Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - Lang was er in de winterstop naar uitgekeken door de jeugdspelers van de fc Harlingen dat de voorjaarsreeksen en de competitie werden hervat in maart en voor het ze het wisten was deze ook weer voorbij. Maar wat een succes heeft deze competitie en voorjaarsreeks voor de jeugdteams van de fc Harlingen gebracht. Want er werden maar liefst 9 teams kampioen dit voorjaar en tel daarbij dan ook nog maar het kampioenschap van E 1 in de najaarsreeks bij op, dan komen we uit op 10. Dit is een resultaat waar de fc Harlingen in het eerste jaar van haar bestaan natuurlijk zeer trots op is, want 10 keer een jeugdteam kampioen in de competitie en dan ook nog het VR 2 team, het 4e elftal en zondag aanstaande zeer waarschijnlijk ook nog het 5e elftal als kampioenen - dat is natuurlijk een feit waar je als club best trots op mag zijn.

De spelers van F4G moesten uit naar Achlum om daar de plaatselijke trots Stormvogels 64 F1 te bestrijden. En in de laatste wedstrijd van het seizoen wist F4G met 2-4 te winnen. Door deze mooie overwinning eindigt F4G, die eigenlijk nog Minipupillen zijn, op hele mooie 2e plaats in de competitie en dat is een pracht resultaat omdat ze alle wedstrijden tegen veel oudere spelers hebben gespeeld.
F3G moest thuis tegen Sparta F3 en moest een 1-7 nederlaag incasseren. Toch kan F3G op een mooie voorjaarsreeks terugzien waarin ze heel lang voor de hoofdprijs meededen. Maar op het laats moesten ze toch afleggen. Toch kunnen ze trots zijn op hun 3e plekje.

Voor F2G was er een uitwedstrijd tegen MKV 29 F6. Fc Harlingen F2G deed wat ze de hele voorjaarsreeks al hebben gedaan en dat was winnen. Zij sloten de competitie door deze 2-3 overwinning dan ook zonder punten verlies af en lieten zien dus de terechte kampioen in deze klasse te zijn.
Ook voor F1G , dat heel lang om het kampioenschap meedeed, was het laatste speelronde. Ook zij sloten het seizoen in stijl af door met 9-3 van Tzummarum F1 te winnen en door deze overwinning wisten zij toch een mooie 3e plaats te halen in de competitie.

E6G doet het als beginnend team maar heel erg goed in de competitie en deed vanaf het begin af aan mee in de strijd om het kampioenschap. Zaterdag moesten ze thuis spelen tegen MKV 29 E 5 en hier tegen werd een hele mooie 3-1 overwinning behaald. Toen kwam de dag waarop het kon gebeuren , want woensdagavond 27 mei moesten ze uit tegen de directe concurrent voor de titel St. Anna E5 waar tegen thuis nog met 0-3 was verloren. Maar E6G liet zien dat het hierna nog beter was geworden en door een schitterende 0-2 overwinning kon de vlag in TOP en was E6G kampioen. Het kampioensverslag met foto volgt uiteraard nog.
Ook voor E5G waren er nog volop kansen op de titel, maar zaterdag leek het mis te gaan want er werd uit bij de nummer 3 van de competitie Hardegarijp E3 met 5-2 verloren en E5G zakte naar de tweede plaats. Maar er moest woensdag 27 mei nog een inhaalwedstrijd worden gespeeld en hoe spannend kan het dan zijn dat dit uitgerekend tegen de koploper Frisia E12 was. Frisia had aan een gelijkspel genoeg , maar de E5G spelers en speelsters gingen er vol tegen aan en door en mooie 1-2 overwinning was E5G kampioen in hun klasse . Zij zijn dan ook verkozen tot team van de week en dat verslag staat elders in deze krant.

De spelers van E 4G moesten thuis tegen St. Anna E4 en in een leuke wedstrijd was het St. Anna dat de leiding nam 0-1 , maar het was Boaz die de stand gelijk trok 1-1. Hierna was het opnieuw St. Anna dat scoorde en het was 1-2. Nog voor de rust was het Jorn die de stand weer op gelijke hoogte bracht en de 2-2 scoorde. Na de rust was het heel erg spannend en kregen beide ploegen kansen maar het was E4G dat aan het langste eind trok toen Boaz er 3-2 van maakte. Ook E4G kan op een mooi seizoen terugzien waarin het een knappe 3e plaats haalde.
Voor E3G blijft het nog even spannend er stonden voor afgelopen week twee wedstrijden op het programma. Vrijdag werd er met 5-2 gewonnen van Frisia door doelpunten van Milan 3x, Jaimy en Sverre. Zaterdag moest er gespeeld worden tegen Warga WWS E4 en dit werd een korfbal uitslag want het werd maar liefst 7-5 voor E3G. Nadat W/WWS een 0-2 voorsprong had genomen was het de beurt aan E3G en door doelpunten van Milan , Sverre en Lizzy werd het 3-2. Na de rust scoort Nicky de 4-2 maar W/WWS komt terug tot 4-4, maar Sem en Sverre maken er 5-4 en 6-4 van waarna W/WWS de 6-5 scoort . Door een doelpunt van Sverre word het 7-5. Door deze overwinning staat E3G nu bovenaan maar is het afhankelijk van Terschelling dat nog een wedstrijd moet inhalen.
E2 moest uit naar Wijkels Hallum E2 en speelde hier met 2-2 gelijk, waardoor de laatste kans op het kampioenschap verloren ging. Maar met een mooie tweede plaats kunnen ze terug zien op een mooi resultaat deze competitie.
E1 sloot als kampioen in stijl af en wist door doelpunten van Jesper 2x, Mika 2x, Tijmen en Luuk met 2-6 te winnen maar ook de andere spelers hadden hierin natuurlijk een grote bijdrage.

D3 moest woensdag 27 mei zijn laatste wedstrijd spelen en dit was er een met erop of eronder voor het kampioenschap. Want er moest beslist worden gewonnen van Irnsum en dat deden de mannen dan ook want door een mooie 3-0 overwinning kon ook voor D3 de KAMPIOENSVLAG in Top.
Voor D1 restte nog de wedstrijd tegen Franeker D2 en deze werd met 0-4 verloren. D 1 deed heel lang voor de titel mee maar redde het net niet en eindigde op de 3e plaats.
C2 moest woensdag de laatste wedstrijd spelen de nummer 1 van de competitie Dronrijp/Foarut C. De gasten uit Dronrijp hadden aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. Ook C 2 had nog een kans maar dan moest er wel worden gewonnen deze avond. In een ware thriller nam C 2 een 1-0 voorsprong . Dronrijp wist dit voor de rust om te buigen in 2-2. Na de rust werd het zelfs nog 2-3, maar C 2 zette de eindsprint in en vlak voor tijd werd het 3-3. In de blessure tijd wist C 2 er nog met een laatste krachtsinspanning 4-3 van te maken en was ook C 2 KAMPIOEN!
C1 moest thuis tegen SDS C 1 en sloot deze competitie met een mooie 7-0 overwinning door doelpunten van Jari, Jort, Peter, Bart en Peter voor de rust. Na de rust waren het Remco en Jort die nog scoorden en zo sloot ook C1 op een kampioenwaardige manier af, want er werd in deze competitie geen enkel puntverlies geleden.
A 1 moest zaterdag thuis tegen Leovardia A2 en kon bij winst kampioen worden en winnen deden ze want door de 5-3 overwinning kon ook voor A 1 de vlag in Top.
D2 , MC 1 en B 1 waren vrij dit weekend. Voor de meeste teams zit de competitie er op ( nog een paar inhaalwedstrijden voor enkele teams) en rest alle teams nog het eigen grote fc Harlingen “Robur” jeugdtoernooi a.s. zaterdag en natuurlijk op 5, 6, en 7 juni het familie weekend.