Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Het einde van de najaarscompetitie is in zicht. Sommige teams hebben de titel al binnen. Andere hebben afgelopen zaterdag een stap in de goede richting gezet en weer andere zijn al klaar en wachten met smart op de voorjaarscompetitie. Maar voorlopig wordt er nog volop gevoetbald. Ook morgen weer.

Soms heb je wat geluk nodig om een overwinning naar je toe te trekken. Zeerobben A1 had dat niet in haar duel met de nummer twee Helpman A1 en verloor nipt.

Zeerobben B1 komt uit in de 4e divisie H. Het is een ploeg die wekelijks de complimenten krijgt maar niet de punten. Maar afgelopen zaterdag waren daar dan toch 3 punten. In de thuiswedstrijd tegen LSC B1 werd er met 2-1 gewonnen. En inmiddels is daardoor de 10e plaats bereikt. Zaterdag a.s. wacht de uitwedstrijd tegen koploper FVC B1 en wie weet zorgt Zeerobben voor een stuntje. De doelstelling voor B2 is duidelijk. Het beste B2-team van de competitie worden. Afgelopen zaterdag kwam Sparta B1 op bezoek. Deze ploeg is één van de titelkandidaten in deze klasse. Mooi is het dan om te zien dat je als B2 team goed kunt meekomen en pas in de laatste fase de wedstrijd verliest. Het werd 1-3. Mooi als je je als B-2 team kunt meten met teams als MKV B1, Terschelling B1 en Makkum B1. Dat maakt je als voetballer alleen maar beter en is zeer leerzaam. Winst was er wel voor B3. Zij waren met 9-2 te sterk voor St. Anna B2.
 
Zeerobben C1 had in het Drentse Norg weinig problemen met GOMOS C1 en keerde met een keurige 1-4 overwinning op zak terug op de Robbenplaat. Ook C2 had weinig moeite met tegenstander SDS C1 en won met 1-7. Voor het veel geplaagde C3 was er geen eer te behalen tegen SC Bolsward C2. Zij verloren met dubbele cijfers. De meisjes van MC1 pakten in Leeuwarden drie punten tegen Leovardia MC1.

Zeerobben D1 verloor thuis met 0-2 van GAVC D1. Dat was jammer want D1 had op gelijke hoogte kunnen komen met GAVC maar ziet de concurrentie nu verder uitlopen. GAVC rukt op naar de 2e plaats en D1 moet genoegen nemen met een 4e plaats. D2 behaalde een nipte overwinning op RES D1 en rukt op naar de 3e plaats. De 2e plaats is nog in zicht. En ook een knappe prestatie van D3. Zij wonnen uit met 0-1 van Makkum D2.
 
E1 en E3 gebruikten de vrije zaterdag voor het spelen van een nuttige oefenwedstrijd. Ondanks de kou willen deze jongens altijd voetballen en dat werd dus geregeld. E2 blijft het goed doen en wist afgelopen zaterdag met ruime cijfers te winnen van Leovardia E4. Zeerobben E4 deed ook goede zaken door met 2-1 te winnen van SSS’68 E1G en het zevental van E5 haalde verwoestend uit tegen Blauw Wit’34 E10. In Leeuwarden werd het maar liefst 2-20. Zeerobben E6 en Mulier E2 deelden de punten op het Oostersportpark. E7 boekte alweer een overwinning. Dit keer werd er met 1-4 van FVC E6 gewonnen. Hierdoor rukt E7 op naar de 3e plaats en kan morgen tegen kampioen SJO Warga WWs echt laten zien waar ze staan.

Kamipoen F1 dendert maar door. Ook de wedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut F1 werd ruim gewonnen. F3 speelde tegen Harlingen F1. Ondanks de achterstand in de 1e helft lieten de groenwitten in de 2e helft zien toch wat beter te zijn en wonnen uiteindelijk met 2-3. F4 kwam thuis tegen SDS F2 niet verder dan 2-2 en F5 verloor met 1-3 van FVC F5. Toch mooi om te zien dat beide ploegjes in dezelfde competitie spelen en de 2e en 3e plaats bezetten. F6 verloor met 1-4 van Nicator F2 en F7 behaalde een keurig 1-1 gelijkspel tegen Tzummarum F2.

Waddenrobkes Wintercompetitie
 En zo stonden de Waddenrobkes ineens de Waddenhal! Het was even wennen in het begin. Alle Waddenrobkes hadden namelijk een andere bondscoach en een ander team dus besloot de leiding om deze 1e keer nog maar niet met de competitie te beginnen maar een soort van oefenronde te spelen. Even aan de zaal en je nieuwe ploeggenoten wennen was deze dag het belangrijkste. En dat ging uitstekend!
 
Voor de wintercompetitie hebben de volgende landen zich geplaatst: Ierland, Kroatië, België, Spanje, Zweden, Engeland, Nederland, Brazilië, Argentinië en Uruguay. Nadat iedereen z’n nieuwe shirt had gekregen het eindelijk los.
 
De tribune zat aardig vol met belangstellende ouders en de sfeer zat er al snel in bij de jongste talenten!  Er werd al lekker gevoetbald en al volop gescoord in de iets kleinere goals dan op het buitenveld.  Alle landen hebben punten gehaald en dat is ook positief! De volgende ronde gaat de competitie dan echt los.

Ondanks het feit dat het einde in zicht is zijn er morgen toch nog 11 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. De eerste wedstrijden zullen alweer om 08.45 uur beginnen. Voor veel teams zal het de laatste competitiewedstrijd van de najaarsreeks zijn. Hierna zal de winterstop ingaan. Dan breken er weer hele andere tijden aan en zullen er weer andere activiteiten op het programma staan. Daarover later meer. Morgen eerst nog acte de présence op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda