 B3. De dadendrang van fc Harlingen B1 duurt voort. Afgelopen zaterdag moest Blauw Wit B3 er aan geloven. Werd de uitwedstrijd nog verloren, zaterdag was fc Harlingen de allerbeste op het veld en werden de Leeuwarders met 6-2 naar huis gestuurd. De komende twee weken staan in het teken van de derby tegen Zeerobben. Morgen speelt fc Harlingen B1 thuis om half drie tegen Zeerobben B2 en de week erna moeten ze al weer tegen Zeerobben maar dan op het Oostersportpark om half één.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 zullen morgen thuis om half vier uur spelen tegen Blauw Wit ’34 A3 en ongetwijfeld zullen zij er alles aan doen om de winst thuis te houden en hun eerste plek in de ranglijst te behouden.

Vanavond zullen eerst de kinderen zich weer in het zweet werken tijdens de voetbalacademie en daarna is het de beurt aan de mannen 35+. Ploegen uit Arum, St. Jacob, Dronrijp en Zeerobben komen vanavond naar fc Harlingen om het tegen elkaar op te nemen. Zaterdag weer een lekker druk programma en dus zeggen ze ook nu weer, tot vanavond en/of tot morgen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda