Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? We zijn alweer halverwege de maand november. Morgen is het de grote dag voor de allerjongste voetballertjes. Dan komt Sinterklaas weer in het land. Dat is vaak het teken dat we richting de winterstop gaan met het voetballen. Maar voor de intocht moeten er eerst nog een paar wedstrijdjes gespeeld worden.

JO19

JO19-1 was afgelopen weekend vrij van competitieverplichtingen. Er werd in de hoofdklasse maar één wedstrijd gespeeld. Be Quick Dokkum verloor verrassend van Leovardia en loopt niet verder weg van Zeerobben. Met een mooie vierde plaats zit Zeerobben nog keurig in het “achterwiel”. Vanwege het vrije weekend oefende Zeerobben tegen Franeker. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen.

JO17-1
Niet kansloos maar toch verloor JO17-1 met 4-2 van GAVC. De uitslag doet anders vermoeden. Feit blijft dat Zeerobben met zeven punten eerder naar beneden dan naar boven moet kijken. Overtuigend was de overwinning van JO17-2 op SDS. Het werd 7-0 op het Oostersportpark. JO17-3 speelde een puike wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst L. Zwaluwen en won met 3-0.

JO15
JO15-1 trad aan tegen de nummer laatst SWZ Boso Sneek. Die wedstrijd mocht niet verloren worden en dat gebeurde ook niet. Het werd een eclatante 11-0 overwinning. Met nu vier punten komen er weer een paar ploegen in het vizier. JO15-2 verloor thuis met 1-6 van Bolsward.

JO13
Ook JO13-1 was vrij van competitieverplichtingen. Het zag echter in haar klasse Harkemase Boys winnen van VC Trynwalden waardoor Harkemase Boys de koppositie overneemt. Wel een wedstrijd meer gespeeld echter. Een mooie 7-0 overwinning was er voor JO13-2 op Bolswardia. Daar kunnen geen misverstanden over bestaan. Het moest er een keer van komen. De eerste verliespartij voor JO13-3. Tegen de nummer drie Minnertsga werd er goed gespeeld maar de kansen werden niet benut. En dan verlies je uiteindelijk met 1-2. JO13-4 kwam met een mooie 0-6 overwinning terug uit Franeker. Na een aantal verliespartijen op rij gaf dit de jongens weer een goed gevoel.

JO11
Wat een spanning in de competitie bij JO11-1 waar Zeerobben, ONS en Heerenveen de dienst uitmaken. En aangezien Zeerobben met 5-2 won van Bolsward en ONS verloor van Heerenveen is het gat met de nummer twee nu drie punten. Heerenveen ligt echter op de loer. JO11-2 kwam met een 2-7 overwinning terug uit Achlum. JO11-3 verloor thuis met 1-3 van Frisia. Zeerobben JO11-4 en St. Anna verdeelden de punten. Het werd 2-2. Verder speelde alleen JO11-7 nog. Thuis tegen Oosterlittens speelden ze een verdienstelijk punt bij elkaar: 1-1.

JO9
De wedsrijd tegen Frisia leverde thuis nog verlies op maar dit keer in Leeuwarden waren de punten voor Zeerobben. In een prachtige wedstrijd werd het 6-9 voor Zeerobben. Ook een mooie 6-2 overwinning was er voor JO9-2 op Bolsward. En ook JO9-3 ging er met de winst vandoor. Het werd 3-0 tegen St. Anna. Het succes werd compleet toen ook nog JO9-4 met 4-5 won van Bolsward. Een topdag voor de JO-9 groep.

JO8
Ook bij de JO8-groep zitten weer veel talentvolle spelertjes. Allemaal gestart bij de Waddenrobkes en nu dan het “echte” werk. JO8-1 won met 3-7 van L. Zwaluwen. LSC was met 4-2 te sterk voor Zeerobben JO8-2. JO8-3 verloor tot slot met 3-7 van Frisia.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes gingen weer los met de Worldleague. Alweer de zevende speelronde werd gespeeld. Met nog drie rondes te gaan is het einde voor deze groep alweer in zicht. Morgen vanaf 9.00 uur zijn ze weer te bewonderen in de Froonacker Arena.

De dag van morgen
Weer een heerlijke zaterdagochtend bij Zeerobben voor de echte liefhebbers van jeugdvoetbal. Er zijn maar liefst vijftien thuiswedstrijden en daarnaast natuurlijk nog de Waddenrobkes. Er zitten weer hele mooie affiches tussen. Zo treffen zowel JO19-1 als JO17-1 Joure. Wat gaat dat opleveren? En wie wil niet het prachtige voetbal van JO9-1 zien. Dat kan. Ze spelen morgen thuis tegen Blauw Wit. Teveel om op te noemen eigenlijk. Gewoon vanaf kwart voor negen aanwezig zijn dan hoeft u niets te missen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda