Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
De competitie nadert haar einde. Dat zorgt voor een wat onrustig einde. Sommige teams moeten nog veel wedstrijden inhalen waar anderen bijna klaar zijn met de competitie 2015-2016. Ook wordt er steeds vaker uitgeweken naar doordeweekse avonden om te spelen waardoor teams op zaterdag weer vrij zijn. Dat geeft een onrustig en soms vertekend beeld van de stand van zaken in de verschillende competities.

Junioren

A1 was afgelopen zaterdag vrij. Zij moeten nog twee wedstrijden spelen en sluiten dan de hoofdklasse af met een plaats in de middenmoot. Morgen wacht nog Joure A1 en op 7 mei is de laatste wedstrijd. Dan uit tegen SJO Broekster Walden A1. Bij gunstige uitslagen zou A1 nog kunnen stijgen op de ranglijst en het seizoen kunnen afsluiten met een zesde plaats in de hoofdklasse.
Ook B1 was vrij van competitieverplichtingen. Ook zij spelen nog twee wedstrijden. Morgen thuis tegen Balk B1 en een week later uit tegen SWZ Boso Sneek B1. Theoretisch gezien kan B1 nog op de tweede plaats eindigen in de hoofdklasse.
Het verhaal van B2 is bekend. Zij spelen in een te zware competitie en proberen daar het beste er van te maken. Goede wedstrijden worden afgewisseld met iets mindere maar de inzet, trainingsopkomst en motivatie is elke week top. Afgelopen zaterdag was fc Harlingen B1 iets te sterk voor B2 en de stadsderby ging verloren met 5-1.
Voor C1 is het einde van de competitie in zicht. Zij wonnen afgelopen zaterdag met 0-2 van Joure C1 en maken zich op voor de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen L. Zwaluwen C1 en die ploeg strijdt nog om het kampioenschap. C1 staat op een negende plaats. Voor C2 stond er een mooi dagje Terschelling op het programma. En het werd een leuk dagje want ze wonnen met 1-5. C3 verloor thuis nipt met 2-3 van Workum C2 maar C4 deed goede zaken door met 3-1 van Oeverzwaluwen C2 te winnen. De eerste punten voor C4 derhalve.

Pupillen
Ondanks dat je tegen de nummer laatst speelt blijft een stadsderby altijd spannend. Maar van spanning was weinig te merken bij D1. Ze speelden goed tegen fc Harlingen en wonnen ruim met 9-1. En door het verlies van SJO RVC D1 klimt D1 weer een plaatsje. D2 behaalde een zwaar bevochten overwinning op L. Zaluwen D2. Het werd 2-1. Ook D3 speelde 2-1 maar met dit verschil dat de overwinning naar sc Stiens D3 ging. En ook bij D4 werd het 2-1 maar ook daar de winst voor de tegenstander.
E1 had weinig te melden bij koploper Heerenveen E1 en verloor met 7-1. Nog wel steeds een mooie vierde plaats in de hoofdklasse. E2 verloor thuis met 2-4 van Berlikum E1. E3 was veel te sterk voor FVC E6 en dat kwam tot uiting in de uitslag: 13-0. E4 verloor ruim van Sparta E2. Het werd 13-3. E5 zorgde voor een enorme stunt door de aanstaande kampioen op eigen veld met 1-0 te verslaan. Blauw Wit E9 wordt dus niet ongeslagen kampioen. E6 behaalde een knappe 0-2 overwinning op Stiens E3 en gaat proberen de tweede plaats vast te houden. E7 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-9 van Frisia E12.
F3 blijft op kampioenskoers door thuis met 4-0 van Stiens F6 te winnen. Voor F4 ook een mooi reisje naar Terschelling. Tegen Terschelling F1 werd het 2-1 maar dat mocht de pret niet drukken. F5 verloor thuis met 1-6 van St. Jacob F1. F6 ligt ook nog steeds op kampioenskoers. Thuis werd er dit keer met 5-1 van MKV F5 gewonnen. F8 speelde in Rijperkerk een kansloze wedstrijd tegen koploper Rijperkerk F1. Maar je hoorde ze niet klagen. Ze hebben immers al zes punten in de tas.

Meisjes
MB1 kwam niet in actie maar zit wel in een razend spannende competitie. MB1 staat met 25 punten uit 11 wedstrijden bovenaan. Ze worden gevolgd door SJO Bergum BCV Combinatie en Veenwouden MB1. Die teams hebben echter nog maar negen wedstrijden gespeeld en hebben resp. 19 en 17 punten. Kan nog alle kanten op dus. MD1 is aan een indrukwekkende inhaalrace begonnen. Afgelopen zaterdag werd er met 2-4 gewonnen van ONB MD1. MD1 staat inmiddels op een tweede plaats. St. Anna MD1 staat met evenveel punten bovenaan omdat ze een beter doelsaldo hebben. En ook MD2 blijft het goed doen. Dit keer werd er met 5-1 van Kollum MD1 gewonnen. En ja hoor, ze staan nog steeds bovenaan maar worden op de voet gevolgd door Be Quick D. MD1. ME1 kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Dit keer werd er tegen LSC ME1 met maar liefst 1-15 gewonnen. Dat feestje kan niet lang meer duren.

Waddenrobkes
Ook de Waddenrobkes speelden weer hun spannende landencompetitie in hun eigen stadion. De 5- en 6-jarigen maakten er weer een mooi spektakelstuk van met altijd maar weer verrassende uitslagen. In verband met de meivakantie spelen de Waddenrobkes op 30 april en 7 mei niet. De volgende speelronde is weer op 14 mei aanstaande.

De dag van morgen
Voor de thuisblijvers is er ook morgen weer genoeg te doen op het Oostersportpark. Kan F1 haar koppositie handhaven in de thuiswedstrijd tegen Leovardia en wat gaat MD2 doen tegen St. Anna MD2? Daarnaast zijn er vanaf kwart voor negen nog vele andere wedstrijden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. U weet ze te vinden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda