Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag was voor het eerst sinds lange tijd weer eens echt ?volle bak? op het Oostersportpark. Er werd wel vaker gesproken over de jeugdvereniging Zeerobben en op zo?n zaterdagochtend hoef je je niet af te vragen waar die uitdrukking vandaan komt. Er was weer veel jeugd op de been. Van Waddenrobke tot A-junior, allemaal gingen ze weer het veld op voor een heerlijk partijtje voetbal want daar gaat het uiteindelijk allemaal om en daar train je de hele week hard voor.

Junioren

Voor A1 stond er op papier een makkelijke tegenstander op het programma en dat pakte ook zo uit. Tegen hekkensluiter ONT A1 werd er in Opeinde met maar liefst 1-7 gewonnen. Daarmee komt het totaal aantal punten op 28 en met nog vier wedstrijden te gaan zou Zeerobben nog een paar plaatsjes kunnen stijgen. Daar kan men morgen al aan werken als Heerenveense Boys A1 op bezoek komt die met zes punten meer op een derde plaats staat. Uitdaging genoeg derhalve.
Winnen in en tegen Franeker is altijd lekker zeggen de voetballers onderling in Harlingen. B1 liet het niet alleen bij woorden, de daden waren er ook en hoe. Zeer overtuigend werd Franeker B1 met 1-4 op eigen terrein verslagen. En dat brengt B1 weer terug in de top van de hoofdklasse. Bij winst in de inhaalwedstrijd komt de tweede plaats dichtbij.
B2 is dit seizoen simpelweg te zwaar ingedeeld bij ploegen als St. Anna B1, Makkum B1 en Terschelling B1. Misschien zat er een goed resultaat in tegen Franeker B2 maar ook zij bleken te sterk voor Zeerobben. Verlies dan ook voor B2 dat moedig blijft strijden in deze klasse.
C1 kwam thuis in actie tegen Urk C2. De ploeg uit Urk staat op een zevende plaats en het is zaak om proberen aan te sluiten bij de middenmoot. Daar was C1 zich bewust van en knokte zich naar een 2-0 overwinning waardoor het met zestien punten op gelijke hoogte komt met Wolvega die negende staat.
C2 zit in een leuke competitie. Ze winnen eens en verliezen eens en de verschillen zijn klein zo blijkt ook uit de uitslagen. Dit keer werd er met 1-0 gewonnen van AVC C1. Een mooie zesde plaats is het resultaat tot nu toe en daar is eigenlijk iedereen wel blij mee.
C3 deed het ook heel knap door met 2-2 gelijk te spelen tegen Mulier C1.

Pupillen
Na het verlies van vorige week was er opnieuw verlies. Kampioenskandidaat Workum D1 was met 8-1 te sterk voor Zeerobben. Verlies was er ook voor D2 dat met 4-1 verloor van SJO Dronrijp/Foarut D2. Voor vrolijke gezichten moest je dit keer bij D3 zijn want zij wonnen thuis met maar liefst 7-4 van Frisia D7.
E1 steekt nog steeds in goede vorm en dat is belangrijk want voor morgen staat de derby tegen fc Harlingen op het programma. Maar eerst was daar nog CVVO E1. Het werd geen moeilijke wedstrijd voor E1 en zij wonnen dan ook overtuigend met 4-1 waardoor ze nog steeds op de tweede plaats staan in de hoofdklasse. Zeer knap. Zeerobben E2 en Franeker E2 deelden de punten want ze scoorden beide twee keer. Voor E3 viel er geen eer te behalen tegen Blauw Wit E4. Het werd maar liefst 2-8 maar ook zij beginnen morgen weer gewoon op nul. E4 verloor met 5-2 van SJO Dronrijp/Foarut E4 met 5-2. Toch wel weer twee doelpunten voor de doelpuntactie. E5 kwam in de derde uitwedstrijd op rij in Franeker ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel en E6 moest haar meerdere erkennen in Oosterlittens E2 dat met 3-0 won. En ook de wedstrijden van E7 en E8 gingen verloren dit keer. E7 scoorde drie keer tegen Blauw Wit E7 dat zelf acht keer scoorde en FVC E5 won met maar liefst 20-0 van E8. Die verschillen waren wel heel groot.
Voor F1 stonden er maar liefst twee wedstrijden op het programma vorige week. Doordeweeks moest er nog even gespeeld worden tegen fc Harlingen F1. Altijd een spannende wedstrijd voor de kinderen. Net als de vorige keer was ook nu Zeerobben weer de sterkste. Het werd 1-4. Afgelopen zaterdag gaf F1 een goed vervolg aan die overwinning door in Stiens met 3-5 te winnen. Met negen uit drie is F1 nu al ‘los’. En ook F2 blijft het maar goed doen. De tweede wedstrijd werd afgelopen zaterdag mooi met 5-1 gewonnen van Frisia F2. En het kan niet op bij de F-jes. Daar was ook alweer de tweede overwinning op rij voor F3 tegen Harlingen F3. Het werd maar liefst 12-0 en ook F3 is nog ongeslagen. Ook F4 deelde mee in de feestvreugde en won met 4-3 van Frisia F4. Dat is vast een ‘echte’ wedstrijd geweest. F5 kan dan niet achter blijven en wint dus ook met maar liefst 8-0 van Minnertsga F2. De F-jes moeten al heel veel geleerd hebben bij de Waddenrobkes want ook F6 kwam met een 9-0 overwinning terug uit Beetgum. F7 verloor met 4-0 van Blauw Wit F8 en F8 speelde een prachtige wedstrijd in Dronrijp tegen SJO Dronrijp/Foarut F5. Ze verloren dan wel met 3-2 maar wat een spannende wedstrijd zal dat geweest zijn.

Meisjes
MB1 was met een goede reeks bezig maar moest afgelopen zaterdag toch haar meerdere erkennen in SJO Bergum BCV Combinatie MB1. Deze meiden gingen er met een 3-0 overwinning vandoor. De meisjes van MC1 boekte de vierde overwinning op rij. Als je richting Urk gaat speel je niet in maar op Urk. Nou en dat deden de meiden. Ze zaten er bovenop en wonnen afgetekend met maar liefst 1-9. Trotse koploper dus. En ook MD1 krijgt de smaak weer te pakken. Na de winst van vorige week tegen St. Anna was er nu een 3-11 overwinning op Minnertsga MD1. Ahum, een mooie score voor de sponsoren van de doelpuntactie. Winst ook voor MD dat met 5-1 te sterk was voor VVT MD1. En ook MD2 bovenaan nu. ME1 had het niet makkelijk tegen Heerenveen ME1. Na twee keer 25 minuten stond er een krappe 2-1 overwinning op het uitslagformulier. Maar ook dat levert drie punten op en ook ME nog ongeslagen aan kop.

De Waddenrobkes
De landencompetitie bij de Waddenrobkes van Zeerobben ging na een weekje rust ook weer van start op het Oostersportpark. Om 9.00 uur werd gestart met de vlaggenparade waarna de wedstrijden van start gingen. Twaalf wedstrijdjes weer in totaal en de kinderen hadden er weer zin in. Morgen gaat de vierde speelronde van start.

De dag van morgen
En morgen weer zo’n prachtige dag op het Oostersportpark. Waarom? Omdat er maar liefst zestien thuiswedstrijden voor de jeugd op het programma staan en daarnaast nog twaalf wedstrijdjes voor de Waddenrobkes. En of je nu komt voor recreatief of prestatief niveau? Er is voor een ieder wat. De aftrap is al om 08.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda