Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
We zitten alweer in de maand februari. Volgende week hervatten A1, B1 en E1 de competitie alweer. Op zaterdag 5 maart gaat de voorjaarscompetitie voor de jongste jeugd weer van start alsmede de landencompetitie bij de Waddenrobkes. Morgen zijn er weer de nodige oefenwedstrijden op het Oostersportpark maar er is meer.

Voor de tweede keer in successie organiseert Zeerobben het Valentijnstoernooi. Een toernooi voor de E-pupillen dat zal worden gespeeld met het 9 x 9 systeem. Een innovatief speelsysteem van de KNVB. Het speelveld loopt van 16-meterlijn tot 16-meterlijn en is ongeveer 56 meter breed. Een overtreding wordt altijd bestraft met een directe vrije schop en verder zijn er nog een aantal aanpassingen van de spelregels. Na het succes van vorig jaar is het de organisatie weer gelukt om een sterk deelnemersveld naar het Oostersportpark te lokken.
De volgende teams doen mee: LSC E1, VPV Purmersteijn E1, Frisia E2, sc Joure E1, ONS E1 en Zeerobben E1.
Een nieuw gezicht is Purmersteijn uit Purmerend. Hun E1 team komt uit in de hoofdklasse en staat op een keurige tweede plaats op een punt achter de koploper. Het eerste team van Purmersteijn komt in de hoofdklasse zondag. We zijn benieuwd hoe de krachtsverschillen zullen zijn deze morgen. Het Valentijnstoernooi wordt gehouden op zaterdag 6 februari en begint om 09.30 uur. De laatste wedstrijd is 12.00 uur afgelopen waarna er een prijsuitreiking is in de kantine en alle spelers een lunch aangeboden zullen krijgen.

Verder is de gehele vereniging druk bezig met de doelpuntenactie die binnenkort van start zal gaan. De doelpuntenactie zal lopen van zaterdag 12 maart tot en met zaterdag 16 april. Dat lijkt nog ver weg, maar is het niet, ook al omdat alle spelers van alle teams zelf bij de voorbereiding betrokken zullen worden. Op een hele simpele maar goed voorbereide manier. Gedurende de maand februari zal de club tekst en uitleg geven aan al haar leden. De actie is al op gang gekomen en binnenkort zal er meer informatie naar buiten worden gebracht.

Tot slot is er morgen nog een zaalvoetbaltoernooi voor de meisjes in de zaal en komen F1, F3 en F6 nog uit in de zaalvoetbalcompetitie van de KNVB. Genoeg te doen weer morgen voor de voetballiefhebber op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda