Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er weer voor de competitie gespeeld op het veld en werden de laatste onderlinge zaalvoetbaltoernooien in de Waddenhal gespeeld. Morgen staan er echter weer tal van activiteiten op het programma alleen niet meer in de zaal. Ook de jeugd verplaatst zich meer en meer richting het Oostersportpark want de start van de voorjaarscompetitie komt steeds dichterbij. Maar eerst nog tijd voor een speciale Valentijnsdag.

A1 kwam afgelopen zaterdag als enige jeugdploeg voor de competitie in actie. Thuis tegen de nummer 3 van de ranglijst, Heerenveen A1, werd er met 3-8 verloren. Morgen speelt A1 een oefenwedstrijd op het Oostersportpark tegen L. Zwaluwen. B1 moest al vroeg aantreden tegen ONS Boso B1. Te vroeg zo bleek. De wegen bleken nog moeilijk begaanbaar en bracht teveel risico met zich mee. ONS bleef daarom thuis in Sneek en de wedstrijd werd dus niet gespeeld. Morgen komt B1 wel in actie. De wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Drachtster Boys B1, staat op het programma in Drachten.

Valentijnstoernooi
Verder staan er geen competitiewedstrijden op het programma. Toch wordt er volop gevoetbald op het Oostersportpark. Morgen wordt namelijk het 1e Valentijnstoernooi gespeeld bij Zeerobben. Zes E-teams uit de hoofdklasse spelen een onderling toernooi op het Oostersportpark. Deelnemende teams zijn ONS Boso Sneek E1, Frisia E1, Franeker E1, Lelystad E1, Akkrum E1 en Zeerobben E1. De eerste wedstrijden beginnen om 09.30 uur. De prijsuitreiking zal zo rond de klok van twaalf plaats vinden.

Snertloop
En hij is weer terug van weg geweest. Na 10 jaar afwezigheid wordt er morgen weer een ouderwetse Snertloop georganiseerd. En de opzet is nog niet veranderd. Een spelletjescircuit afleggen dwars door het Harlinger Bos. De jeugd wordt daarbij geassisteerd door spelers van de A-selectie. Er zijn namelijk veel voetbalspelletjes en –oefeningen uitgezet en van wie kun je dat nou beter leren?
De starttijden zijn als volgt:
09.30 uur: Waddenrobkes
10.00 uur: F-pupillen
11.00 uur: E-pupillen

Meisjesvoetbal
Het meisjes/vrouwenvoetbal is nog steeds een snel groeiende sector binnen Zeerobben. Dit seizoen is er gestart met 2 vrouwenteams een MC- ,MD- en ME meisjesteam. Door de nieuwe aanwas van de afgelopen maanden zal de voorjaarscompetitie worden gestart met 2 MC-teams , 2 MD-teams en 1-ME team.  Bij de vrouwenafdeling gaat door langdurige blessures bij speelsters 1 team als 7-tal verder en 1 team als 11-tal.

Voetbalschool Noord West Friesland
Ook de voetbalschool die op 13 maart a.s. van start gaat bij Zeerobben heeft de interesse van velen reeds getrokken. En het is niet alleen Zeerobben wat de klok slaat. Ook spelers uit Witmarsum, Arum, Sexbierum en Franeker hebben zich reeds ingeschreven. De organisatie zit nu op bijna 90 aanmeldingen en heeft besloten om de inschrijving voor de E- en F-pupillen te sluiten. Er wordt nu gewerkt aan de verdere invulling zoals het uitnodigen van aansprekende gastdocenten maar daarover later meer.

G-voetbal
Woensdag 18 februari staat de 1e training voor het G-voetbal weer op het programma. Voor nadere informatie hierover kan men contact opnemen met Margreet Feenstra via 0517-430881 of 06-11-928348 of y.m.feenstra@home.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda