Jeugdnieuws fc Harlingen

De vakantie is weer voorbij en het voetbalseizoen is weer van start gegaan. Er wordt weer heerlijk gevoetbald op de velden van fc Harlingen. Vorige week gingen de teams allemaal weer van start. De bekerwedstrijden van afgelopen week kort samengevat.

Fc Harlingen F4 verloor met 0-17 tegen DTD F1. Met maar 1 training in de benen moest fc Harlingen F2 naar Franeker om de eerste bekerwedstrijd tegen F2 van SC Franeker te spelen. Was in de eerste helft SC Franeker sterker (5-0), aan het begin van de 2e helft was er een waar offensief van fc Harlingen om de aansluitingstreffer te scoren. Er waren ook best een paar leuke kansjes, maar in kluwens van spelers smoorde de aanval. Helaas kwam daardoor ook ruimte achterin en had de verdediging van Harlingen het zwaar. In deze fase scoorde Franeker twee keer. Onze ploeg was nog niet op elkaar ingespeeld en de geel-blauwen tikten wat gemakkelijk de bal over en weer. Stuk voor stuk werkten onze jongens hard gezien de rode kopjes die zichtbaar waren. Eindstand 7-0.

Bij fc Harlingen F1 was vanaf de eerste minuut al duidelijk dat er veel voetbal in de ploeg zit. Er werd uitstekend samengespeeld en Makkum F1 had voortdurend het nakijken. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong, gescoord door Twan. Niec mag 4 goals achter zijn naam zetten. Via twee Makkumspelers wordt het in de tweede helft zelfs 6-0. Riemer zet uiteindelijk de teller op 7-0.

Het team van fc Harlingen E4 is op een aantal oud gedienden aangevuld met nieuwe spelers, waardoor ook dit team nog tijd nodig heeft om aan elkaar te wennen. Dat zag je ook al snel. Thuis op de Vierkantsdijk kwam Blauw wit’34 E7 kwam al snel op voorsprong 0-1. Bono en Minze probeerden het achterin dicht te houden en ook keepster Anouk deed er alles aan om de spelers van Blauw wit’34 te stoppen maar helaas kwamen ze net wat kracht te kort. Het werd dan ook al snel 0-8. Meike wist met een lange rush vanaf achteren Mirte te bereiken en zij ronde koeltjes af, 1-8. Bono wist na een voorzet van Meike de 2-16 te maken.
Fc Harlingen E3 verloor thuis tegen Oosterlittens E2 met 0-4. Ook fc Harlingen E2 kwam tekort in de uitwedstrijd tegen Frisia E2. 0-15 werd er gewonnen door de Leeuwarders.

Fc Harlingen E1 moest naar Leeuwarden voor hun eerste bekerwedstrijd. Al vrij snel was Harlingen op zoek naar de openingstreffer in de bekerwedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen E1. Verschillende kansen had E1. Schot op de lat, 2x op de paal, 2x recht op de keeper. Maar in de 6e min viel die dan toch. Mees scoorde de 0-1. De 0-2 kwam op Jasper zijn naam. Jort kopte en prachtige 0-3 en dit was tevens de ruststand. Jasper zijn 2e goal kwam in de 2e helft door van afstand te scoren. Rejan maakt de 0-5 en de laatste kwam van Thijmen. Uiteindelijk maakte de Zwaluwen ook nog een doelpuntje in de laatste minuut. Eindstand 1-6.

In een thuiswedstrijd tegen Bolsward D4 kwamen de mannen van fc Harlingen D3 niet tot scoren toe. Maar liefst 17 x wisten de Bolswarders te scoren. Fc Harlingen D2 verloor in Sneek tegen D2 met 8-1.

Fc Harlingen D1 begon de thuiswedstrijd tegen Zeerobben D1 onwennig. Het was eigenlijk alleen Zeerobben wat de klok sloeg en aanval op aanval golfde richting het doel van fc Harlingen. Zeerobben probeerde van alles om de openingstreffer te maken maar liep zich telkens stuk op de uitstekende en katachtige reddingen van keeper Sil. Bij 1 van die aanvallen was Sil echter kansloos en Zeerobben nam dan ook volledig terecht de leiding (0 – 1). Na een ingooi pikte Noah aan de linkerkant de bal op, passeerde een speler en krulde de bal prachtig à la Robben over de keeper in de lange hoek. 1 – 1. Een fout van de fc Harlingen verdediging had Zeerobben nodig om weer op voorsprong te komen (1 – 2). Niet veel later zelfs de 1-3. Maar Lucas weet de bal via de onderkant lat in te schieten. In blessuretijd brak op rechts Jesper door en waar een ieder een voorzet verwachtte, schoot hij de bal onberispelijk in de lange hoek. 3 – 3. Voor het talrijke publiek een mooie en spannende pot voetbal tussen twee teams die elkaar ook in de competitie nog twee keer tegen komen.
Fc Harlingen C1 verloor in Leeuwarden bij FVC C1 met 9-0. De meiden van fc Harlingen MC1 verloren in Bolsward tegen de dames van MC1 met 4-1.

In Oosterlittens waren het de mannen van fc Harlingen B1 die de goals maakten. Een vernuftig lobje van Remko bracht Mike in stelling en de 0-1 was een feit. Remko schoot van rand zestien de 0-2 binnen. Jort maakte, na een mooie solo actie, de 0-3. De tweede helft was slechts een formaliteit. De mannen van B1 waren veel sterker en bijna elk duel werd gewonnen. Achterin stond het als een huis en Egbert-Jan had deze wedstrijd nauwelijks iets te doen behalve een paar terugspeelballen. Het was wachten op de goals en die vielen er dan ook. De spitsen Jort en Mike zorgden voor de 0-4 en 0-5. Daarna was het Nick die zijn eigen show had. In de 19e minuut liep hij de 0-6 binnen na een mooie combinatie aanval. Daarna maakte hij een wereldgoal na een splijtende pass van Martin. Helaas werd deze onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Maar direct daarna nam Nick de corner en draaide deze direct in de goal. Wesley mocht de 0-8 maken na een prachtige aanval en tenslotte tekende captain Martin de eindstand aan. 0-9. Een meer dan verdiende overwinning.