Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wat te doen op een zaterdag in de herfstvakantie als er weinig tot geen voetbal is. De keuzes zijn legio. Voor de echte liefhebber is de keuze echter snel gemaakt. Die meldt zich zoals elke zaterdag gewoon weer op het Oostersportpark voor een competitie-, beker- of oefenwedstrijd.

Vijf teams van Zeerobben hadden de poulefase overleefd en mochten afgelopen zaterdag aantreden voor de knock-outfase. Inzet: “provinciaal overwinteren”. Dat lukte de één beter dan de ander.

Bij de B-junioren had B2 zich geplaatst door zowel Franeker als Makkum uit te schakelen. Sterkere tegenstanders dan de tegenstander van afgelopen zaterdag. Heerenveen B3 bleek geen wonderploeg te zijn ondanks de goede uitslagen in de beker. Zeerobben was de betere ploeg maar kreeg de laatste minuut de deksel op de neus toen Heerenveen de 2-1 scoorde. Uitgeschakeld derhalve. Ook dat is bekervoetbal.

C2 had een zware tegenstander geloot. Balk C1 is niet de eerste de beste. De ploeg speelt weliswaar 2e klasse maar staat wel op een gedeelde 1e plaats in die competitie. En dan ook nog eens uit in Balk spelen. Zeerobben kon het net niet bol werken en verloor met 5-2 van Balk C1
De meisjes van MC1 speelde een echte stadsderby tegen fc Harlingen MC1. Met alle respect voor de tegenstander maar Zeerobben bleek toch wat maatjes te groot en dat kwam terug in de uitslag. Dubbele cijfers voor de meisjes van MC1 die dus verder bekeren.

Bij de E-pupillen kwamen zowel E1 als E2 in actie voor de beker. E1 speelde uit tegen Workum E1 en verloor daar 5-2 en E2 speelde thuis tegen Arum E1 en won afgetekend met 7-0. E2 dus ook verder in de beker.

En dan was er nog en competitiewedstrijd op het Oostersportpark. D2 speelde thuis tegen Bolsward D2 en won met 3-0.

Morgen is het weer alle hens aan dek op het Oostersportpark. Er wordt zeer grote drukte verwacht. Maar met drie kunstgrasvelden en een grasveld zullen morgen ook alle 14 thuiswedstrijden weer gewoon worden afgewerkt. Misschien met iets vertraging soms maar dat mag de pret niet drukken. Speciale aandacht natuurlijk voor de Waddenrobkes die na twee weken herfstvakantie ook weer verder gaan met hun landencompetitie. Zeerobben is blij en heeft er goed aan gedaan om 5 jaar geleden deze weg in te slaan. Het enthousiasme lijkt alleen nog maar te groeien bij spelers, ouders, bondscoaches en trainers. Zeerobben biedt de faciliteiten en de jeugd neemt enthousiast deel aan het hele gebeuren. Hoe simpel kan het zijn. Morgen alweer de 5e speelronde. Vanaf negen uur bent u van harte welkom en kunt u de vlaggenparade met de presentatie van de teams meemaken. Maar er is meer natuurlijk. Voor het actuele programma verwijzen we graag naar www.zeerobben.nl.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda