Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
De jeugdafdeling van Zeerobben komt steeds meer op stoom. Niet verwonderlijk als je weet dat morgen de competitie voor A1, B1 en E1 weer van start gaat en over drie weken de overige teams weer los gaan met de voorjaarscompetitie. Het wordt dus tijd om weer in het juiste ritme te komen. En daar zijn veel teams volop mee bezig.

Valentijnstoernooi
Na het succes van vorig seizoen werd afgelopen zaterdag het tweede Valentijnstoernooi voor E1 teams georganiseerd door de jeugdafdeling. Een toernooi dat gespeeld werd volgens het 9 x 9 systeem. Een innovatief speelsysteem van de KNVB. Het speelveld liep van 16-meterlijn tot 16-meterlijn en was ongeveer 56 meter breed. De volgende teams deden mee: LSC E1, VPV Purmersteijn E1, Frisia E2, sc Joure E1, ONS E1 en Zeerobben E1. Het werd een mooie voetbalmorgen met weer uitstekende reclame voor het jeugdvoetbal. Sportieve en gelijkwaardige strijd zorgden voor weer een succesvol toernooi. Toernooiwinnaar werd LSC E1 uit Sneek. Enigszins verrassend daar de ploeg in de Hoofdklasse 4 een bescheiden negende plaats inneemt. De ploeg liet hoog geklasseerde ploegen als Joure, Purmersteijn en Zeerobben keurig achter zich. Rond twaalf uur kon de jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius de eerste prijs aan LSC uitreiken, de tweede prijs was voor VPV Purmersteijn en Zeerobben pakte de derde prijs.

Oefenwedstrijden
Er werd ook nog ‘normaal’ geoefend door een aantal teams. A1 reisde af naar Leeuwarden om daar te oefenen tegen MKV A1. MKV komt een klasse lager uit dan Zeerobben en dat verschil kwam terug in de einduitslag. Het werd 0-6. Ook B1 oefende en had gekozen voor een team dat een klasse hoger speelt. ONS B1 uit Sneek komt uit in de 4e divisie. Het werd een mooie wedstrijd waarbij Zeerobben net aan het langste eind trok en met 4-3 won. Een uitstekende generale dus voor beide teams, die morgen verder gaan in de competitie. Ook D1 kwam in actie. Zij speelden tegen Frisia D2 dat ook uitkomt in de 1e klasse. Na een 1-0 voorsprong moest D1 uiteindelijk haar meerdere erkennen in een fysiek sterke tegenstander. Het werd 1-3.

Zaalvoetbal
Ook in de zaal was Zeerobben weer actief. Afgelopen zaterdag speelden de meisjes van de damesafdeling in de Waddenhal een onderling toernooitje. Eerst speelden de meiden van MB en MC onderling en daarna was het de beurt aan de meisjes D en E. Dit alles natuurlijk om de meiden scherp te houden voor het voorjaarsseizoen. En wat te denken van de F-teams die nog volop strijden voor het zaalvoetbalkampioenschap van de KNVB. Zij voetballen al de hele winter in verschillende zalen in Friesland en met succes. F1 staat op dit moment op een derde plaats en moet teams als Leovardia F1 en Akkrum F1 voor zich laten. F3 staat met 12 punten uit 5 wedstrijden gewoon bovenaan in de competitie. En ook F4 en F6 voeren op dit moment de ranglijst aan. Ook daar dus succes voor de teams van Zeerobben.

Voetbal Talenten Toernooi
Verder is deze week de poule-indeling van het nationale Voetbal Talenten Toernooi bekend gemaakt. Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het ‘open’ Nederlands Kampioenschap voor het jeugdvoetbal van Nederland; één van de drie grote prijzen in het voetbalseizoen naast het competitie-kampioenschap en de KNVB beker. Het landelijke en grote toernooi kenmerkt zich sinds 2004 door de kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest die tot uiting komen door De Gezonde Voetbalkantine tijdens alle toernooien en het speciale sportiviteitskampioenschap dat op elk toernooi gehouden wordt. Het VTT is opgebouwd uit Districtskampioenschappen (DK’s) en Nederlands Kampioenschappen (NK’s). Om mee te doen aan het NK moet je een NK ticket verdienen tijdens het districtskampioenschap. Dat heeft Zeerobben F1 dus gedaan en zij gaan op 11 juni aanstaande naar het NK te Leek. Een enorme ervaring voor deze jonge spelers want het VTT opent traditioneel met de openingsceremonie waarop het volkslied ‘Het Wilhelmus’ wordt afgespeeld. Je waant je misschien wel even international.

De dag van morgen
Maar eerst de dag van morgen. Dan gaat de competitie dus weer van start voor A1, B1 en E1. A1 kan meteen vol aan de bak en laten zien dat het goed overwinterd heeft. Het treft thuis Buitenpost A1. Een cruciaal duel als je kijkt naar de ranglijst. Beide teams hebben twaalf wedstrijden gespeeld en Buitenpost heeft slechts twee punten meer. Zeerobben weet wat het moet doen. B1 treft thuis Joure B1. De verschillen tussen deze teams zijn minimaal op de ranglijst. Zeerobben heeft slechts een puntje meer. Ook daar zijn de belangen groot dus. En ook E1 begint weer aan de competitie die het zo goed afsloot voor de winter. De ploeg staat inmiddels tweede in de hoofdklasse 2 en treft morgen Heerenveense Boys E1 dat op een vijfde plaats staat en bij winst dichtbij kan komen. Kortom ook daar staat er genoeg op het spel en zal er geen sprake zijn van een potje ‘zomeravondvoetbal’.
We hebben er dan misschien lang op moeten wachten maar het programma liegt er morgen niet om. Zeerobben begroet u graag op het mooie Oostersportpark waar het ongetwijfeld weer genieten is van jeugdvoetbal op hoog niveau.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda