Jeugdnieuws fc Harlingen

F-Pupillen
Fc Harlingen F5 nam het thuis op tegen Friesland F1 en deze ploeg was duidelijk een maatje te groot voor de Harlingers. Het werd 0-11. Fc Harlingen F4 won in Leeuwarden tegen Frisia F12 na een spannende pot met 2-3. Morgen zullen zij het opnemen tegen Franeker F5. Fc Harlingen F3 kwam net iets te kort in de wedstrijd tegen Irnsum F3. De mannen van Harlingen kwamen op voorsprong maar Irnsum wist dit al snel om te buigen in een achterstand. De beide teams waren aan elkaar gewaagd maar Irnsum ging met één doelpunt meer met de drie punten naar huis, 3-4. Fc Harlingen F2 was in Leeuwarden en streed tegen de koploper Blauw Wit F7. En de Leeuwarders hadden tot nu toe nog niks verloren. Tot nu toe, want Harlingen won met 1-4. Fc Harlingen F1 speelde woensdagavond de wedstrijd tegen Stiens F1 en kwamen op 3-1 voorsprong. Mede door de flinke reddingen van de keeper van Harlingen kwam Stiens niet verder dan 3-2 en dus was de eerste overwinning voor F1 een feit. Morgen zullen zij het opnemen tegen Zeerobben F1.

E-Pupillen
Frisia E11 kon het in Leeuwarden niet winnen van fc Harlingen E4 want het werd daar 2-8. Fc Harlingen had het in Franeker zwaar en verloren van Franeker E5 met 7-0. Zeerobben was met twee ploegen te vinden bij Harlingen want zowel de E3 als de E1 streden tegen fc Harlingen. Dat zijn toch altijd speciale wedstrijden en hier kwam veel publiek op af, wat altijd leuk is. Fc Harlingen E2 hield lang de gelijke stand. Zeerobben voetbalde iets makkelijker, maar ze waren redelijk in evenwicht. De 0-1 kwam als donderslag bij heldere hemel waar ze vochten als leeuwen hadden ze een moment van onachtzaamheid en de spits van Zeerobben maakte hier dankbaar gebruik van. Na nog een aantal aanvallen vanuit fc Harlingen werd de 0-1 uiteindelijk de eindstand. Bij fc Harlingen E1 was de eerste helft voor Harlingen. Ze gingen met een 2-1 voorsprong de rust in. Zeerobben dat meer vooruit ging spelen in de tweede helft, had een periode dat alles meezat toen een afstandsschot tegen de paal belandde en het de spits was die het laatste zetje meegaf, 2-2. En niet veel later lag de bal er weer in. Uiteindelijk wist Zeerobben de wedstrijd te winnen met 2-4 maar ze hebben echt laten zien wat de trainer voor de wedstrijd zei: maak plezier, lever strijd en motivatie.
De meiden van fc Harlingen ME1 wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen Hardegarijp ME1 met 2-6 maar afgelopen woensdag moesten zij de winst overlaten aan Tzummarum ME1. Het werd 3-2.

D-Pupillen
In Arum verloor fc Harlingen D3 met 4-3 in een spannende pot tegen St. Arum/Stormvogels’64 D1. Morgen zullen ze het thuis tegen de koploper Workum D3 opnemen. Fc Harlingen D2 verdeelde de punten in de thuiswedstrijd tegen Frisia D5. Het bleef 0-0. Fc Harlingen D1 verloor de thuiswedstrijd tegen Joure D2. Rejan, gastspeler vanuit de E1, wist nog wel te scoren voor Harlingen maar Joure ging met 1-5 winst naar huis. De meiden van fc Harlingen MD1 kwamen op voorsprong in de wedstrijd tegen en in Bolsward MD1 maar in de tweede helft moeten ze incasseren. Het werd uiteindelijk 5-1 in Bolsward.

C-Junioren
Fc Harlingen C1 nam het thuis op tegen FVC C1. Er werd verzameld in de kantine van sponsor Koopmans Schilders om daar eerst met z’n allen de buikjes te vullen met soep en broodjes knakworst. De soep die deze keer gemaakt was door Corinne smaakte uitstekend. De wedstrijd bleek helaas een nasmaak te krijgen. Nadat Harlingen achter kwam met 1-2 was het wachten op de 2-2, maar helaas wist de tegenstander te scoren in plaats van de hardwerkende jongens van C1. Eindstand 1-3. Fc Harlingen C2 wist ook niet te winnen en het werd in Sneek tegen de C3 5-0. De ‘Ladies in Blue’ fc Harlingen MC1 pakt in de topper tegen Franeker MC1 de volle winst door in de blessuretijd de verlossende 0-1 te scoren.

B-Junioren
Fc Harlingen B2 verloor nipt in Franeker van de B4 met 1-2. Fc Harlingen B1 verstevigde zijn derde plaats na de winst op Makkum B1d met 0-1. Morgen staat er een thuiswedstrijd tegen Blauw wit B3 op het programma om 14.30 uur en tegen deze tegenstander heeft Harlingen nog wat goed te maken.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 speelden maandag hun wedstrijd thuis tegen St. Mulier/Arum A1. Met maar liefst 7-2 wisten de mannen de winst naar zich toe te trekken en verstevigen hiermee hun eerste plek in de ranglijst.

U wordt graag gezien langs de velden van fc Harlingen morgen wanneer verscheidene teams wederom strijden om de winst. Ze beginnen de dag al vroeg, namelijk om 8.45 uur, met de wedstrijd van fc Harlingen MD1 tegen SJO Bergum BCV Combinatie MD1. De dag wordt afgesloten door de mannen van fc Harlingen B1 om 14.30 uur. En daar tussenin? Genoeg wedstrijden te zien morgen.