Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Het was een mooi gezicht om alle jeugdtrainers en leiders in dezelfde kleding aan het werk te zien. Geen jassen meer met daarop verschillende sponsoren maar uniformiteit en dat geeft nog eens extra uitstraling aan de jeugdafdeling van Zeerobben die het zo goed doet.

Junioren
Uitslagen van 7-0, 8-0, 9-0 etc. zijn uitslagen die je niet vaak tegenkomt op hoofdklasseniveau. Toch wist Zeerobben A1 afgelopen zaterdag een mooie 7-1 overwinning te behalen op ONT A1. En dat was ook wel weer nodig na een paar nederlagen op rij. Door de overwinning klampt de ploeg weer aan bij de middenmoot in de hoofdklasse Morgen wacht de zware uitwedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst Heerenveense Boys A1.

De streekderby tussen B1 en Franeker B1 eindigde onbeslist. Na afloop stond er een 3-3 gelijkspel op het bord. Een uitslag die B1 voorlopig op de 4e plaats zet. En ook B2 speelde tegen Franeker. Zij speelden echter een uitwedstrijd. In Franeker werd het 6-0 voor de thuisclub.

De uitwedstrijd tegen Urk C2 werd door C1 helaas 6-2 verloren. De ploegen stonden gelijk in punten maar Urk liet zien toch beter met de kansen om te springen en won uiteindelijk dus verdiend. Morgen de belangrijke wedstrijd tegen SJO Bergum BCV Combinatie die een puntje onder Zeerobben staan op de ranglijst.
C2 kwam weer eens met 3 punten thuis. Na een paar nederlagen op rij was er nu een mooie 2-0 overwinning op AVC D1 en daarmee sluit C2 met 9 punten weer aan bij de middenmoot. En winst was er ook voor C3 dat ook tegen AVC speelde. Thuis op het Oostersportpark werd het maar liefst 7-3. En om het “C-succes” compleet te maken won C4 met 4-2 van Mulier C2 en staat C4 nu keurig 2e op 3 punten afstand van Workum C2.

Pupillen
Voor D1 blijft het hard werken om proberen de punten binnen te halen. Dit keer lukte dat weer niet. Thuis tegen de nummer 2 van de ranglijst, Workum D1, werd er met 3-7 verloren. D2 won wel. Met de hakken over de sloot weliswaar maar dat zijn vaak de mooiste overwinningen. Uit tegen Leovardia D3 werd het 2-3. Ook D3 kwam in actie tegen Leovardia. Zij moesten echter de punten meegeven aan de Leeuwarders en verloren met 0-3. En in een doelpuntrijke wedstrijd verloor D4 met 5-7 van Wijkels Hallum D3.

E1 lijkt in de hoofdklasse 2 op stoom te komen. Na de winst van vorige week was er nu een 1-6 overwinning op CVVO E1 uit Lemmer. Voorlopig een 4e plaats met 3 punten achterstand op de nummer 2. E2 verloor thuis met 3-5 van Frisia E5. Wel drie doelpunten maar geen punten dus. E3 won overtuigend met 8-0 van Franeker E4 en E4 kwam in Minnertsga niet verder dan het scoren van 6 doelpunten tegen Minnertsga E2. Dat was niet genoeg aangezien Minnertsga er 8 maakte. Wel een mooie wedstrijd. E5 behaalde na 2 overwinningen op rij nu een gelijkspel tegen SSS ’68. Een spannende wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde. En ook E6 blijft het goed doen. Zij wonnen thuis met 11-1 van Leovardia E9 . Ook voor E7 geen punten dit keer ondanks de drie doelpunten. Zij verloren met 4-3 van Leovardia E10.

F1 is met een hele goede reeks bezig. Dit keer werd er met 9-1 van Blauw Wit F2 gewonnen. Inmiddels staat F1 op een keurige 3e plaats in de 1e klasse met 2 punten achterstand op koploper St. Anna F1. En waar speelt F1 morgen> Juist, op sportpark De Waaie te St. Annaparochie. Een echte topper dus. Winst ook voor F2 in de wedstrijd tegen Leovardia F2. Het werd 1-5. F3 kon niet achterblijven en won thuis van Frisia F8 met 12-1. En F4 doet daar nog een schepje bovenop door met 16-0 van Frisia F13 te winnen. F5 verloor nipt met 5-3 van fc Harlingen F3. F6 won met 3-0 van Blauw Wit F13 en F7 nam een puntje mee uit Sexbierum. Het werd 1-1 tegen AVC F2. F8 was vrij en kwam dus niet in actie. Dit jongste team staat gewoon met 9 punten op een keurige 7e plaats op de ranglijst. De basis is gelegd bij de Waddenrobkes en daar wordt een vervolg aan gegeven binnen de F-afdeling. Dan is het niet verrassend dat de F-teams momenteel zo goed presteren. Mooi om te zien.

Meisjes
Na drie weken geen voetbal was er dan nu eindelijk een nieuwe competitie voor MB1. Navraag bij de Bond wees uit dat we nu al gestart zijn met de voorjaarscompetitie voor deze meiden. Een vreemde gang van zaken. Een competitie met 8 ploegen. Maar de meiden hadden er na drie weken verplichte rust wel weer zin in en speelden uit tegen SJO Bergum BCV Combinatie. Na een 2-0 voorsprong werd het in een uitermate sportieve wedstrijd uiteindelijk nog 2-2 en ging er toch nog een punt mee naar Harlingen. MC1 speelde een spannende wedstrijd tegen NOK MC1 en verloren nipt thuis met 2-3. Voor MD1 stond de topper tegen LSC MD1 in Sneek op het programma. MD1 staat aan kop maar kon ondanks alle overwinningen LSC maar niet van zich afschudden. Die bleven toch steeds op 3 punten achtervolgen. Maar nu werd die achtervolging door Zeerobben onderbroken want in Sneek werd er keurig met 1-5 gewonnen en staat MD1 nu 6 punten los. Dat gaat de goede kant op. Een goed herstel was er voor MD2 in de thuiswedstrijd tegen Frisia MD2. Na het verlies van vorige week was er nu weer een 7-0 overwinning. Maar St Anna MD2 won ook weer en dus blijft het spannend in deze klasse. ME 1 ging op bezoek in Sexbierum bij AVC ME1. Daar werd het 2-1 voor de meisjes van AVC.

Waddenrobkes
De jongste talenten van Zeerobben spelen de landencompetitie op zaterdagochtend van 9 tot 10 uur. Afgelopen zaterdag was alweer de 6e speelronde en voor morgen staat de laatste speelronde op het programma. Dan wordt dus de kampioen van de landencompetitie bekend en gehuldigd. En ook de penalty-bokaal nadert haar ontknoping. Wie mag de trofee in ontvangst nemen en mag in mei meedoen in de strijd om de Tinus Booij Penalty Bokaal op de familiedagen? Morgen weten we meer.
Daarna is het even rust voor de Waddenrobkes. Maar niet voor lang. Want op 26 november worden alle Waddenrobkes weer in de Waddenhal verwacht voor de start van de wintercompetitie. Na het succes van vorig jaar, toen Kroatië winnaar werd, gaat de wintercompetitie dus voor de 2e maal van start. Daarover later meer.

De dag van morgen
Een spannende dag morgen want de najaarscompetitie loopt langzaam ten einde. Voor veel teams staan er nog 2 of 3 wedstrijden op het programma en dus zou het zo maar kunnen dat de eerste kampioenen bekend kunnen worden gemaakt. Dat zal ongetwijfeld extra drukte geven op het Oostersportpark waar sowieso al 14 thuiswedstrijden op het programma staan. D2, E4, E7, F5 en F7 openen het bal al om 08.45 uur en daarna is uitzoeken en genieten geblazen. Het wordt een gezellige boel. Zeker nu ook de Waddenrobkes zullen worden gehuldigd. We rekenen op uw komst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda