Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Sommige teams zijn klaar met de competitie en kunnen zich gaan opmaken voor toernooien, de familiedagen of de vakantie. Er zijn echter ook nog teams die twee tot drie wedstrijden moeten voetballen en nog kans op de titel hebben. En weer anderen zijn klaar met de competitie en maken zich op voor de nacompetitie. Kortom, het einde is nog niet in zicht.

Junioren

A1 heeft de competitie op een voortreffelijke manier afgesloten. Op 30 april werd er met 5-1 gewonnen van Joure A1 en afgelopen zaterdag werd de competitie afgesloten met een 2-4 overwinning op SJO Broekster Walden A1. Zeerobben is hierdoor op een keurige zevende plaats geëindigd in de hoofdklasse O.
Ook voor B1 een spectaculair einde van de competitie. Eerst op 30 april met 4-2 winnen van Balk B1 en vervolgens een week later met 3-4 winnen van SWZ Boso Sneek B1. Hierdoor is B1 vierde geworden in de hoofdklasse O maar belangrijker nog: ze hebben zich geplaatst voor de nacompetitie en gaan nog eens strijden om promotie naar de 4e divisie. De eerste wedstrijd is morgen in Eelde om 13.45 uur tegen Actief B1. Een week later is de return op het Oostersportpark om 10.30 uur. Een heerlijk toetje dus voor B1 na deze succesvolle competitie. Voor B2 staat morgen de laatste competitiewedstrijd op het programma. Zij verloren vorige week met 10-0 van fc Harlingen B1. Geen vernedering maar het hele seizoen hun best gedaan in deze te zware klasse. Petje af voor de teamspirit.
C1 moest de laatste wedstrijd aantreden tegen kampioenskandidaat L. Zwaluwen die uiteindelijk tweede is geëindigd. L. Zwaluwen was duidelijk een maatje te groot en won met 6-0. C1 eindigt uiteindelijk op een negende plaats en heeft daarmee de doelstelling gehaald. Handhaving in de hoofdklasse. C3 won met 1-3 van Bolsward C3 en C4 verloor en won. Verlies was er tegen Joure C4 en winst tegen Oeverzwaluwen C2.

Pupillen
D2 verloor vorige week met 6-2 van AVC D1. D4 speelde geen leuke wedstrijd tegen Oosterlittens D3. Ze verloren met dubbele cijfers.
E2 behaalde een knappe overwinning op Leovardia E3. In Leeuwarden werd het 2-4. E3 speelde een doelpuntrijk duel tegen SJO Dronrijp/Foarut E1. Het werd 3-3. E4 was niet opgewassen tegen SSS E2 en verloor met 2-6. E7 speelde ook een mooie wedstrijd tegen Frisia E15 als je naar de einduitslag kijkt. Het werd 8-5 voor Frisia. E8 heeft het zwaar in haar competitie en verloor twee keer. Eerst van MKV E5 en een week later van FVC E8.
F1 speelde een fantastische wedstrijd tegen Leovardia F1 die met 3-2 werd gewonnen. Een belangrijke overwinning want F1 heeft nog kampioenskansen. Als het morgen thuis tegen Stiens weet te winnen is de buit binnen. Stiens is de nummer twee dus er is sprake van een absolute topper. F3 doet het ook prima en won met 8-2 van Irnsum F3 en kan morgen bij winst op fc Harlingen F3 het kampioenschap ook binnen halen. F5 verloor nipt met 2-3 van Franeker F4. En ook F6 wil graag kampioen worden. Het won vorige week met 1-10 van Warga F3 en staat fier aan kop. Nog twee wedstrijden te gaan. F7 had niets in te brengen tegen Stormvogels F1 en F8 verloor met 5-3 van Leovardia F10.

Meisjes
MB1 kwam niet in actie maar moet nog maar één wedstrijd spelen maar toch is het razend spannend in deze competitie. MB1 staat samen met SJO Bergum BCV Combinatie MB1 bovenaan. Beiden hebben 25 punten uit elf wedstrijden. Bergum BCV speelt morgen haar laatste wedstrijd en Zeerobben doet dat op 25 mei. Het blijft nog even spannend dus. MC1 won met 3-0 van Urk MC2 en blijft ook op kampioenskoers. MD1 speelde een knappe wedstrijd tegen St. Anna MD1. Ze wonnen met 3-4 en houden de koploper in zicht. Een ook MD2 doet nog mee om de prijzen na de 0-0 tegen St Anna MD2. ME1 speelde haar kampioenswedstrijd tegen Irnsum ME2. Bij het schrijven van het jeugdjournaal was die uitslag nog niet binnen.

Waddenrobkes
Ook de Waddenrobkles gaan morgen weer los met de landencompetitie. Na de meivakantie staan de kinderen weer te popelen om deze spannende competitie te hervatten. Morgen vanaf 9.00 uur beginnen de wedstrijdjes.

De dag van morgen
Morgen maar liefst weer dertien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben op het Oostersportpark. Vanaf 8.45 beginnen de eerste wedstrijden. Voor sommige teams is het de laatste wedstrijd en staat er niks meer op het spel. Anderen kunnen kampioen worden. Het zal ongetwijfeld druk en gezellig zijn en er zal vast hier en daar een feestje gevierd worden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda