Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
De eerste competitiewedstrijden voor de jeugdafdeling in 2016 zijn inmiddels gespeeld. De start van de voorjaarscompetitie is een feit. Afgelopen zaterdag kwamen er vijf teams uit in competitieverband. Op zaterdag 5 maart gaat de voorjaarscompetitie voor de overige teams van start.

Competitie
A1 was niet gelukkig in de wedstrijd tegen Buitenpost A1. De ploeg heeft veel oefenwedstrijden gespeeld in de winterstop maar het begon het vervolg van de competitie met een nederlaag. Buitenpost was met 1-3 sterker. Bij winst had A1 prima zaken kunnen doen in de hoofdklasse maar nu moet het (eerst) genoegen nemen met een zesde plaats. Morgen wacht LSC A1.
B1 begon sterk aan de tweede helft van de competitie. Ook B1 heeft veel geoefend in de winterstop en dat was te zien op het Oostersportpark. B1 was duidelijk sterker dan Joure B1 en won uiteindelijk met maar liefst 8-0. Een uitslag die je niet vaak tegenkomt op hoofdklasseniveau. Dat levert B1 een mooie derde plaats in de ranglijst op. Blauw Wit staat op een tweede plaats met negen punten voorsprong. Maar na morgen zou die achterstand zo maar zes punten kunnen zijn. Beide ploegen treffen elkaar dan namelijk in Leeuwarden.
C1 moest al erg vroeg uit de veren en dat bracht niet veel goeds. In Lemmer tegen CVVO werd er met 4-1 verloren. Zeerobben staat nog negende en moet morgen echt aan de bak op het Oostersportpark tegen koploper SJO Dronrijp/Foarut C1.
C2 kwam terug uit Sneek met een puntje en dat was een mooi resultaat. Na een 1-0 achterstand tegen SWZ Boso Sneek C2 werd het door een penalty 1-1 en daar bleef het ook bij. C2 blijft zo op de zevende plaats staan in de 2e klasse.
Ook E1 had zich misschien iets meer voorgesteld van de start van de competitie. Het was de competitie zo goed geëindigd in december en het was zaak om nu die lijn door te zetten. Heerenveense Boys bleek een taaie tegenstander en ondanks enkele goede mogelijkheden om te scoren lukte het niet en verloor E1 met 1-2 en zakt een plaatsje op de ranglijst naar de derde plaats.

De dag van morgen
Steeds meer teams beginnen aan de competitie. Zo zijn er morgen alweer acht teams die in actie komen. Daarnaast worden er nog de nodige oefenwedstrijden gespeeld. Thuis komen in ieder geval B2, C1 en C2 in actie. Voor A1, MB1, B1, D1 en E1 staan er uitwedstrijden op het programma.
Maar ook in de zaal zal het morgen razend spannend worden voor F3 en F6. Zij staan bovenaan in de zaalcompetitie van de KNVB en spelen beiden morgen de laatste wedstrijd van de wintercompetitie. Beiden moeten om 10.00 uur voetballen en beiden gaan voor het kampioenschap. Dat zal een spannende ontknoping worden. Wie weet is er morgen wel een feestje in de Robbenplaat.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda