Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Het blijft jeugdvoetbal en bij jeugdvoetbal is van alles mogelijk. Vooral bij de wat jongere kinderen zijn de verschillen per week soms enorm. De ene week win je van de koploper en nog geen week later ga je onderuit tegen de nummer laatst van de ranglijst. Onvoorspelbaar dus en dat maakt jeugdvoetbal nou zo mooi. Bij Zeerobben gebeurde er ook weer van alles. Veel verrassingen en ook teleurstellingen. Maar morgen begint iedereen weer op 0-0.

Junioren 

Na het verlies van vorige week tegen Heerenveense Boys kon A1 afgelopen zaterdag wederom niet tot winst komen in de uitwedstrijd tegen CVVO die op een vierde plaats staat. In Lemmer werd het 4-2.
B1 trof in Buitenpost een tegenstander die één puntje boven Zeerobben staat. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd die uiteindelijk met 3-1 werd verloren. Op zoek naar de 2-2 werd B1 verrast met de 3-1 en toen was de wedstrijd gespeeld.
B2 kwam thuis uit tegen de nummer twee van de ranglijst Makkum B1. B2 bood de eerste helft uitstekend tegenstand. Sterker nog, er was sprake van twee gelijkwaardige ploegen. In de tweede helft ging het kaarsje langzaam uit en daar profiteerde Makkum van en won terecht maar enigszins geflatteerd met 5-0.
C1 had Wolvega op de ranglijst kunnen passeren maar dan had het moeten winnen, maar dat zat er dit keer niet in. Wolvega was beter en won met 4-0. En wist C1 de heenwedstrijd nog met 1-0 te winnen, nu was het SDS dat met 1-0 aan het langste eind trok. Een mooie competitie voor C2. Ook verlies voor C3 tegen St Arum/Stormvogels C1. Het werd 6-1 voor de buren. En bij de C-junioren verloor ook C4 dit keer. SWZ Boso Sneek C4 was met 4-2 te sterk.

Pupillen
D1 was er wederom dichtbij maar het lukte ook dit keer net niet. Joure D2 won nipt met 1-0 maar ook dat levert drie punten op en voor Zeerobben wederom lege handen. Een mooi dagje was het voor D2 dat mocht spelen op Ameland tegen Geel Wit D1. Het werd 3-0 voor de eilanders maar dat mocht de pret voor de jongens niet drukken. Weer een ervaring rijker. D3 won thuis overtuigend met 4-1 van Frisia D7 en D4 ging fors onderuit tegen Beetgum D2.
Het moest een keer gebeuren bij E1. Er was een goede reeks neergezet maar dat biedt nog geen garanties voor de toekomst. Bolsward E1 bleek een taaie tegenstander en had halverwege een 1-5 voorsprong genomen. Dat deed Zeerobben besluiten in de tweede helft een inhaalrace in te zetten. Dat lukte al kwam men niet verder dan 4-5. Geen punten maar wel een mooie partij. E2 speelde knap gelijk tegen MKV E3. Het werd 3-3. Winst voor E3 in de uitwedstrijd tegen Frisia E7. Het werd een spannende wedstrijd die eindigde in 2-3. AVV E1 was met 10-0 te sterk voor E4 en E5 boekte na vier gelijke spelen op rij een mooie 8-1 overwinning op MKV E4. E6 moest het opnemen tegen de koploper in Warga en dat werd een loodzware partij. Als je dan een puntje meeneemt (0-0) naar Harlingen voelt dat als een overwinning. E7 verloor nipt met 2-1 van Rijperkerk E2 en ook E8 ging sneu met 3-4 onderuit tegen St. Jacob E2.
En opnieuw speelde F1 tegen fc Harlingen F1. Na vier keer op de Vierkantsdijk nu eindelijk op eigen veld. En wederom won Zeerobben. Het werd 5-1. F2 deed goede zaken voor de competitie en de doelpuntactie. Dit keer werd er met 2-8 gewonnen van SJO Dronrijp Foarut F2. Wederom winst ook voor F3 dat nipt won van SJO Warga WWS F1. Het werd 1-0 en F3 staat nog steeds keurig bovenaan. Een mooie 3-2 overwinning boekte F4 op Leovardia F5 en F5 verloor met 3-2 van Tzummarum F1. F6 blijft het goed doen en kwam met een knap 2-2 gelijkspel terug van Terschelling. Daar deelden ze de punten met de nummer twee van de ranglijst AVV F1. F7 verloor met 1-5 van DTD F1 terwijl het met de rust nog maar 0-1 stond. En F8 flikte het weer. Dit keer wonnen ze van Blauw Wit F13 met 6-3. Wat een feest. Inmiddels al op de vierde plaats.

Meisjes
Voor MB1 stond de topper tegen Veenwouden op het programma. Uit werd de wedstrijd nipt verloren en wil MB1 nog meedoen om het kampioenschap dan moest er wel thuis gewonnen worden en dat gebeurde. Het werd uiteindelijk 4-1 en dat brengt MB1 terug op de eerste plaats. Veenwouden heeft echter nog een wedstrijd in te halen dus het blijft razend spannend. MC1 had het lastig tegen Oosterlittens MC1 maar ook die wedstrijden moet je spelen. Dat deden ze en hoe. Een 3-4 overwinning werd uit het vuur gesleept. MD1 speelde als nummer twee tegen de nummer drie Frisia MD en hield daar een puntje (2-2) aan over. MD verloor uit van L. Zwaluwen MD1 na vorige week ook verloren te hebben. Toch staat de ploeg nog steeds bovenaan maar kan zich geen misstappen meer veroorloven. Wederom winst voor ME1. Dit keer werd het 2-0 tegen Bolsward ME2. Nog steeds ongeslagen aan kop. Even volhouden nog.

Waddenrobkes
De Waddenrobkes speelden hun vijde speelronde alweer. Ondanks de harde wind was het plezier er niet minder om. Ook bij de penalty-bokaal is het enorm spannend. Morgen alweer de zesde speelronde die om 9.00 uur begint met de vlaggenparade.

De dag van morgen
Er staan voor morgen twaalf thuiswedstrijden op het programma. Maar of die allemaal gespeeld worden is nog maar de vraag. Met de invoering van de zomertijd is het namelijk weer mogelijk om doordeweeks te spelen en daar maken veel teams gebruik van. Wie meteen om kwart voor negen al toe is aan een stadsderby is van harte welkom bij de wedstrijd van D1 tegen fc Harlingen D1. Wie voor meisjesvoetbal kom moet tot half elf wachten als MD2 thuis speelt tegen Kollum MD1. Maar er is meer. Veel meer. Komt dat zien.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda