Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag was het alweer feest op het Oostersportpark. Er konden wederom twee kampioenen gehuldigd worden. E6 moest daarvoor nog wel even puntje ophalen in Wijkels en F4 had ook aan een puntje genoeg in Leeuwarden. Beide teams kwamen echter met een overwinning thuis en namen dus het zekere voor het onzekere. Daarnaast kwam A1 laat in de middag nog eens thuis met een 1-4 overwinning op de nummer twee in de hoofdklasse Drachten A1. Wat een prestatie.

Junioren
A1 gaat wel heel lekker de winterstop in. Afgelopen zaterdag werd er in Drachten met 1-4 gewonnen van Drachten A1 die toch op een keurige tweede plaats stond. Ondanks de 1-0 achterstand halverwege de wedstrijd toonde de ploeg mentale en fysieke weerbaarheid waaraan hard gewerkt was de laatste maanden. En dan voelt zo’n overwinning bijzonder goed omdat het door het hele team wordt gevoeld als een beloning voor dat harde werken en plezier hebben met elkaar. Niet alleen de jongens die scoren en niet enkel de spelers in het veld, maar ook de spelers die week in week uit hard trainen en niet altijd een volledige wedstrijd kunnen spelen maken deel uit van dit succes. En zo wordt het ook gevoeld en gedeeld. Iedereen is belangrijk. Met een zesde plaats en slechts vijf punten achterstand op de koploper wordt er uitgekeken naar de tweede seizoenshelft in de hoofdklasse.

B1 blijft door het verlies tegen concurrent SJO Dronrijp/Foarut B1 met 3-0 op een vierde plaats staan en ziet Leovardia en Blauw Wit verder uitlopen. De derde plaats is nog in zicht. B2 verloor met 9-0 van koploper St. Anna B1 en hunkert naar een iets gemakkelijker competitie.

Voor C1 was het zaak om punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen concurrent SJO Broekster Walden C1 maar dat pakte anders uit. Het werd een nipte en gevoelige 1-0 nederlaag. Misschien dat er morgen in Wolvega een goed resultaat behaald kan worden. Mooi om te zien hoe C2 de kampioenskandidaat Makkum C1 het vuur aan de schenen legt. Thuis werd alles gegeven en als je dan uiteindelijk nog met 2-1 verliest geeft dat toch een voldaan gevoel. C3 was vrij en C4 won met maar liefst 1-13 van ST SJO Oudega/HJSC/Heeg C3. En daarmee eindigen ze deze najaarsreeks op een keurige tweede plaats achter Workum C2.

Pupillen
Ook voor D1 een zware uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Joure D1. In Joure werd het 3-1 en ondanks het verlies gaf dat zowel de voetballers als de leiding een zeer goed gevoel. Een gevoel dat morgen misschien voor een goed resultaat kan zorgen als D1 thuis speelt tegen SJO RVC D1. D2 kon het niet bolwerken tegen Franeker D2 en verloor met 5-1. D3 speelde ook tegen Franeker maar won wel. Met een 4-1 nederlaag werd Franeker D4 naar huis gestuurd. D4 verloor ruim van Beetgum D2 die ook al kampioen zijn in deze poule.

Het gaat goed met E1. De ploeg is bezig met een uitstekende reeks en zette de zegereeks voort in Akkrum waar met maar liefst 10-0 werd gewonnen van Akkrum E1. Hierdoor stoot E1 door naar de tweede plaats in de hoofdklasse. Gezegd moet worden dat het meer wedstrijden heeft gespeeld dan de concurrentie maar voorlopig staan ze er maar. Morgen kan E1 laten zien hoever het is, als naaste concurrent Joure E1 naar het Oostersportpark komt. E2 speelde in Stiens een leuke wedstrijd tegen Stiens E1 die knap in 2-2 eindigde. E3 verloor de laatste wedstrijd met 2-1 van Leovardia E4. Verlies ook voor E4 tegen Franeker E5. Het werd 0-5. E5 had geen kind aan hekkensluiter St. Jacob en won met 15-0. Voor E6 was het een bijzondere dag. Ze konden kampioen worden maar moesten dan wel ‘even’ winnen van Wijkels Hallum E3. En dat was geen appeltje eitje. Maar het lukte E6 uiteindelijk om met 2-0 te winnen en toen natuurlijk snel naar Harlingen om een feestje te vieren in de Robbenplaat. E7 verloor met 1-3 van Dronrijp/Foarut E5.

F1 heeft een uitstekende najaarsreeks achter de rug en kan met een vierde plaats dik tevreden zijn in deze zware competitie waar het lang meedeed om de prijzen. Dat belooft wat voor de voorjaarscompetitie. F2 verloor thuis nipt van MKV F1 met 2-3 maar dat was dan ook de kampioen. Netjes dus. F3 was al kampioen maar wilde de laatste wedstrijd natuurlijk ook winnen en dat deden ze ook. Ze wonnen met 0-9 van L. Zwaluwen F2. Voor F4 kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Ze moesten nog even een puntje halen uit twee wedstrijden. Zaterdag tegen Leovardia lieten ze er geen twijfel over bestaan wie de terechte kampioen is. Met 3-8 kwamen ze terug uit Leeuwarden en konden ze gezamenlijk met E6 het kampioenschap vieren. F5 boekte een zwaar bevochten 3-2 overwinning op Oosterlittens F2. F6 kwam met een 10-1 overwinning terug op Frisia F11. En ook F7 won. Met 4-0 waren ze te sterk voor SJO Dronrijp/Foarut F5. En F8 speelde tegen de kampioen SJO Warga WWS F2 en verloor met 0-8. Maar zij kunnen met een zesde plaats in deze competitie terugkijken op een fantastische eerste competitiehelft.

Meisjes
De meiden van MB1 denderen maar door. Na twee weken verplicht rust kon er dan nu toch op kunstgras gespeeld worden en ging de wedstrijd wel door. Naaste concurrent St. Anna MB1 kwam op bezoek. Die dacht een gemakkelijke middag te hebben maar kwam bedrogen uit. Zeerobben speelde uitstekend en stuurde St. Anna met een 5-1 nederlaag naar huis. En door dit resultaat klimt MB1 naar de derde plaats in de voorjaarscompetitie. Voor MC1 stond de zware uitwedstrijd tegen DTD MC1 op het programma. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd die maar net met 2-1 werd verloren. MD1 was al kampioen met grote overtuiging maar de meiden wilden de laatste wedstrijd ook nog even vlammen en dat deden ze. De laatste van de ranglijst, Workum MD1, moest genoegen nemen met een 12-1 nederlaag. MD2 is ook bezig aan een voortreffelijk najaarsseizoen. Het heeft lange tijd aan kop gestaan en had nog kans op een kampioenschap maar dan moest er wel gewonnen worden van Berlikum MD1. En helaas kwam MD2 daar niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Met een tweede plaats en slechts twee punten achterstand op de koploper een prima prestatie.

Waddenrobkes
De Waddenrobkes speelden gistermiddag alweer hun derde speelronde in de wintercompetitie. Zij spelen nu elke donderdagmiddag in een heerlijke warme Waddenhal. Volgende week is de laatste speelronde van 2015 alweer en gaat de competitie in 2016 op 7 januari weer verder.

De Dag van morgen
Ondanks dat de competitie voor veel teams al is afgelopen is er morgen toch nog genoeg te doen op het Oostersportpark. Het is morgen namelijk ‘ladiesday’ bij Zeerobben. Zowel ME1, als MB1 en MC1 spelen een thuiswedstrijd. En daarnaast natuurlijk de kraker in de hoofdklasse tussen Zeerobben E1 en Joure E1. Aan de vroege vogels is ook gedacht. Ze kunnen zich al om 8.45 uur melden bij het A-veld voor de strijd tussen Zeerobben D1 en SJO RVC D1. Genoeg te doen dus voordat de kerstmarkt begint.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda