Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - We komen in de fase terecht dat competities beslist gaan worden. Ploegen verstevigen hun koppositie of moeten afhaken in de strijd om het kampioenschap. Anderen proberen de dans van de degradatie te ontlopen of zakken verder weg. Het hoort er allemaal bij.

A1 keerde terug uit Leek met één puntje. Niet genoeg om de gevarenzone te verlaten, maar in een fase waarin alle puntjes tellen toch mooi meegenomen. Komend weekend ontvangt de groen-witte hoofdmacht van de jeugd hekkensluiter Actief A1. Winst is een must om ook volgend seizoen uit te mogen komen in de landelijke Vierde Divisie. Zoals al eerder verteld speelt A1 louter finales voor lijfsbehoud. De wedstrijd tegen Actief is daar één van. En dan Zeerobben A2. In december waren ze nog hekkensluiter met slechts één schamel puntje, maar dankzij een indrukwekkende reeks overwinningen hebben ze zich aan kop genesteld van het rechterrijtje. Afgelopen zaterdag werd met 2-1 gewonnen van Ropta Boys A1.

B1 blijft het maar goed doen. De reis naar Groningen werd niet voor niets gemaakt. Tegen GRC werd er met 3-3 gelijk gespeeld. B3 kwam van een koude kermis thuis en verloor in Leeuwarden met 4-2 van Frisia B4. En dan de meiden van MB1. Voor hun stond de halve finale om de KNVB beker op het programma. De enige ploeg van Zeerobben die nog meedoet in de beker. En hoe!! Inzet dus een plaats in de finale en dat zou uniek zijn. Maar helaas kwam het niet zover. Na een spannende wedstrijd werd er in Drachten uiteindelijk met 4-3 verloren. Zeer groot was de teleurstelling na afloop. Vooral de manier waarop werd verloren. De meiden zijn een ervaring rijker en een illusie armer. Maar kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Nu de competitie weer oppakken want door de verrassende uitslagen doet MB1 ook daar nog volop mee.
 
C1 moest haar meerdere erkennen tegen Hoogezand C1. Op het Oostersportpark werd met ruime cijfers verloren. Komend weekend wacht voor hen opnieuw een zware wedstrijd wanneer titelkandidaat Flevo Boys C1 naar Harlingen komt. Degradatie lijkt onvermijdelijk voor C1.  Zeerobben C2 moest al vroeg uit de veren, want hun wedstrijd tegen Heerenveense Boys C3 begon al om 08.45 uur in het Friese Haagje. Het vroege opstaan werd beloond met een klinkende 1-4 zege. Zeerobben C3 verloor nipt (1-2) van Oeverzwaluwen C1.

Voor D1 stond de derby tegen Franeker op het programma. De ploeg staat 2e en een mooie testcase voor D1 om te zien hoe groot de verschillen nu zijn. Nou, de verschillen waren er maar vielen in het voordeel van Zeerobben uit. D1 was beter en drukte dat ook in de score uit. Op het Oostersportpark werd er met 3-0 gewonnen en is de achterstand op Franeker geslonken tot 6 punten. Een indrukwekkende inhaalrace. D2 blijft ook aanhaken bij de kop van de competitie. Dit keer werd AVC D1 verslagen met 6-2. D3 kon het niet bolwerken tegen Tzummarum D1 en verloor met 4-0. En ook D4 ging kopje onder. Zij verloren met 3-0 van Blauw Wit. De meisjes van MD1 blijven het goed doen. In en tegen Oerterp werd er met 5-1 gewonnen en blijft MD1 in het kielzog van koploper FVC MD1. De achterstand is slechts 2 punten.

Bij de E-pupillen deelden Zeerobben E1 en St. Annaparochie E1 de punten. Het werd 3-3. Het was al het derde gelijkspel voor E1 in de voorjaarcompetitie. Zeerobben E2 heeft de smaak aardig te pakken. Zijn versloegen FVC E3 met maar liefst 1-5. Zij staan achter koploper Sparta ’59 op een fraaie tweede stek. Komend weekend wacht voor hen de stadsderby tegen de nummer drie, SJO Robur Harlingen E2. Niet alleen een derby, maar ook een topper dus. Voor E3 was er geen succes. Zij moesten duidelijk hun meerdere erkennen in koploper Blauw Wit ’34 E8 en kregen klop met dubbele cijfers. Hun tijd komt nog wel.
E5 ging met de boot naar Ameland. De eilanders waren niet opgewassen tegen de groenwitten die met een keurige 1-4 overwinning weer naar het vaste land reisden. Een verrassende overwinning tegen de nummer twee van de ranglijst waarmee E5 naar de derde stek wist te klimmen. En in Leeuwarden was Leovardia ME1 helaas met 5-1 te sterk voor de meisjes van ME1.

Zeerobben F1 kon tegen SWZ F1 geen potten breken en verloor met 4-1. F2 speelde een spannende pot tegen VC Trynwâlden en won met 3-2. F3 speelde alweer de “terugwedstrijd” tegen Geel Wit. En net als “op” Ameland werd er “in” Harlingen met 4-1 verloren. F4 was niet opgewassen tegen Blauw Wit F6 en dus een 8-1 overwinning voor Blauw Wit. F5 lijkt niet te stoppen. Uit tegen Frisia F12 werd er met 17-0 gewonnen en is de ploeg 2 punten “los”. F6 verloor de uitwedstrijd tegen Hardegarijp F3 met 8-1.

Alle Waddenrobkes behalen punten
Twaalf teams, ruim vijftig spelers. Alle teams behaalden afgelopen zaterdag punten tijdens de 6e speelronde van de landencompetitie. Dat is mooi om te zien!??Bovenin wordt het steeds spannender. De middenmoters strijden wekelijks om de stap omhoog te maken en onderin blijven de teams punten pakken. Deze editie van de landencompetitie lijkt de meest spannende ooit te worden.?Ierland won als enige ploeg alle drie wedstrijden. Zij nemen de koppositie weer over van Zweden. Ierland speelt als een hecht collectief en zijn erg moeilijk te verslaan. Hierover later meer. ?Zweden verloor de eerste wedstrijd, maar herstelde zich goed gedurende de ochtend met twee overwinningen.?Ook Denemarken en België blijven in de race voor het kampioenschap. Beide wonnen ze twee keer en speelden 1 keer gelijk. België scoorde deze speelronde de meeste doelpunten. De rode duivels scoorden maar liefst 10 doelpunten!
 
In de middenmoot doet Nederland goede zaken door 4 punten te pakken. Engeland, Argentinië en Uruguay gingen allen met 1 overwinningen het veld af. Onderin blijft het erg spannend. Spanje, Italië en Kroatië doen niet veel van elkaar onder. Zij speelden allemaal 2 keer gelijk en maken het iedere ploeg erg moeilijk. Team Brazilië had haar dag niet, maar speelde toch een keer gelijk. Wekelijks blijven deze ploegen strijden voor iedere meter, complimenten hiervoor!
De stand na 6 speelrondes is als volgt: 1. Ierland 18 40, 2. Zweden 18 37, 3. België 18 37, 4. Denemarken 18 37, 5. Nederland 18 28, 6. Engeland 18 27, 7. Uruguay 18 24, 8. Argentinië 18 17, 9. Brazilië 18 15, 10. Spanje 18 14, 11. Italië 18 14 en 12. Kroatië 18 9.
 
Tijdens de familiedag van Zeerobben begin juni doet in ieder geval de winnaar van de Waddenrobkes penaltybokaal mee met de clubkampioenschap penalty schieten. Wekelijks nemen alle spelers 2 penalty’s. Wie uiteindelijk de meeste penalty’s heeft benut krijgt de titel Penaltykiller van de Waddenrobkes. Het wordt iedere week spannender. Na afgelopen zaterdag behield geen enkele speler de 100% score. Helaas miste koploper Jesper Burkels een penalty, waarvan de concurrentie kon profiteren. Brooklyn van der Veen en Renzo Poortman kwamen gelijk met Jesper Burkels, gevolgd door Lenn Schippers, Boyd Teuben, Eise Kuperus en Nick de Wit.

Het Team van de Week
Het Team van de Week is deze week de huidige koploper Team Ierland, Zoals eerder omschreven is team Ierland een goed collectief. De bondscoach Stefan Hanekamp omschrijft zijn team als een sterk en goed georganiseerd team zonder echte vedette. Vincent Hanekamp is de laatste man van team Ierland. Vincent zorgt iedere wedstrijd voor een goede aanvoer naar het middenveld. Op het middenveld staan Boyd Teuben en Kyan Bijlsma. Kyan met de punt naar achter, Boyd met de punt naar voren. Kyan is een fanatieke middenvelder die veel ballen afpakt en zich ook voetballend goed ontwikkelt. Boyd is de topscoorder van team Ierland. Hij speelt vlak achter spits Ezra Schilder. Ezra is sneller dan het licht en maakt iedere wedstrijd goed gebruik van de ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Samen vormen deze spelers een sterke ploeg die momenteel verdient bovenaan staan.

Het is met Pasen niet alleen druk op de meubelboulevards. Wat te denken van een ochtendje Robbenplaat. Maar liefst 13 (!) thuiswedstrijden staan er op het programma. Gaat u voor prestatief naar bijvoorbeeld A1, MB1, B1 of C1 of kiest u toch voor recreatief en zien we u bij F6, D4 of C3? Het kan allemaal en het is allemaal leuk. Tot zaterdag dus!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda