Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Bekervoetbal en inhaalwedstrijden op het Oostersportpark afgelopen zaterdag. Dat betekende dat veel teams vrij waren van competitieverplichtingen. Een rustige zaterdagochtend dus maar toch gebeurde er veel.

Competitie
Voor A1 stond de inhaalwedstrijd tegen SJO Jong Harkema A1 op het programma. Deze wedstrijd kon een aantal weken geleden niet doorgaan maar kon afgelopen zaterdag dus gespeeld worden. A1 had het niet makkelijk ondanks het feit dat men tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst speelde. Twee keer werd een voorsprong uit handen gegeven maar uiteindelijk trok de ploeg een 2-3 overwinning over de streep en klimt op naar de zesde plaats in de hoofdklasse met slechts twee punten achterstand op de nummer drie.

Voor B2 stond de uitwedstrijd tegen Terschelling B1 op het programma. Het dagje uit leverde geen punten op. Op Midsland werd het 2-0 voor Terschelling B1.

Ook een reisje voor D2 naar Terschelling. En ook naar Midsland. Wat B2 niet lukte, lukte D2 wel. Zij wonnen met 1-3 van Terschelling D1 en hadden dus een mooie dag op Terschelling.

F4 deed goede zaken door thuis met 3-0 van SJO Warga WWS F6 te winnen. Door deze overwinning is F4 nu koploper in de 4e klasse met de volle winst uit 7 wedstrijden. Nog 3 wedstrijden te gaan.

Bekervoetbal
E1 had voor de volgende ronde Ropta Boys geloot. Niet alleen een onbekende maar ook een verre tegenstander. Het werd geen moeilijke ochtend voor E1. De verschillen bleken iets te groot en E1 won de bekerwedstrijd in Oosternijkerk met maar liefst 0-8. Hierdoor plaatst E1 zich alweer voor de 3e ronde.

Ook F1 had zich geplaatst voor de volgende bekerronde en trof dit keer een bekende. Vandaag speelde F1 tegen de koploper van de hoofdklasse, FVC F1. Eerder troffen deze teams elkaar al in de halve finale van het Voetbal Talenten Toernooi begin van het seizoen. Destijds verloor F1 van deze ploeg na het nemen van penalty’s. Vandaag weer een nieuwe kans op succes! Twee ploegen die nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar waren zorgden voor een spannende pot bekervoetbal. Na de rust kwam F1 op een 1-0 voorsprong en kon die vasthouden tot 2 minuten voor tijd. Toen scoorde FVC uit een corner de gelijkmaker en moesten strafschoppen uitmaken wie doorging naar de volgende ronde. Dat deed FVC net iets beter waardoor zij verder bekeren. Heel zuur voor F1 maar strijdend ten onder en weer een belangrijk leermoment waar je alleen maar sterker van wordt.

Meisjes
Voor de meisjes stond er ook zowel beker- als competitievoetbal op het programma. MB1 moest voor de competitie naar SJO CVO/Ouwe Syl MB1 maar die wedstrijd werd afgelast.

MC1 had zich geplaatst voor de volgende bekerronde en trof daarin Oudehaske MC1. In bekervoetbal is alles mogelijk en dat bleek ook zaterdag maar weer eens. In Oudehaske werd er door de meiden van MC1 een 3-4 overwinning uit het vuur gespeeld en dus mag MC1 overwinteren in de beker.
Ook MD1 had zich geplaatst voor de volgende bekerronde en trof daar St. Annaparochie MD1. Een spannende pot die door St. Anna met 2-0 werd gewonnen. Het kampioensteams MD1 ligt daardoor uit het bekertoernooi.
Niet alleen MD1 maar ook MD2 speelde afgelopen zaterdag voor de beker. Zij troffen thuis Minnertsga MD1. Een spannende wedstrijd die in een 1-1 gelijkspel eindigde dus moesten ook hier strafschoppen de beslissing brengen. En dat deed MD2 net iets beter waardoor ook zij doorgaan in de beker.

De dag van morgen
De competitie gaat morgen weer verder maar niet voor alle teams. Er zijn op het Oostersportpark slechts tien thuiswedstrijden. Maar wel een paar hele belangrijke. Zo komen zowel de koplopers E6 als F4 morgen thuis in actie. Kunnen zij hun koppositie behouden of misschien verstevigen? Kan B1 winnen van Buitenpost B1 en daardoor weer richting de derde plaats kruipen? En kan A1 de goede reeks voortzetten door morgen een goed resultaat tegen CVVO neer te zetten waardoor het misschien richting de derde plaats kan klimmen? Allemaal vragen waar u morgen vanaf kwart voor negen antwoord op krijgt. Een spannende zaterdag wordt het in ieder geval.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda