Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was afgelopen zaterdag weer goed toeven op het Oostersportpark. Vanaf 9 uur stonden er de nodige bekerwedstrijden op het programma. Er was weer volop bedrijvigheid zowel op de velden als in de bestuurskamers en in de kantine. Iedereen lijkt zijn of haar draai alweer gevonden te hebben en dat is een goed teken. Volgende week immers beginnen de eerste competitiewedstrijden alweer. Een mooie gelegenheid om te zien hoever de teams zijn.

A1 trof een oude bekende op het Oostersportpark, namelijk Frisia A1. Frisia komt ook uit in de vierde divisie en Zeerobben heeft al menigmaal tegen Frisia gespeeld met wisselende resultaten. Dit keer was Frisia de sterkste en drukte dat ook in de uitslag uit. Het werd 4-0 voor de mannen uit Leeuwarden.

Ook B1 trof een tegenstander uit Leeuwarden. Zij speelden in Leeuwarden tegen Blauw Wit B1. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met 100% kansen voor beide ploegen. Blauw Wit kwam op een 1-0 voorsprong maar vlak voor tijd viel toch nog de 1-1. Maar dat bleek niet genoeg want nog nagenietend van de verdiende gelijkmaker scoorde Blauw Wit de 2-1 en liet Zeerobben gedesillusioneerd achter.

B2 deed het beter op het Oostersportpark in de derby tegen Franeker B2. Hoewel deze jongens nog maar een week in training zijn werd er heel behoorlijk gespeeld. En de inzet was als vanouds weer prima. Die combinatie zorgde ervoor dat Franeker met 4-1 werd verslagen. Een mooie start voor B2.

C1, dat afgelopen seizoen degradeerde en nu uitkomt in de hoofdklasse, speelde tegen St. Annaparochie dat uitkomt in de eerste klasse. Er werd bij vlagen zeer goed gespeeld door C1 en de wedstrijd werd dan ook gewonnen met 3-1. C2 stond voor de lastige klus om in en tegen Franeker een goed bekerresultaat te halen maar slaagde daarin glorieus. Er werd met 3-0 gewonnen van de oosterburen.
MKV C1 speelde tegen het C3 team van Zeerobben en dan zijn de verhoudingen even zoek. MKV won met zeer ruime cijfers en C3 moet het toch meer hebben van de competitie straks. Daar treft het meer C2- en C3-teams.

D1 trof een tegenstander die ze straks ook in de competitie weer tegen komen. Thuis moest D1 namelijk aantreden tegen SJO Dronrijp/Foarut D1. Een spannende wedstrijd die ook tot het einde toe spannend bleef maar gescoord werd er niet. Het bleef dus 0-0. D2 speelde net als B2 en C2 ook tegen Franeker. Tegen Franeker D2 werd er keurig met 2-2 gelijk gespeeld en kan het nog alle kanten op in deze poule.

Bij de E-pupillen speelde E1 met 3-3 gelijk tegen L. Zwaluwen E3. E2 kende weinig problemen met fc Harlingen E2 en won met 8-0. Tot slot behaalde E3 een keurig gelijkspel tegen Nicator E1. Het werd 0-0.

F1 ging op reis naar SJO Dronrijp/Foarut F1 en kwam met een koffer vol doelpunten terug. Ze wonnen met maar liefst 8-1. En ook F2 deed het thuis tegen St. Annaparochie F3 erg goed en won met 5-1. En of dat allemaal nog niet genoeg was won F3 met 3-2 van fc Harlingen F1. Vorig seizoen nog Waddenrobkes maar nu begonnen op het ‘grote’ veld. Mooi om te zien dat de ontwikkeling van deze jonge talenten zich steeds maar weer doorzet.

Het is feest in de stad maar het voetbal gaat uiteraard gewoon door. Zaterdag worden er op het Oostersportpark vier bekerwedstrijden door de jeugd gespeeld. D1 en D2 beginnen om 9 uur en aansluitend spelen B2 en C2. Voor wie even niet de stad in wil is het Oostersportpark een prima alternatief.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda