Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Met elf thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling was het voor Zeerobben-begrippen en rustige zaterdag op het Oostersportpark. Toch was de sfeer er niet minder om. Want ook de Waddenrobkes stonden om 9.00 uur al in de startblokken. Met morgen vijftien thuiswedstrijden voor de jeugd zal het daarom niet anders zijn.

JO19

JO19-1 speelde een belangrijke wedstrijd in Dokkum tegen Be Quick. Bij winst kon Zeerobben aanhaken en bij verlies moet het even plaats nemen in de wachtkamer. Het werd een 4-0 nederlaag. Door dit resultaat passeert Be Quick Zeerobben op de ranglijst. Met elf punten staat JO19-1 nog wel steeds op een vierde plaats. Morgen is er een vrije zaterdag maar die zal gebruikt worden voor een oefenwedstrijd.

JO17-1
JO17-1 speelde thuis tegen de nummer elf van de ranglijst. De lijst van afwezigen was lang in verband met schoolverplichtingen. Daarom een brilstand na afloop. Zeerobben blijft zevende voorlopig. JO17-3 moest op visite bij SJO Dronrijp en verloor daar met 4-2.

JO15
De nummer vier van de ranglijst, Be Quick Dokkum JO15-1, bleek een maatje te groot voor Zeerobben. In Dokkum werd het 4-0. JO15-2 behaalde op karakter een 0-1 overwinning op ST IJVC Blauwhuis. En dat in het holst van de leeuw. Dan is de terugreis altijd een klein feestje. JO15-3 verloor thuis met 0-4 van Terschelling JO15-1.

JO13
JO13-1 is weer terug aan kop van de ranglijst. Dat ging alleszins makkelijk. De thuiswedstrijd tegen VC Trynwalden bleek lastiger dan verwacht. Een mager 1-0 overwinning is echter ook genoeg voor de drie punten. Vier ploegen met achttien punten aan kop blijft razend spannend. Een 4-0 ruststand werd door JO13-2 nog bijna weggegeven. Uiteindelijk was het 4-3 toen de scheidsrechter affloot. Een benauwde overwinning derhalve. JO13-3 blijft maar doorgaan met winnen. Dit keer was de ploeg te sterk voor Terschelling. Het werd op het eiland 0-3. JO13-4 speelde een sterke wedstrijd tegen SJO Dronrijp Foarut. Het leverde geen punten op maar wel veel mooie momenten en veel inzet en plezier. En dat is wel weer een mooi resultaat. JO13-5 won thuis verdiend met 4-2 van Blauw Wit na een spannende wedstrijd die alle kanten op kon.

JO11
Zeerobben JO11-1 blijft samen met ONS koploper in de 1e klasse. ONS won van sc Bolsward en Zeerobben won de stadsderby tegen fc Harlingen. Het blijft spannend dus. Winst ook voor JO11-2. Thuis tegen Terschelling werd het 3-1. En wat te denken van de trip van JO11-3 naar Ameland. Dat blijft toch speciaal. Helemaal als je met een 0-1 overwinning weer op de boot stapt. En ook JO11-4 deed een duit in het zakje door met maar liefst 7-1 te winnen van Frisia. JO11-5 kon het tegen Hielpen niet bolwerken. In Stavoren strijdend ten onder. Verlies ook voor JO11-6 thuis tegen SF Deinum. Het werd 0-2.

JO9
JO9-1 was veel te sterk voor Franeker en dat kwam ook terug in de uitslag. Een ruime overwinning derhalve. En ook JO9-3 en JO9-4 speelden een sterke wedstrijd en kwamen terug met een overwinning. JO9-3 won van sc Bolsward en JO9-4 won van Harlingen.

JO8
Als er afscheid wordt genomen van de Waddenrobkes is de volgende stap voetballen bij JO8. En dat de kinderen bij de Waddenrobkes al heel veel geleerd hebben blijkt steeds maar weer in de wedstrijdjes. JO8-1 was te sterk voor LSC. JO8-2 won ruim van sc Bolsward en JO8-3 verloor van Bergum BCV Combinatie. Maar wat wil je ook na zo’n lange autorit.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes gingen weer los met de Worldleague. Dit keer met maar liefst twaalf teams. Het geeft maar weer eens aan hoe “chill” het is om bij de Waddenrobkes te voetballen. Morgen om 9.00 uur beginnen ze weer met de vlaggenparade om daarna hun wedstrijdjes te spelen.

De dag van morgen
Zoals gezegd morgen weer een heerlijke zaterdag met maar liefst vijftien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Het kan weer alle kanten op voor de teams. Er zullen teleurstellingen zijn maar ook weer verrassingen. Zo gaat dat elke week weer. Vanaf 8.45 uur gaat het los op het Oostersportpark waar het personeel van de Robbenplaat u graag iets eerder welkom heet om de ochtend goed te beginnen met een kopje koffie of thee.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda