Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er is al veel over gezegd. Normaal gesproken hebben we het over de eerste afgelastingen van het seizoen. Maar er is nog geen zaterdag geweest dat we twijfelden of er wel of niet gespeeld kon worden. En daarom liggen we nog goed op schema en kon afgelopen zaterdag weer een speelronde onder een heerlijk najaarszonnetje afgewerkt worden.

Zeerobben A1 kwam in Dokkum net wat te kort om punten te pakken en verloor met 2-0.
B1 had goede zaken kunnen doen in de wedstrijd tegen Joure B1 maar verloor helaas in Joure met 2-0. B2 speelde de topper tegen het nog ongeslagen MKV B1. Na een 1-0 voorsprong werd het diep in de tweede helft nog 1-1 en uiteindelijk ook nog 2-1. Jammer maar als je als B2-team goed kan meekomen met B1 teams uit de regio weet je dat je op de goede weg bent. Winst was er wel voor B3. Vroeg in de ochtend werd er met 2-0 gewonnen van Arum B1.
 
Zeerobben C1 pakte drie punten door met 5-3 te winnen van SJO Bergum BCV Combinatie. C2 versloeg IJVC /Blauwhuis C1 en knokte zich daardoor naar de tweede stek van de ranglijst. Komend weekend wacht voor C2 de topper tegen koploper Harlingen C1 dat evenals Zeerobben C2 nog ongeslagen is. Dat Zeerobben C3 beduidende moeilijker heeft, mag inmiddels bekend zijn. Ook afgelopen zaterdag viel er voor hen weinig eer te behalen tegen LSC 1890 C3. De meisjes van Zeerobben MC1 en Beetgum MC1 deelden de punten op het Oostersportpark.

D1 zou zich bijna verslikken in Berlikum D1 maar kwam met de schrik vrij en won met 3-2 waardoor het 3e blijft in de competitie. D2 speelde tegen Mulier D1 en verloor met 3-1. Een mooie overwinning was er voor D3. Zij speelden thuis tegen Workum D3. Gelijkwaardig niveau dus en als je dan wint met 3-2 voelt dat goed. De meisjes van MD1 behaalden een spectaculaire 2-6 overwinning op SJO Dronrijp/Foarut MD2.
 
E1 wist met ruime cijfers (0-6) te winnen in Berlikum en is de nog steeds ongeslagen koploper in de competitie. De voorsprong op de concurrentie is met nog drie wedstrijden voor de boeg zo groot dat E1 komende zaterdag aan een gelijkspel genoeg heeft voor de titel. Ook voor E2 was er succes. Al ging dat niet zo gemakkelijk, want Oosterlittens E1 werd met één doelpunt verschil (1-0) verslagen. Op de Vierkantsdijk eindigde de derby tussen Harlingen E1 en Zeerobben E3 in een 4-0 overwinning van de gastheren. Ondanks het verlies van de ongeslagen koploper weet E3 zich te handhaven in de top 3. Zeerobben E4 verloor met 1-4 van koploper St. Jacob E1 en Hardegarijp E3 en Zeerobben E5 wisten het publiek te vermaken met maar liefst 15 doelpunten waarbij de groenwitten er 9 voor hun rekening namen en zodoende drie punten konden incasseren. E6 ging kopje onder in de derby tegen Franeker E6. Winst was er voor E7 in Leeuwarden waar Leovardia E7 met 5-1 werd verslagen. En de meisjes van ME1 knokten voor wat ze waard waren tegen titelkandidaat St. Annaparochie ME1 en verloren nipt met 1-2.

Bij de F-pupillen gaat het goed bij Zeerobben. F1 is nog steeds koploper en won afgelopen zaterdag weer met ruime cijfers van Stiens F1. F2 speelde een spannende wedstrijd tegen St. Anna F2. In St. Annaparochie werd het 2-2. En alweer een dikke vette overwinning voor F3. Dit keer werd er in St. Annaparochie met 10-0 van de plaatselijke F3 gewonnen. Winst ook voor F4. Thuis tegen FVC F5 werd het 5-1. En ja hoor. Ook F5 deed nog even een duit in het zakje en won thuis met 10-0 van Makkum F3. Waar winst is, is ook verlies. Dat ondervond F6. Vreugde bij Hardegarijp F3 dat met 15-0 won van Zeerobben F6. En ook F7 kon het afgelopen zaterdag niet bolwerken tegen Stiens F6. Het werd 6-0.

In de krant van afgelopen dinsdag heeft u al kunnen lezen dat Nederland de grote winnaar is geworden bij de 6e speelronde van de Waddenrobkes. Daar is de competitie ook zeer spannend. Daar kwam ook nog eens bij dat er deze week bekend werd dat de Waddenrobkes vanaf 27 november a.s. hun landencompetitie gaan voortzetten in de Waddenhal. Elke donderdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur (met uitzondering van de vakanties) wordt de landencompetitie gespeeld in de Waddenhal. Een mooie manier om te overwinteren.

Naast de landencompetitie bij de Waddenrobkes staan er ook nog eens 14 jeugdwedstrijden op het programma op het Oostersportpark. Om dat allemaal tijdig te kunnen afwerken beginnen de eerste wedstrijden al om 08.45 uur. We hopen dat het dan al licht is en anders bieden de lichtinstallaties uitkomst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda