Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag werd voor veel teams alweer de vijfde wedstrijd in de voorjaarscompetitie gespeeld en dat betekent dat de competitie halverwege is. De ploegen die uitkomen in een volledige competitie gaan al richting de finale. Daar worden binnenkort de kampioenen gehuldigd en worden de degradanten bekend.

Junioren

Voor A1 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Of aanhaken bij de top van de hoofdklasse of gewoon achterblijven in de middenmoot. A1 zal met het laatste genoegen moeten nemen want ze verloren de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys met 2-7. Met 28 punten blijft A1 op de zesde plaats staan.
B1 trof Drachten B1 op het Oostersportpark. Drachten strijdt nog tegen degradatie en begon goed aan de wedstrijd. Pas na een achterstand werd B1 echt wakker. Daarna was het Zeerobben wat de klok sloeg en uiteindelijk won B1 met 6-1. Met nog een inhaalwedstrijd tegoed ligt de derde plaats binnen bereik.
Feest bij B2 en terecht. Zij speelden namelijk uit tegen de nummer vijf van de ranglijst SJO Dronrijp/Foarut B2. En wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde toch. De mannen kwamen terug met een 0-1 overwinning. Een fantastische prestatie.
Ook C1 blijft de punten bij elkaar sprokkelen. Dit keer namen de jongens een puntje mee door met 0-0 gelijk te spelen tegen SJO Bergum BCV Combinatie C1. C3 speelde ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd door met 2-2 gelijk te spelen tegen Nijland C1. De wedstrijd van C4 tegen Woudsend C1 is er een om snel te vergeten. Het werd een 8-0 overwinning voor Woudsend. Morgen tegen SWZ Boso Sneek C4 liggen er meer kansen voor Zeerobben.

Pupillen
Het is een raar seizoen voor D1. De verschillen tussen de verschillende wedstrijden zijn groot. Soms onnodig verlies en soms verrassende winst of gelijke spelen. Zaterdag tegen de nummer drie van de ranglijst, Bolsward D1, speelde D1 weer keurig met 1-1 gelijk. Weer een puntje erbij dus. D2 verloor thuis met 3-0 van Frisia D4. Winst was er voor D3 in de uitwedstrijd tegen Berlikum D2. In Berlikum werd het maar liefst 1-4. En D4 ging in en tegen Tzum kopje onder met 12-0 tegen de plaatselijke D1.
E1 moest in de stadsderby tegen fc Harlingen eerst even wakker geschud worden. Welnu, dat deed fc Harlingen door een 2-0 voorsprong te nemen. Daarna was het besef er en wist E1 de wedstrijd alsnog met 2-4 naar zich toe te trekken waardoor de ploeg nog steeds tweede staat. E2 boekte een gemakkelijke 5-1 overwinning op Blauw Wit E6. Ook E3 speelde een stadsderby en ook zij wisten de winst te pakken. Het verschil op de ranglijst kwam niet tot uiting in de eindstand. Het werd slechts 0-1 maar ook dat levert drie punten op. E4 verloor thuis tegen Frisia E13 met 1-4 en E5 boekte het vierde gelijkspel op rij. Tegen St. Anna E5 werd het in de slotseconden nog 2-2 waardoor E5 drie punten liet liggen. E6 kwam na een 1-3 achterstand sterk terug en won uiteindelijk met 10-6 van Leovardia E5. E7 verloor ruim van Oosterlittens E3 en ook E8 was niet opgewassen tegen MKV E5.
Na een zeer goede reeks was er afgelopen zaterdag duur verlies voor F1 in de wedstrijd tegen MKV F1. Op eigen veld verloor F1 met 1-3. Nog wel aan kop maar de concurrentie nadert. F2 gaat door met datgene waar ze goed in is: winnen. Dit keer werd het 1-9 tegen Blauw Wit F3. Beetgum F1 en Zeerobben F3 deelden de punten door met 1-1 gelijk te spelen. F4 moest het opnemen tegen Sparta F1 en verloor met 6-4. F5 reisde af naar Stiens om te spelen tegen Stiens F3. In een leuke wedstrijd werd er met 3-5 gewonnen. Dat is vast spannend geweest. F6 dendert ook maar door in haar competitie. Dit keer werd Leovardia F7 met 9-1 verslagen. F7 kwam net iets tekort tegen Stiens F4. Het werd 2-3 en F8 speelde een dijk van een wedstrijd tegen Blauw Wit F10. Er vielen veel goals over en weer maar Zeerobben scoorde er zes en Blauw Wit maar vijf. Een prachtige overwinning dus en al drie punten in de competitie.

Meisjes
De meisjes van MC1 zijn aan een sterk voorjaar bezig. De ploeg staat aan kop en moest het opnemen tegen Olde Veste MC3. Dat bleek geen moeilijke opgave want de eindstand werd 4-0. Ongeslagen aan kop nog steeds derhalve. Na een stroeve start heeft MD1 de smaak nu goed te pakken. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Dit keer van Be Quick Dokkum MD2 met 3-0. Inmiddels is MD1 opgestoomd naar een tweede plaats. Koploper MD2 moest het opnemen tegen de MD1 van Be Quick Dokkum en dat bleek een taaie tegenstander. Om kwart over zeven in de auto deed MD2 niet goed en een 3-1 nederlaag was het resultaat. Nog wel aan kop overigens. ME1 is ook met een mooie missie bezig. Zo hoog mogelijk eindigen dit voorjaar. Welnu, dat is goed begrepen door de meiden. Door de 0-7 overwinning op Bolsward ME4 staan de meisjes ongeslagen bovenaan. Zo doorgaan in de resterende wedstrijden.

Waddenrobkes
Bij de Waddenrobkes was het uiteraard weer ‘business as usual’. De kinderen staan ’s ochtend te popelen om de arena te betreden en de wedstrijdjes te spelen. Ook afgelopen zaterdag weer. Het plezier spat eraf. Morgen alweer de vijfde speelronde.

Train de Trainer Classic
Maandag 18 april aanstaande wordt er een trainersclinic voor de jeugdtrainers van Zeerobben georganiseerd op het Oostersportpark. Maarten de Jong (jeugdtrainer sc Heerenveen) zal in het kader van het sportieve partnerschap met sc Heerenveen de training van Zeerobben C1 verzorgen. De jeugdtrainers van Zeerobben kunnen kijken hoe Maarten de Jong de jongens onder handen neemt. Na afloop van de training zal er een evaluatie plaats vinden waarbij Maarten de Jong een toelichting zal geven op de training die hij gegeven heeft. Daarnaast kunnen trainers vragen stellen en gedachtes uitwisselen.

De dag van morgen
Met zeventien thuiswedstrijden is het morgen weer bomvol op het Oostersportpark. Voegen we daar de competitie van de Waddenrobkes nog bij dan begrijpt u dat u vroeg aanwezig moet zijn om niets te missen. Er wordt gestart om kwart voor negen uur en zo rond half twee begint de laatste wedstrijd. Een lange ‘zit’ dus maar zeker de moeite waard als je kijkt naar het volledige programma.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda