Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Velen genoten afgelopen zaterdag nog van de herfstvakantie. Er was door de voetbalbond geen programma vastgesteld met uitzondering van wat inhaal- en bekerwedstrijden. En voor de teams die echt niet stil konden zitten was er natuurlijk de mogelijkheid om te oefenen. Voor morgen is het weer heel andere koek. Dan staan er alweer 12?thuiswedstrijden voor de jeugd op het programma.

Inhaalwedstrijden
E4 moest een inhaalwedstrijd tegen Frisia F3 spelen. In Leeuwarden werd het een hele spannende wedstrijd die nipt door E4 met 2-1 werd verloren . Ook C3 moest “inhalen” tegen SJO Dronrijp/Foarut C4. En Zeerobben liet zien dat het terecht op de 3e plaats staat want het won afgetekend met 0-12 van de nummer voorlaatst. Koploper Tzummarum C1 blijft in zicht.

Bekerwedstrijden
Er stonden 4 bekerwedstrijden op het programma. Zowel E1, E2, F1 als F3 hadden de groepsfase overleefd en speelden afgelopen zaterdag de 1e ronde in de knock-out fase.
Voor E1 stond een pittige wedstrijd op het programma. SWZ Boso Sneek E1 kwam namelijk op bezoek. Het werd een zeer attractieve wedstrijd door 2 goede ploegen. E1 nam een 2-0 voorsprong maar moest voor de rust nog een tegengoal incasseren. Ruststand 2-1. Ne na rust viel dan ook nog de 2-2 maar E1 gaf zich niet gewonnen en perste er nog eens alles uit hetgeen de 3-2 opleverde. Daarna kon het alle kanten op maar E1 scoorde ook de 4-2 en dacht de buit binnen te hebben maar Sneek kwam toch weer terug tot 4-3 maar daar bleef het ook bij. Een prachtige jeugdwedstrijd met veel beleving maar vooral veel sportiviteit zowel binnen als buiten de lijnen. Zoals het hoort dus.
Ook E2 was door in de beker en wist dat het een zware morgen zou krijgen in Franeker. Daar stond F1 van Franeker te wachten. Zij bleken toch wat te sterk voor E2 van Zeerobben maar de jongens vochten voor wat ze waard waren maar verloren met 7-0. Einde bekeravontuur.

Voor F1 was het een bijzondere dag. Voor hen stond een bekerwedstrijd op het programma tegen stadsgenoot fc Harlingen met de inzet een volgende ronde in het bekertoernooi en een klein beetje meer.... Vele spelers van beide teams komen elkaar ook weer tegen in de klas. De swing waar F1 vorig seizoen mee geeindigd was begint er weer in te komen. Met een zwaar programma in het vooruitzicht is dat goed om te zien. Met de complete selectie begon F1 aan deze uitwedstrijd. Vanaf het eerst moment werd er, zoals van te voren afgesproken, overal op het veld druk gezet op FC Harlingen. Dit resulteerde in een snelle 0-1. De aanval erop kreeg F1 een vrije trap op een grote afstand van het doel van Harlingen. Vanaf grote afstand werd de bal fantastisch over de keeper van Harlingen in de cruising geschoten, 0-2. Het spel van Zeerobben ging heen en weer en F1 was heer in meester in de achterhoede en op het middenveld. Daardoor stond het met de rust al 0-4. De tweede helft kwam Harlingen iets beter in het spel, maar ze scoorden niet dankzij de uitstekende keeper van F1. Het werd uiteindelijk nog 0-5, 0-6, 0-7 en 0-8 en toen was het tijd. Een prima wedstrijd van F1 en weer een ronde verder in de beker.
Voor F3 ook een zware bekerwedstrijd. Zuij moesten naar Minnertsga en speelden daar tegen de F1. Een wedstrijd van 2e jaars tegen 1e jaars. Maar Zeerobben deed prima mee en bij de rust stond er 2-1 op het scorebord. Na de rust een beter Minnerstga dat uitliep en uiteindelijk werd de eindstand 6-3. Moedig gestreden maar niet door in de beker.

De dag van morgen
Zoals gezegd staan er morgen 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling op het programma. Om kwart voor negen meteen al 3 wedstrijden. D2, F4 en F5 komen in actie. Daarna keuze genoeg. Kan C1 na het knappe gelijkspel tegen koloper Franeker C1 nu weer een goed resultaat neerzetten tegen de nummer 2 Leovardia C1? En wat doet E1 na de gewonnen bekerwedstrijd tegen FVC E1? En wat te denken van de derby tussen B2 en ST Arum/Stormvogels/Mulier B1. Allemaal wedstrijden met een eigen verhaal. Wie mee wil genieten van jeugdvoetbal moet zich zaterdagochtend melden op het Oostersportpark voor zowel prestatief als recreatief jeugdvoetbal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda