Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 2 mei speelden de Tobbedansers, Wadlopers, Jonge Seunen en fc Harlingen weer voor hun eigen onderlinge competitie voor de mini-pupillen. Ook deze week stonden er weer heel veel ouders en grootouders langs de lijn om ?hun favoriete team weer vol enthousiasme aan te moedigen en hierdoor gesteund streden de aller jongste spelertjes weer volop voor de dagwinst en met nog? twee rondes? te spelen word het nog heel erg spannend welk team er winnaar word van de onderlinge Minipupillen competitie van de fc Harlingen.

Voor F4G stond er geen wedstrijd op het programma deze week, zodat zij nog even een weekje geduld moeten hebben in hun race op een mogelijk kampioenschap. De spelers van F3G moesten thuisspelen tegen Blauw Wit 34 F 7 en dit werd een hele spannende wedstrijd. De wedstrijd ging heel erg gelijk op en beide ploegen kregen enkele mooie kansen waarvan er slechts een van werd benut en dit werd jammer genoeg gedaan door Blauw Wit  zodat zij met 0-1 wonnen.
De jongens en meisjes van F2G moesten in hun strijd om het kampioenschap tegen een van de directe concurrenten voor de titel AVC F2 en door een hele mooie 5-0 overwinning op de Sexbierumers  kon de kampioensvlag in top en werden zij ongeslagen kampioen in de 4e klasse.

Net als de spelers van F4G konden ook de spelers van F1G genieten van een vrije speeldag. De spelers en speelsters van E6 blijven het zeer goed doen als net beginnend team. Zij maken zelfs nog kans op het kampioenschap en in  hun race op de titel moesten zij thuis tegen St. Jacob E 3. En met een gemiddelde van 1 doelpunt per 2,45 minuut spelen werd er met maar liefst 18 -0 gewonnen.
Voor de spelers van E5G stond er een uitwedstrijd tegen Frisia E 12 op het programma, maar deze wedstrijd werd uitgesteld. E4G moest thuis spelen tegen DTD E 1 en dit werd een wedstrijd waarin E4G zich van zijn beste kans liet zien. Met goed voetbal en heel veel inzet werden de mannen van DTD  met een 5-2 nederlaag terug naar ‘de Trije Doarpen’ gestuurd.
Ook de wedstrijd van E3G tegen Frisia E9 werd uitgesteld. De mannen van E2 strijden nog steeds mee voor de titel in de tweede klasse. Hiervoor moeten er nog wel enkele hordes worden genomen  en deze zaterdag werd er hiervan weer een geslecht , want MKV 29 E 1 werd op eigen veld met 1-3 verslagen en dus kon E2 weer 3 hoognodige punten voor het kampioenschap bijschrijven.

De spelers van E1 moesten uit spelen tegen hun directe concurrent voor de titel in de 1e klasse en dit was Terschelling E1. Bij winst op de eilandbewoners kon de vlag in top , maar of het nu kwam door de bootreis of door de spanning die dit met zich meebracht er werd helaas met 2-1 verloren van de deze dag ook wel iets beter voetballende Terschellingers. Maar er is nog niets verloren voor de mannen van E1 want ze hebben nog twee wedstrijden te spelen en hierin moet het mogelijk zijn om de laatste benodigde punten binnen te halen.
D1 moest thuis spelen tegen het hoog geklasseerde Terschelling D 1. In een spannende en boeiende wedstrijd wisten de fc Harlingen spelers een zwaar bevochten 1-0 overwinning te behalen. En door deze mooie overwinning en 3 zeer belangrijke punten erbij tegen de koploper bracht D1 zichzelf weer terug in de strijd om de titel en heeft D1 alles weer in eigen hand.
Voor de spelers van D2 kon deze zaterdag een heugelijke dag worden , want bij winst op Oosterlittens D2 kon hun droom om kampioen te worden uit komen. Vanaf de aftrap ging D2 er vol voor en dit resulteerde in een mooie 6-0 overwinning en wat het aller belangrijkste was dat het felbegeerde kampioenschap binnen was. De mannen van D3 zijn ook nog in de race om de titel , maar hun wedstrijd tegen naaste concurrent  Oudega/HJSC D2G werd deze speelronde uitgesteld.

Voor C1 stond de wedstrijd tegen LSC 1890 C2  op het programma maar deze werd net als de wedstrijd fc Harlingen C2 – sc Franeker C4 uitgesteld. De meisjes van MC 1 moesten deze dag aantreden tegen Be Quick Dokkum MC2. In de 7e minuut werd het eerste doelpunt gescoord, toen de bal via Anna en Ashley bij Fleur kwam en deze de keeper met een mooie stiftbal kansloos liet 0-1. Hierna kregen beide ploegen enkele kansen maar gescoord werd er pas vlak voor de rust toen Be Quick D  de gelijkmaker scoorde. Na de rust zocht MC 1 direct weer de aanval en kreeg enkele kansen , maar ook Be Quick werd een paar keer gevaarlijk. In de 58e minuut kwam de bal uit een ingooi van Tracey via Ashley en Laura bij Julia en deze liet de Dokkumer keepster voor de tweede maal kansloos 1-2. De resterende speeltijd zorgden beide teams voor heel  veel spanning bij hun wederzijdse supporters, maar de geboden kansen werden niet meer benut en dat was aan MC 1 zijde , zonder de andere meisjes die allemaal vochten als leeuwen te kort te doen, ook voor een groot deel te danken aan keepster Marissa die gesteund door haar verdedigsters geen tegentreffers meer toestond en waardoor  de stand 1-2 op het scorebord bleef staan.
De mannen van B1 moesten thuis spelen tegen MKV 29 B2 en dit eindigde helaas in een 2-3 nederlaag. En hierdoor lijkt  B 1 zijn kansen op de titel te hebben verspeeld. Voor A 1 ligt het kampioenschap nog steeds binnen het bereik. Er moest dan natuurlijk eerst wel even afgerekend worden met  ST Arum/Mulier A 1. En in een leuke wedstrijd was het fc Harlingen A 1 dat goede zaken deed  en met een 3-1 overwinning de 3 punten in eigen huis hield. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt het de goede kant op te gaan voor A 1 voor wat betreft het kampioenschap in de tweede klasse.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda