Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De nieuwe competitie begint voor veel jeugdteams met een bekercompetitie. Konden in het verleden alleen standaardteams meedoen aan het bekertoernooi; tegenwoordig is er ook een bekercompetitie voor de niet-standaardteams en dus volop bekervoetbal op het Oostersportpark.

Er wordt niet alleen op de zaterdag gespeeld maar ook doordeweeks moeten de teams aan de bak voor de beker. Vorige week donderdag kwam B1 al in actie tegen sc Bolsward B1 en verloor met 1-4.
Afgelopen zaterdag kwam er een groot aantal teams in actie. Zeerobben A1 reisde af naar Sneek voor de wedstrijd tegen ONS BOSO Sneek A1. Er werd nipt met 3-2 verloren. Verder was er op het Oostersportpark een keurige 2-1 overwinning van C2 op Frisia C3. D2 behaalde een ruime 4-0 overwinning op ST SJO Oudega/HJC/Heeg D2 en bij de E-pupillen verloor E1 met 2-3 van Frisia E3 en E2 met 2-3 van QVC E1.

Zeerobben F3 bleek veel te sterk voor L. Zwaluwen F2 en scoorde er lustig op los. En dan te denken dat velen vorig seizoen nog bij de Waddenrobkes speelden. De ontwikkeling gaat snel. Verder verloor C1 kansloos in Leeuwarden tegen Frisia C1 met 9-0. B2 kon het in Bolsward niet bolwerken tegen SC Bolsward B2. De stadsderby tussen FC Harlingen D1 en Zeerobben D1 eindigde onbeslist in 3-3. E3 kwam terug vanuit Oudega met een 1-9 overwinning in de tas. Bij de F-pupillen was er onnodig verlies van F1 in de wedstrijd tegen Bolsward F1. Het werd 3-2 maar F2 daarentegen kwam met een 1-3 overwinning op SWZ Boso Sneek F2 uit Sneek.
Bij de meisjes kwam alleen Zeerobben MC1 in actie. Die verloren van LSC MC1 met 5-0.

Afgelopen dinsdag werd er alweer een bekerronde gespeeld door enkele teams. A1 verloor met 1-4 van Blauw Wit A1 en C1 verloor nipt met 3-4 van onze oosterburen Franeker C1. Na het succes van afgelopen zaterdag moest C2 nu haar meerdere erkennen in L. Zwaluwen C2. Het werd 6-1 voor de Leeuwarders.

Volgende week zaterdag gaat de competitie weer beginnen. Maar eerst zijn er morgen nog een aantal bekerwedstrijden af te werken. Op het Oostersportpark komen E3, D1, C1 en MD1 in actie. Een mooie aanvulling op het Visserijdagenprogramma.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda