Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Morgen gaat de voorjaarsvakantie van start en dus is er morgen nagenoeg geen voetbalprogramma. Het is stilte voor de storm want een week later gaat het namelijk echt los. Dan start voor iedereen de voorjaarscompetitie. De Waddenrobkes starten een week later.

Competitie
Na het verlies van vorige week tegen Buitenpost wist A1 zich in de uitwedstrijd tegen LSC A1 prima te herstellen. Het werd niet een gemakkelijke wedstrijd maar de drie punten gingen wel mee in de tas richting Harlingen. In Sneek werd het 1-2.
Ook voor B1 een belangrijke uitwedstrijd. De topper tegen de nummer twee stond namelijk op het programma. De wedstrijd in Leeuwarden tegen Blauw Wit werd helaas niet uitgespeeld. De scheidsrechter staakte bij een 1-1 stand de wedstrijd en hield het voor gezien in deze toch sportieve wedstrijd. En ook B2 kwam weer in actie. De ploeg die het zo moeilijk heeft in de 2e klasse 07 met ploegen als St. Anna B1, Makkum B1 AVC B1 en Terschelling B1 moest het opnemen tegen Berlikum B1 die ook mee onderaan staat. Eindelijk een wedstrijd waarin B2 goed kon meedoen en het werd uiteindelijk 1-1. Een zwaar bevochten maar o, zo verdiend punt.
Zeerobben C1 moest vorige week haar meerdere nog erkennen in CVVO maar afgelopen zaterdag tegen SJO Dronrijp/Foarut C1 deed C1 weer goede zaken. Na een 1-0 achterstand wist de ploeg uiteindelijk een 3-2 overwinning over de streep te trekken en dat had de ploeg weer even nodig en nu kan het weer proberen om aan te sluiten bij de middenmoot. Ook C2 kwam alweer in actie. Na het keurige 1-1 gelijkspel van vorige week was er nu verlies in een spannende en spectaculaire wedstrijd. Van Franeker C2 werd er met 3-4 verloren.
E1 had de eerste wedstrijd na de winterstop nog verrassend verloren van Heerenveense Boys en kon zich nu herstellen tegen L. Zwaluwen E1 en deed dat ook. In Leeuwarden werd het 0-3. E1 heeft een aantal wedstrijden meer gespeeld dan de concurrentie maar staat voorlopig keurig op een tweede plaats in hoofdklasse 2.

Meisjes
Voor MB1 stond afgelopen zaterdag de topper tegen Veenwouden op het programma. MB1 stond op de eerste plaats met 10 punten en Veenwouden stond met een wedstrijd minder gespeeld op de tweede plaats met een puntje minder. Het werd een spannende wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. Uiteindelijk trok Veenwouden aan het langste eind en won met 2-1 waardoor het de koppositie van Zeerobben overneemt. Maar de verschillen zijn klein en de competitie duurt nog lang. Er is nog veel mogelijk.

Morgen dus weinig voetbal in verband met de vakantie. Maar geheel stil is het niet. MC1 speelt morgen een bekerwedstrijd tegen SJO ZVC ’14 en ook MD2 zit nog in de beker en mag morgen ‘even’ op bezoek bij Valthermond MD1. Maar natuurlijk zijn er altijd teams die niet stil kunnen zitten en morgen gewoon weer gaan oefenen. Voetbal blijft immers een mooi spelletje.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda