Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
We zitten nu halverwege de competitie en de allereerste kampioenen zijn al bekend bij fc Harlingen. En dit zijn de jongste telgen van de vereniging, namelijk de MiniPupillen 2. De overige teams zijn nog in volle strijd voor de kampioenstitel en dit blijft tot op het einde spannend. Diverse teams staan al op de eerste plaats maar moeten dit nog wel even vol zien te houden. Ander teams lijken veel lager te staan maar doordat alles zo ontzettend dicht bij elkaar ligt, gaat het elke week nog alle kanten op. Hieronder de korte uitslagen van afgelopen week.

F-Pupillen

Fc Harlingen F5 begon al snel met een 0-1 voorsprong in de uitwedstrijd tegen St. Annaparochie F5. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2. Na de ranja wist St. Anna wel de aansluiter te scoren maar Harlingen scoorde ook en zette uiteindelijk de stand op een winst van 2-4. Fc Harlingen F4 kreeg Warga op bezoek en in deze wedstrijd vielen vele mooie goals. Eindstand 4-8. Zaterdag neemt F4 het op tegen Frisia F12, welke onderaan staan dus wellicht lukt het F4 om de eerste punten binnen te slepen. Fc Harlingen F3 ging bij Zeerobben F3 op bezoek en het bleek al snel dat fysieke kracht, felheid en technische behendigheid een behoorlijke rol gingen spelen. De jongens hebben gestreden als ware krijgers, maar konden deze groene machine helaas niet stoppen. Eindstand 12-0. Fc Harlingen F2 komt thuis tegen Frisia F13 met 0-1 achter maar wist gelukkig al snel de gelijkmaker te maken. Vlak voor rust maken ze de 2-1. Na de ranja ging Harlingen goed door en zetten uiteindelijk de stand op 5-2 winst. Fc Harlingen F1 kon in de thuiswedstrijd tegen Zeerobben F1 niet de punten thuis houden. Zeerobben ging met de drie punten naar huis door met 1-4 te winnen. Zaterdag zullen de mannen van F1 het thuis opnemen tegen Stiens F1.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 nam het thuis op tegen Leovardia E8. Harlingen verloor met 3-5 maar zullen zaterdag alles op alles zetten tegen de nummer vier van hun competitie Frisia E11 en daar kunnen weleens punten gepakt worden door Harlingen. Fc Harlingen E2 nam het op in Dronrijp tegen de E1 en konden niet op tegen de mannen van SJO Dronrijp/Foarut. Wel scoorden ze twee keer maar de winst was voor Dronrijp. Eindstand 6-2. Fc Harlingen E1 kwam vroeg in de wedstrijd op 0-1 voorsprong maar de Heerenveense Boys E1 staan niet voor niks op de derde plaats en wonnen deze wedstrijd met 7-1. Zaterdag staat de stadsderby op het programma en dan komen de mannen van Zeerobben E1 op bezoek. De meisjes van fc Harlingen ME1 wonnen thuis tegen Tzummarum met 3-0. Morgen zullen ze het opnemen in Hardergarijp tegen de ME1.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 verloor in en van Makkum D2 met 0-8. Maar zaterdag moeten ze tegen St. Arum/Stormvogels D1 en die ploeg heeft nog nul punten. En dus zullen de mannen van D3 alles op alles zetten om in die wedstrijd punten te pakken. In Franeker lieten de mannen van fc Harlingen D2 de punten liggen en verloren tegen de D3 met 5-1 maar staan ondanks dit verlies nog steeds tweede. Fc Harlingen D1 heeft het zwaar in hun competitie. Ook afgelopen zaterdag moesten ze de punten in Bolsward laten in de wedstrijd tegen SC Bolsward D1. Eindstand 12-0. Maar ze geven niet op en zullen zaterdag thuis tegen SC Joure D2 alles uit de kast halen. De meiden van fc Harlingen MD1 verloren thuis tegen Blauw Wit ’34 MD3 met 1-4 en zullen zaterdag vol aan de bak moeten als ze het op gaan nemen tegen de koploper SC Bolsward MD1.

C-Junioren
Bij Fc Harlingen C2 werden de punten verdeeld in de thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut C3. Na lang met 0-1 achter te hebben gestaan weet C2 in de laatste vijf minuten dan toch de verdiende gelijkmaker te maken. In Workum komen de mannen van fc Harlingen C1 voor te staan door een prachtgoal in de eerste minuten van de wedstrijd. Helaas kreeg Workum C1 meer en meer grip op de wedstrijd en wisten uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 6-3. De meiden van fc Harlingen MC1 behouden hun eerste plaats door thuis te winnen tegen ONS Boso Sneek MC1 met 4-1. Zaterdag zullen ze naar Franeker afreizen en dan wordt er gestreden door de nummers één en twee.

B-Junioren
Fc Harlingen gaat het zaterdag thuis op nemen tegen SC Franeker B4. Dit zou wel eens een leuke wedstrijd kunnen worden tussen de nummers drie en vier. Fc Harlingen B1 kroop door het oog van de naald in de thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut B2. Een gevecht om de voorlopige derde plaats die uiteindelijk door Harlingen gewonnen werd met 4-3. Zaterdag zullen de mannen gaan strijden om nog hogerop te komen want dan moeten ze uit tegen Makkum B1.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 nemen het zaterdag thuis op tegen St. Mulier/Arum A1. Deze ploeg staat momenteel op de derde plaats en Harlingen moet blijven winnen om de eerste plaats te behouden. De nummers 1, 2 en 3 liggen heel dicht bij elkaar en er is niks geoorloofd. De wedstrijd vangt om 15.30 uur aan op de velden van fc Harlingen.
En dit is dan tevens de laatste wedstrijd van aanstaande zaterdag. Uiteraard staat de zondag ook weer volop in het teken van voetbal. De mannen van fc Harlingen 3 nemen het thuis om 10.30 uur op tegen LSC 1890 4 en ook dan bent u uiteraard weer van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda