Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De kop is eraf. Voor een aantal teams is de competitie afgelopen zaterdag van start gegaan. Andere teams speelden nog een laatste bekerwedstrijd en er werd ook nog geoefend. Maar zaterdag gaat voor alle teams de competitie 2014-2015 dan eindelijk van start. Dat betekent dat er zaterdag in totaal maar liefst 26 teams de wei in gaan. Voeg daarbij de tien Waddenrobkes-teams en een ieder begrijpt dat het ?bedrijf? Zeerobben op volle toeren draait.

Zeerobben A1 had zich de start van de competitie in de vierde divisie heel anders voorgesteld. Er stond meteen al een loodzware uitwedstrijd op het programma tegen Hoogezand A1. Die ploeg leek meer dan een maatje te groot voor Zeerobben en dus werd er met dubbele cijfers verloren.

Bij de B-junioren verloor B1 haar eerste competitiewedstrijd met 8-1 van SJO Winsum B1. B2 begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Blauw Wit B2. Lang bleef het 1-1 maar in de slotseconden scoorde Blauw Wit alsnog de 2-1.

Bij de C-junioren stond het vlak voor tijd 2-2 toen Zeerobben alsnog een strafschop kreeg. De spanning leek te hoog. Zeerobben benutte de strafschop niet waardoor het 2-2 bleef. Het eerste puntje in de hoofdklasse.
C2 speelde een doelpuntrijk duel tegen LSC C2. Op het Oostersportpark werd het 4-4. Voor C3 bleek Tzummarum C1 een maatje te groot. Verlies derhalve.
De derby tussen de meisjes van MC1 tussen Zeerobben en Franeker werd dit keer beslist in het voordeel van Franeker. De buurtjes wonnen met 6-0.

D1 kende een goede start in de eerste klasse. Uit tegen L. Zwaluwen D1 werd er met 3-0 gewonnen.

Bij de E- en F-pupillen werden de laatste bekerwedstrijden afgewerkt. E1 speelde de laatste bekerwedstrijd tegen Frisia E4 en won die met 9-1. Hierdoor werd E1 groepswinnaar en plaatst zich dus voor de volgende ronde. En ook E2 won de laatste bekerwedstrijd tegen AVC E1 met 7-2 en werd daardoor ook poule winnaar en gaat dus ook mee in de pot voor de volgende loting. E3 ligt er na de 3-1 nederlaag tegen Frisia E5 uit en kan zich gaan richten op de competitie.

F1 verloor de laatste bekerwedstrijd met 6-1 van Frisia F1 die door de overwinning ook poulewinnaar werd. F2 speelde tegen Minnertsga F1 en de winnaar van dit duel plaatste zich voor de volgende ronde. Het werd een mooie en spannende wedstrijd die door Minnertsga met 4-2 werd gewonnen. F3 speelde één van haar beste wedstrijden tegen Franeker F2. Het werd uiteindelijk 1-1. Een mooi bekeravontuur voor F3. Een keer verlies, winst en gelijkspel. Nu wacht de competitie.

Zaterdag gaat het dan werkelijk los. Een ware vuurdoop voor de club. Er staan maar liefst 17 thuiswedstrijden voor de jeugd op het programma. Daarom beginnen de eerste wedstrijden al om 8.45 uur. Daarnaast zijn er ook nog eens 9 uitwedstrijden voor de jeugdafdeling. Maar dat is nog niet alles. Na een paar weken training gaat zaterdag ook de succesvolle landencompetitie van de Waddenrobkes beginnen. Vanaf 9.00 uur zullen de 10 landenteams hun opwachting maken op het D-veld. Alle teams en spelers zullen eerst aan het publiek worden voorgesteld met de bekende vlaggenparade. De Waddenrobkes zijn de talenten van Zeerobben van 5 en 6 jaar. Sommige kids hebben al een jaar ervaring bij de Waddenrobkes, voor sommige zal het de eerste keer zijn dat ze een echte wedstrijd gaan spelen. Dat belooft wat! Kortom: voor elk wat wils. De weersomstandigheden zijn prima dus niets staat er meer in de weg voor een bezoek aan het vernieuwde Oostersportpark.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda