Jeugdnieuws? fc Harlingen

Voor de jeugdteams van fc Harlingen was er maar een beperkt programma deze week, want er was ?een inhaal- en bekerronde door de KNVB ingepland dit weekend.

Voor F1 was er een competitiewedstrijd , want zij moesten nog inhalen uit tegen Frisia F8. F1 hield de stijgende lijn vast in deze wedstrijd want er werd op de Leeuwarder Magere Weide met maar liefst 1-5 gewonnen waardoor F1 zich in de bovenste regionen handhaaft. De jongens van E1 moesten thuis voor de beker spelen tegen Heerenveen E7G en dit werd een mooie overwinning , zie team van de week.
Ook D2 moest voor de beker spelen en wel tegen Frisia D5. En dit werd een echte bekerkraker met alles er op en eraan. In een leuke en gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen enkele mooie kansen kregen was het D2 dat vlak voor de rust  de leiding nam 1-0. Maar in de tweede helft wisten de gasten langszij te komen 1-1. En omdat er ondanks dat beide teams enkele mooie kansen kregen niet meer werd gescoord moesten er door beide teams 5 penalty’s worden genomen. Van deze 5 penalty’s wisten beide teams er twee te benutten zodat er om en om een penalty moest worden genomen en nadat Frisia deze erin had geschoten moest de volgende door een D2 speler worden genomen en deze ging er helaas niet in zodat aan het beker avontuur van D2  een einde is gekomen.
D1 moest uit voor de beker naar Drogeham D1 en was hier de gehele wedstrijd  de boven liggende partij. Maar het pechduveltje was deze wedstrijd ook met D1 meegereisd want de bal wilde maar niet in het vijandelijke net. En zoals  meestal dan het geval is dan scoort de tegenstander geheel tegen de verhoudingen in wel en dat was ook nu het geval want er werd deze wedstrijd geheel tegen de verhouding in en onverdiend  met 5-0 verloren.

Voor C1 stond er ook een bekerwedstrijd op het programma en wel uit tegen Heeg C1, dat koploper is in de andere 2e klasse. C1 begon zeer sterk aan de wedstrijd en het was Jort die al na 5 minuten spelen de 0-1 op het scorebord zette. C1 bleef goed doorgaan en in de 10e minuut was het opnieuw Jort die er 0-2 van maakte. Halverwege de eerste helft was het Peter die met een schot van zeker 25 meter de keeper kansloos liet 0-3. Nadat beide ploegen nog enkele mooie kansen hadden gehad om te scoren brak de rust aan. Na de rust een fel aanvallend Heeg dat in de 40e minuut dan ook de 1-3 wist te scoren. Maar C1 pakte de draad weer goed op en met een afstandsschot was het Jort die er 1-4 van maakte. Hierna werd de wedstrijd wat rommeliger , maar het was Peter die er met een mooie solo nog 1-5 van maakte, waarna Heeg in de laatste minuut nog een penalty kreeg en deze wist te benutten zodat de eindstand 2-5 werd.

MC1 moest uit voor de 1e bekerronde naar Zeerobben MC 1 en hoewel de MC1 steeds beter gaan spelen, konden e het nog niet bolwerken tegen de Robkes en werd er helaas verloren. B1 moest thuis tegen RES B1 voor de beker en zij vonden met 0-7 hun Waterloo tegen de Bolswarders. Ook het bekeravontuur van A1 is, volgens enkele insiders geheel onnodig, ten einde want er werd met 2-5 van Oosterlittens A1 verloren. En dus moeten zij zich nu maar volledig op de competitie richten.