Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
In het jeugdvoetbal is niets zeker. Weinig wedstrijden laten zich voorspellen. Sommige teams behaalden een verrassende overwinning, sommigen kregen het deksel op de neus, weer anderen knepen hun handen dicht met een gelijkspel terwijl anderen baalden van een gelijkspel. Het gebeurde allemaal weer op de velden afgelopen zaterdag. Het is gewoon aan het eind van de dag de balans opmaken, de komende week weer hard trainen en er op zaterdag weer vol goede moed tegen aan gaan. Dat maakt het spelletje zo leuk.

Junioren
Voor A1 was de 3-3 best wel een grote teleurstelling en voelde als verlies. Nog ongeslagen in de hoofdklasse kwam LSC op bezoek. Na een 1-0 voorsprong keek A1 halverwege de wedstrijd tegen een 2-1 achterstand aan maar herpakte zich en wist uiteindelijk een 3-2 voorsprong te pakken. Maar in de extra lange blessuretijd (100e minuut) scoorde LSC de 3-3. Toch weer een punt en nog steeds ongeslagen in de hoofdklasse.

Een topper ook voor B1 op het hoofdveld. Zij kregen het ongeslagen Blauw Wit op bezoek. Het werd een spannende wedstrijd van hoog niveau. Toen uiteindelijk de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 1-1 op het scorebord. Hiermee blijft B1 in het kielzog van de koploper. Voor B2 begon de zaterdag wel heel vroeg. Om 08.30 uur al aantreden in en tegen Berlikum. Maar Zeerobben was goed uitgeslapen en kwam met een zeer knap gelijkspel (3-3) terug uit Berlikum.

C1 had weinig tot niets te melden in de wedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut C1. Het werd maar liefst 7-0. Over en uit. De derby tegen Franeker C2 kon niet door Zeerobben gewonnen worden. In Franeker werd met 4-1 verloren door C2. C3 deed het zeer knap door met 4-2 te winnen van Nijland C1. En C4 moest voor het eerst genoegen nemen met geen overwinning. Tegen Franeker C4 kwam Zeerobben niet verder dan een 4-4 gelijkspel. Het staat nu op een 2e plaats achter Workum C2 dat nog alle wedstrijden gewonnen heeft.

Pupillen
Bij de D-pupillen was er weer een puntje voor D1. In de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens D1 werd het 1-1. D2 bleek een maatje te groot voor fc Harlingen D2 en won met 0-3 aan de Vierkantsdijk. Voor D3 geen punten deze week. Zij verloren met 1-3 van Berlikum D2 en ook D4 bleef op het Oostersportpark achter met een nederlaag tegen DTD D1. Het werd 2-10.

Na het verlies van vorige week tegen koploper Joure was er afgelopen zaterdag het herstel tegen L. Zwaluwen voor E1. Met een overtuigende 9-2 overwinning nestelt E1 zich weer in de middenmoot. En wat te denken van E2 dat na de winst op Frisia gewoon met 12 uit 4 bovenaan staat. E3 verloor uit met 1-5 van MKV E3 maar E4 kwam terug uit Leeuwarden met een overwinning. Tegen L. Zwaluwen werd het 2-4 voor E3. E5 blijft het goed doen. Dit keer werd er van Frisia F11 gewonnen en kruipt E5 naar de 3e plaats. Zaterdag wacht de koploper. Een zwaar bevochten maar mooie overwinning was er voor E6 op Warga/WWS E4. Het werd 2-3. De wedstrijd tussen E7 en St. Anna E5 was nooit een wedstrijd. De verschillen waren veel te groot en dus ruim verlies voor E7.

Na twee overwinningen op rij was er weer eens verlies voor F1 in de wedstrijd tegen St. Anna F1. Het werd 2-6. F2 maakt zich op voor de topper morgen tegen MKV F1. Maar eerst wachtte Frisia F5 nog. Het werd een goede generale: 1-8. En ook een overwinning voor F3 op Leovardia F4. Het werd maar liefst 12-3. En de koek was nog niet op: F4 won met 0-9 van Dronrijp/Foarut F3 en F5 won van FVC F4 met 6-3. Verlies voor F6 tegen Stiens F6 maar wederom winst voor F7 tegen Blauw Wit F11. Het brengt F7 aan kop van de ranglijst. En dan de spelertjes van F8. Ze strijden elke week dapper en wonnen ook al een keer. Dit keer was er verlies tegen Stiens F4 maar het plezier kan niet op. Er volgens immers altijd penalty’s na afloop!

Meisjes
Mooi is het om te zien hoe de meisjesafdeling van de club floreert. De prestaties liegen er ook niet om. MB1 was vrij en MC1 speelde thuis tegen Oosterlittens MC1. Het was afhaken of aanhaken voor MC1. Het werd aanhaken want thuis werd het 3-1. Tzum MD1 is 1 van de grote concurrenten van MD1 in de competitie. Die twee ploegen troffen elkaar in het prachtige pittoreske Tzum. En dat inspireerde de meisjes. Het moest echter wel heel ver weg komen maar na afloop stond het wel 4-5 en gingen de punten mee in de tas naar Harlingen. Hetzelfde verhaal geldt ook voor MD2. Zij staan bovenaan en 1 van de concurrenten is St. Anna MD2 en die kwamen afgelopen zaterdag op bezoek. Wederom een spannende wedstrijd en wederom winst voor Zeerobben. De meisjes staan door de 4-2 overwinning nu echt alleen aan kop. Een staaltje girl-power zeg maar.
En tja, dan kun je als ME1 natuurlijk niet achterblijven. Zij reisden af naar Tzummarum om daar ruim van Tzummarum ME1 te winnen. Franeker lijkt niet meer te kloppen maar de competitie duurt nog tot en met 5 december. Een leuke surprise nog op die dag?

Waddenrobkes
Voor de Waddenrobkes was het ook alweer vroeg uit de veren want voorafgaand aan de wedstrijden kwamen alle teams eerst op de foto voor de website van de club. Daarna was het snel voetballen en proberen doelpunten te maken. Dat lukte want er werd weer volop gescoord door deze talentjes. Morgen alweer speelronde 4 van de spannende landencompetitie.

De dag van morgen
Wat te doen op de zaterdagochtend als er 15 wedstrijden voor de jeugd op het programma staan? Wie vroeg aanwezig is kan gaan kijken bij bijvoorbeeld E6 dat speelt tegen MKV E5. E6 staat op een 3e plaats op een puntje van de koploper en kan bij winst misschien wel lijstaanvoerder worden. Wie iets later komt kan kijken of C1 zich kan herstellen na de nederlaag van vorige week. Morgen komt SWZ Boso Sneek C1 op bezoek. Misschien is het ook wel leuk om te kijken of MD2 de enige concurrent Berlikum MD1 achter zich kan laten. Zij spelen rond het middaguur thuis. En zo is er nog veel meer jeugdvoetbal bij Zeerobben op het Oostersportpark. De club en de spelers zien uit naar uw komst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda