Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De eerste seizoenshelft zit erop zou je denken. De kampioenen zijn bekend. Maar dat is nog niet helemaal zo. Er zijn nog wat prijzen te verdelen morgen op het Oostersportpark. Zo speelt F3 nog een laatste thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Bij een gelijkspel of winst zijn ook zij kampioen. Daarnaast zijn er nog 2 thuis- en 2 uitwedstrijden. Kortom: de winterstop is in zicht.

Zeerobben A1 reisde naar Leeuwarden voor het duel tegen FVC A1. En net als eerder dit seizoen op het Oostersportpark bleken de Friese hoofdstedelingen ook nu te sterk en hielden de drie punten in Leeuwarden.

B1 had een zware uitwedstrijd op het programma staan. Op bezoek bij koploper FVC B1. Na een 1-0 en een 2-1 voorsprong moest de ploeg uiteindelijk in de slotseconden genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Toch een geweldige prestatie in deze zware 4e divisie. B2 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. B3 verloor met 4-1 van Oosterlittens B1 en eindigde als 11e en hoopt in het voorjaar op een iets lichtere competitie.
 
Bij de C-junioren een knappe 5-1 zege van C1 tegen Joure C1. Zeerobben C2 had, zoals verwacht, weinig moeite met Mulier C1 en won met 0-8. Het te zwaar ingedeelde C3 had op het Oostersportpark weinig in de melk te brokkelen tegen Nijland C1 en verloor met 0-6. Ook voor de meisjes van MC1 was er verlies in de partij tegen St. Jacob/Minnertsga MC1. Het werd 2-5 voor de gasten.

Door de 1-0 zege op Bolsward D1 blijft D1 op de 4e plaats staan in de 1e klasse. D2 eindigde de competitie met een klinkende overwinning op Leovardia D3 en eindigt op een keurige 3e plaats en is daarmee het beste D2-team van deze competitie. D3 verloor helaas met 2-4 van Arum D1 en de meisjes van MD1 kwamen niet in actie.
 
Kampioen E1 wist ook de laatste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Verdriet bij E2 dat in Sexbierum geen poot aan de grond kon krijgen en 5-2 verloor. Ook voor E3 was er verlies in de thuiswedstrijd tegen Frisia E7. Voor E4 stond de derby in en tegen Franeker E7 op het programma. Het doelpuntrijke duel werd ruim in het voordeel 2-9 beslist. Onder toeziend oog van tal van toeschouwers werd Zeerobben E5 afgelopen zaterdag de derde kampioen bij de jeugd. Na E1 en F1 kregen ook zij de kampioensschaal uitgereikt na een zinderend duel tegen FC Harlingen E5. Zeerobben E6 kwam terug met een gelijkspel uit Berlikum waar 3-3 werd gespeeld. E7 kreeg kampioenskandidaat SJO Warga/WWS op bezoek. Na een 1-0 voorsprong werd het een spannende wedstrijd maar verloor E7 uiteindelijk met opgeheven hoofd met 1-3 van  SJO Warga WWS E4. En de meisjes van ME1 gaven SC Bolsward ME4 geen schijn van kans en wonnen met 5-1.

De laatste wedstrijd van kampioen F1 eindigde in een 3-3 gelijkspel. Een echte wedstrijd dus. F2 speelde knap met 1-1 gelijk tegen Franeker F2. De onderlinge strijd tussen Zeerobben F4 en F5 eindigde in een 4-1 overwinning voor F5. De Zeerobben-teams eindigen in deze competitie keurig op een 2e en 3e plaats achter Tzum F1. F6 verloor met 1-5 van FVC F6 en F7 was niet opgewassen tegen Trynwâlden F5 e verloor met 4-0.

Zoals gezegd is het bijna winterstop. Maar nog niet helemaal. Morgen dus nog 3 thuiswedstrijden op het Oostersportpark voor F3, C2 en B2. Voor F3 kan het nog een mooi feestje worden. Deze wedstrijd begin tom 10.30 uur. En dan begint voor veel teams de winterstop. Maar ook in deze periode zal de jeugdafdeling niet stil zitten. Het zou zonde zijn om de prachtige accommodatie aan de Achlumerdijk met 3 kunstgrasvelden niet te gebruiken. Daarover later meer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda