Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was een rustige zaterdag op het Oostersportpark. In verband met de meivakantie was er maar een zeer beperkt programma voor de jeugdteams. Toch werden er een aantal wedstrijden gespeeld waaronder een ?heenwedstrijd? voor B1 voor lijfsbehoud in de vierde divisie.

Daarvoor moest Zeerobben een lange rit maken. B1 werd gekoppeld aan NEC Delfzijl B1. In Delfzijl verloor B1 met 1-0 maar krijgt aanstaande zaterdag de gelegenheid om dit weer recht te trekken als de ‘terugwedstrijd’ op het Oostersportpark wordt gespeeld. Razend spannend nog derhalve. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Bij de B-junioren kwam ook B2 in actie. De uitgestelde wedstrijd tegen Makkum B1 kon dan toch eindelijk gespeeld worden. In Makkum werd er veel gescoord maar verloor B2 wel met 6-4. Bij de C-junioren kwamen zowel C2 als C3 in actie. C2 walste over ONS Boso Sneek C3 heen met 10-0 en C3 speelde met 2-2 gelijk tegen Sparta ’59 C2. Ook E5 kwam in actie. In Leeuwarden werd er tegen Frisia E15 met 4-2 verloren. Bij de F-pupillen stonden er nog drie wedstrijden op het programma. F1 won met 7-1 van Makkum F1. F2 verloor nipt van Oosterlittens met 1-2 maar F3 kwam met een prachtige 3-5 overwinning terug uit Minnertsga waar gewonnen werd van de plaatselijke F1.

Meisjes
Bij de meisjesafdeling was er zaterdag maar één wedstrijd. Alleen MC1 hoefde in actie te komen. Ze deden dat wel overtuigend door in Berlikum van Berlikum MC1 met 4-0 te winnen.
Aanstaande zaterdag wordt er weer een volledige competitieronde afgewerkt. Dat betekent voor Zeerobben een ochtend met elf thuiswedstrijden voor de jeugd en daarnaast natuurlijk nog de Waddenrobkes. Met om 12.00 uur natuurlijk de belangrijke wedstrijd voor B1 voor handhaving in de vierde divisie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda