Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Morgen is het 5 december. Een speciale dag natuurlijk. Niet alleen omdat morgenavond pakjesavond wordt gevierd maar ook omdat er beslissingen vallen in verschillende jeugdcompetities. Voor veel teams is het morgen alweer de laatste speelronde van de najaarscompetitie en de laatste punten worden dus verdeeld. De winterstop zal ongeveer tot begin maart duren en dan gaat de voorjaarscompetitie 2016 weer van start met in de tussentijd natuurlijk nog tal van activiteiten voor jong en oud. Maar eerst de dag van morgen.

Junioren
Helaas heeft A1 niet kunnen aanklampen bij de subtop in de hoofdklasse. Dan had er namelijk thuis van CVVO gewonnen moeten worden en dat gebeurde niet. Op het Oostersportpark ging A1 met 2-4 onderuit en daarmee kwam er een einde aan een goede reeks. Op dit moment rest de zevende plaats. Morgen een loodzware uitwedstrijd tegen Drachten A1.
B1 deed goede zaken door met 3-1 van Buitenpost B1 te winnen die vier punten boven B1 stond. Dat gat is nu dus grotendeels gedicht en bedraagt nog maar één punt. Morgen weer een belangrijke wedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut B1. B2 speelde uit tegen Makkum B1 en verloor met 6-0.
C1 was vrij van competitieverplichtingen afgelopen zaterdag. En daar was alweer een overwinning voor C2. Uit in Oosterend van SDS C1 winnen mag toch zeker als een hele knappe prestatie genoemd worden. En door al dat ‘geweld’ klimt C2 naar de zesde plaats. C3 speelde thuis tegen Beetgum C1 en verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5. C4 speelde een spannende pot tegen Oeverzwaluwen C2. Uiteindelijk scoor de C4 drie keer en Oeverzwaluwen twee keer. Mooie winst dus.

Pupillen
D1 mocht na een paar verliespartijen ook weer eens ervaren wat winst doet. Thuis tegen Joure D2 werd er met 2-1 gewonnen. D2 moest in AVC D1 haar meerdere erkennen. Het werd 5-1 voor de jongens uit Sexbierum. D3 verloor thuis met 0-3 van Stiens D3 en winst was er ook niet voor D4 dat met 4-1 verloor van DTD D1.
E1 raakt goed op stoom zo lijkt het. Afgelopen zaterdag werd er met 5-2 gewonnen van Bolsward E1. Door de goede reeks is E1 inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst in de hoofdklasse. Zeerobben heeft weliswaar een wedstrijd meer gespeeld maar voorlopig staan ze er maar. Morgen wacht Akkrum. Blauw Wit E2 bleek over een sterk team te beschikken en had geen moeite met E2. Zij wonnen dan ook met 0-7. Verlies ook voor E3 in de wedstrijd tegen MKV E3. Het werd 2-0. E4 en E5 kwamen niet in actie maar E6 wel en hoe. Tegen de nummer zes van de ranglijst, Berlikum E4, werd met 7-1 gewonnen. Morgen de allerlaatste wedstrijd van deze reeks. E6 staat aan kop, maar staan drie punten voor op de nummer twee. De echte kenners weten dus wat er morgen moet gebeuren. De wedstrijd van E7 werd net als die van E5 afgelast.
F1 had een vrij weekend. F2 speelde thuis tegen Frisia F5 en won met maar liefst 6-1. F3 behaalde een verdienstelijk punt uit tegen Leovardia F4. De wedstrijd van F4 tegen fc Harlingen F4 was eigenlijk nooit een wedstrijd. De verschillen waren te groot. F4 won ruim van de stadgenoten. Het kan morgen een hele mooie dag voor F4 worden als er een goed resultaat tegen Leovardia E7 wordt behaald. F5 kwam met een kleine nederlaag terug uit Vrouwenparochie. Er werd met 2-1 verloren. F6 doet het ook uitstekend en staat op een mooie tweede plaats in de competitie. Zaterdag werd er weer met 5-1 van MKV gewonnen. En wat te denken van F7. Dat kwam zo maar even met een 2-1 overwinning terug uit Leeuwarden. Ze wonnen van Blauw Wit F10 en dat is niet misselijk. En als klap op de vuurpijl kwam ook F8 nog eens thuis met een 4-0 overwinning. De lange reis naar Beetgum leverde dus mooi drie punten op en daarmee staan deze mannetjes op een keurige vijfde plaats.

Meisjes
Het was een zeer rustige zaterdag voor de meisjesafdeling van de club. Geen van de teams kwam in actie voor de competitie dus valt er ook weinig te melden.

Waddenrobkes
De Waddenrobkes zijn vorige week al begonnen met de wintersompetitie in de Waddenhal. Gistermiddag was alweer de tweede speelronde. Dit jaar komen de Waddenrobkes nog op 10 en 17 december in actie. Daarna is het ook voor hen kerstvakantie.

De dag van morgen
Morgen dan nog eenmaal een drukke zaterdag voordat de winterstop van start gaat. Er zijn morgen maar liefst dertien wedstrijden op het Oostersportpark. Voor een aantal teams staat er nog heel veel op het spel. Dat geldt zowel voor E6 als F4. Wellicht hebben zij morgen iets te vieren. De vroege vogels krijgen om 8.45 uur meteen al vier wedstrijden voorgeschoteld. En daarna kabbelt het allemaal rustig voort met voldoende wedstrijden op alle vier velden. Een mooi begin van 5 december.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda