Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Een week is ook zomaar weer voorbij en de jeugd van fc Harlingen heeft weer lekker mogen voetballen afgelopen week. Negen teams mochten thuis op de Vierkantsdijk hun kunsten vertonen. De rest van de teams waren onder andere in Leeuwarden, Bolsward, Franeker, Beetgum en zelfs Emmeloord zat er tussen. Op de Vierkantsdijk waren er weer vele opa?s, oma?s, vaders, moeders, vriendjes en vriendinnetjes. Want wat blijft het toch heerlijk om te zien. Al die jeugd die zo?n plezier beleeft aan het spelletje voetbal. Voor de meeste teams waren dit echter de laatste wedstrijden. Volgende week nog een beker/inhaal-weekend maar daarna is het toch echt even gebeurd. De winterstop breekt aan?

F-pupillen
De kleine mannetjes van fc Harlingen F5 moesten het zaterdag thuis opnemen tegen de jongens van Beetgum F2. Hoewel F5 het moeilijk heeft in de competitie lieten ze tegen Beetgum zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Eindstand 0-2. Fc Harlingen F4 was vrij en mag morgen in actie komen tegen SJO Warga WWS F6. Fc Harlingen F3 kwam, zag en overwon alles in hun competitie. En dit werd flink gevierd uiteraard. In een heuse limousine werden de spelertjes van huis gehaald. Deze laatste wedstrijd tegen Blauw Wit F5 werd gewonnen met 7-1 en dat betekende: Kampioen! Fc Harlingen F2 nam het in Beetgum op tegen de koploper in hun competitie. En Beetgum F1 won met 5-0. Fc Harlingen F1 nam het op tegen Berlikum F1 en ze waren het er unaniem over eens dat ze deze wedstrijd moesten gaan winnen. Voor hun teamgenootjes die er niet bij konden zijn deze laatste wedstrijd. Met goals van Niec, Dilaan en Ruben. Maar de andere jongens hebben ook een topwedstrijd neergezet. Een dik verdiende 6-2 overwinning!

E-pupillen
De dames van fc Harlingen E5M namen het thuis op tegen Workum E5. Eindstand 2-5. Fc Harlingen E4 vertrok in alle vroegte naar Franeker. Tegen de E8 wist Harlingen te winnen met 1-3. Fc Harlingen E2 moest het opnemen tegen de koploper Blauw Wit E2. Dit team kon, als ze twee doelpunten meer zouden scoren, kampioen worden. Harlingen heeft er alles aan gedaan maar Blauw Wit staat niet voor niets bovenaan. Met een eindstand van 0-11 werden de Leeuwarders kampioen. Fc Harlingen E1 verliest in en van Bolsward E1 met 5-1 en hebben volgende week zaterdag nog 1 wedstrijd te gaan.

D-pupillen
Fc Harlingen D3 verliest thuis in de wedstrijd tegen Berlikum D2 met 1-5. Fc Harlingen D2 verliest van Terschelling D1 met 0-1. Fc Harlingen D1 nam het op tegen SJO RVS D1. In St. Nicolaasga werd het 3-0. Fc Harlingen MD1 nam het in Leeuwarden op tegen Nicator MD1 en vlak voor rust komt Harlingen achter te staan. Maar na een peptalk van Menno en Corinne gingen de meiden er vol tegenaan en konden ze de stand gelijk trekken door een goal van Inez. Eindstand 1-1.

C-junioren
De jongens van fc Harlingen C1 mochten naar Emmeloord en namen het daar op tegen de Flevo Boys C3 en ondanks dat Harlingen bleef vechten werd het 3-0 voor de tegenstander. Fc Harlingen MC1 pakte de punten in een leuke en sportieve wedstrijd tegen St. SJO Oudega/HJSC/Heeg MC1. Eindstand 2-0.

B-junioren
De mannen van fc Harlingen B2 namen het thuis op tegen Makkum B2 en leider Albert is nu al trots op zijn jongens. Eindelijk een volledig compleet 11-tal tot zijn beschikking. De wedstrijd werd helaas niet gewonnen. 1-2. De mannen van fc Harlingen B1 gingen in de wedstrijd tegen Sparta B1 met een 1-1 de rust in. Maar na de rust was Harlingen de baas. Eindstand 4-1.

A-junioren
Fc Harlingen A1 weet nog steeds de koppositie te behouden in hun competitie. In de uitwedstrijd tegen ST Mulier/Arum A1 werd het 0-2 voor de Harlingers.

Morgen spelen de teams van D1, MD1, MC1 en A1 thuis om respectievelijk 10.15 uur, 11.00 uur, 12.00 uur en 15.30 uur. Fc Harlingen B1 mag al vroeg aan de bak in Berlikum en ook F4 speelt vroeg tegen SJO Warga/WWS F6.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda