Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zo?n weekje vrij vindt de een heerlijk terwijl de ander niet wachten kan om weer te voetballen en zo?n vrije zaterdag maar helemaal niks vindt. Dat zijn de echte liefhebbers die gewoon altijd willen voetballen. Afgelopen zaterdag mochten ze (bijna) allemaal weer het veld op om te spelen. Uiteraard met de meest wisselende resultaten.

JO19

JO19-1 speelde een sterke wedstrijd tegen het laag geklasseerde Heerenveense Boys. Toch is voetballen tegen lager geklasseerde teams geen garantie voor succes, zo is al zo vaak gebleken. Dit keer maakte Zeerobben geen fouten en won met maar liefst 6-0. Hierdoor kruipt Zeerobben naar de derde plaats en speelt zaterdag aanstaande tegen Be Quick Dokkum. Inzet is een plaats in de top van de hoofdklasse. Aan- of afhaken zeg maar.

JO17
JO17-1 was wel weer aan een overwinning toe en als dat dan ook nog lukt is dat mooi. Als dat vervolgens in de streekderby tegen Franeker gebeurt is de cirkel rond. In Franeker werd het 2-3. Drie punten en aansluiting bij de subtop in de hoofdklasse. De 0-4 overwinning in de oefenwedstrijd tegen fc Harlingen heeft JO17-2 vertrouwen gegeven. Een week later wordt Mulier met 4-0 aan de kant gezet.

JO15
JO15-1 heeft het zwaar in de hoofdklasse. Het valt ook niet mee om op te boksen tegen ploegen als Joure, Be Quick Dokkum etc. Tegen koploper Joure werd er met 1-3 verloren. JO15-2 verloor thuis met 0-4 van Blauw Wit. Met dezelfde cijfers verloor JO15-3 van SJO Dronrijp/Foarut.

JO13
Het moest er een keer van komen. Ooit loop je tegen je eerste verliespartij op. Dat overkwam JO13-1 afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Bolsward. Het werd 2-0. Vier ploegen nu met 15 punten uit 6 wedstrijden. Razend spannend dus. Verlies was er ook voor JO13-2. In Scharnegoutum werd er met 6-1 verloren van de nummer twee. JO13-3 blijft ongeslagen. Dit keer werd er tegen St. Jacob met 5-3 gewonnen. JO13-4 kwam net tekort tegen GAVC. Na een 1-1 ruststand werd er uiteindelijk met 4-2 verloren.

JO11
Een monsterscore voor JO11 in de wedstrijd tegen Frisia. Op het vertrouwde Oostersportpark werd het maar liefst 12-1. En ook JO11-2 kwam met dikke cijfers thuis uit Sexbierum. Tegen AVC werd er met 2-8 gewonnen. JO11-3 verloor thuis met 3-7 van S.F. Deinum maar JO11-4 won weer met 4-7 van Minnertsga. JO11-6 verloor met 4-2 van St. Jacob en JO11-7 was niet opgewassen tegen Arum. Het werd 5-0.

JO9
Een mooie wedstrijd tussen JO9-1 en FVC eindigde in een 3-3 gelijkspel. JO9-2 verloor met 5-3 van Scharnegoutum en Stiens bleek veel te sterk voor JO9-4. Een verlies van maar liefst 12-2 maar morgen begint alles weer op 0-0.

JO8
Een prachtige overwinning voor JO8-1. Zij wonnen met 9-1 van FVC. Een zeer spannende wedstrijd tussen JO9-2 en Drachtster Boys eindigde in een nipte 2-3 nederlaag voor Zeerobben.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes gingen weer los met de Worldleague. Ondanks dat het nog herfstvakantie was kwamen er gewoon weer tien teams aan de start. Een uur lang gingen deze talentjes voluit. Morgen alweer de zevende speelronde in de Froonacker Arena.

De dag van morgen
Morgen weer een heerlijke zaterdag met maar liefst zestien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Jongens, meisjes, prestatief, recreatief, vroeg of laat. Er is van alles wat voor elke bezoeker van het Oostersportpark. Om kwart voor negen starten de eerste wedstrijden maar het personeel van de Robbenplaat is al veel eerder aanwezig zodat de koffiearoma u tegemoet komt als u al vroeg naar het Oostersportpark komt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda